Metso Outotecin osavuosikatsaus tammi-syyskuu 2021

02.11.2021 10:30

Metsoutotec.png
Metso Outotecin saadut tilaukset yli kaksinkertaistuivat ja olivat 1 649 miljoonaa euroa. Liikevaihto kasvoi 7 % (957:Stä 1 023 miljoonaan euroon). Oikaistu EBITA parani ja oli 139 miljoonaa euroa eli 13,6 % liikevaihdosta. Liikevoitto parani ja oli 107 miljoonaa euroa eli 10,5 % liikevaihdosta.

Toimitusjohtaja Pekka Vauramo:

Kaikkien liiketoimintojen vahva markkina-aktiviteetti jatkui kolmannella neljänneksellä ja johti ennätyskorkeaan tilauskertymään. Planet Positive -tuotteidemme kysyntä oli vilkasta kaikissa segmenteissä. Nämä ovat tuotteita, jotka auttavat asiakkaitamme parantamaan toimintojensa vastuullisuutta. Myös palveluliiketoiminnan aktiviteetti parantui, kun asiakkaidemme korkeat käyttöasteet ja pandemiaan liittyvien rajoitusten asteittainen purku tukevat tuottavuutta parantavia investointeja, kuten laiteuusintoja -ja modernisointeja. Kivenmurskausmarkkinoilla koettiin normaalia kausivaihtelua toiseen neljännekseen verrattuna, mutta markkina-aktiviteetti on myös tämän matalan sesongin aikana ollut aikaisempia vuosia parempaa. Saadut tilauksemme olivat yhteensä 1 649 miljoonaa euroa eli yli kaksi kertaa korkeammat kuin viime vuoden kolmannella neljänneksellä. Tilausten kasvua siivittivät Mineraalit- ja Metallit-segmenttien saamat isot tilaukset

Konsernin liikevaihto kasvoi 7 prosenttia kolmannella neljänneksellä 1 023 miljoonaan euroon. Liikevaihdon kasvu on ollut tilausten kasvua hitaampaa laitetilauksiin painottuneen tilauskantamme sekä toimitusketjun ja logistiikan rajoitteiden takia. Keskitymme jatkossakin hillitsemään näiden haasteiden vaikutusta ja parantamaan toimituskykyämme. Neljänneksen tulos oli hyvä, ja kaikki segmenttimme onnistuivat parantamaan kannattavuuttaan. Konsernin oikaistu EBITA-marginaali nousi 13,6 prosenttiin vertailukauden 11,6 prosentista. Kannattavuutta paransivat toteutuneet synergiat ja omiin toimintoihimme ja hinnoitteluun liittyvät toimenpiteet. Oikaistun EBITA-tuloksen lisäksi myös liiketoiminnan kassavirtamme on ollut vahva; kolmannella neljänneksellä 172 miljoonaa euroa ja tammi-syyskuussa 444 miljoonaa euroa.

Metso Outotecin integraatio on edelleen edennyt suunniteltua nopeammin. Kustannussynergioissa saavutimme syyskuun lopussa 116 miljoonan euron vuositason, ja uskomme saavuttavamme 120 miljoonan euron tavoitteemme vuoden loppuun mennessä. Myös liikevaihtosynergioita on saavutettu hyvässä tahdissa: niitä on liikevaihdon kautta toteutunut 68 miljoonaa euroa, minkä lisäksi 158 miljoonaa euroa on kirjattu tilauskantaan. Kuluvaa vuotta on jäljellä vielä muutama kuukausi, mutta jo tässä vaiheessa voin todeta, että olemme erittäin tyytyväisiä integraation etenemiseen sen ensimmäisestä päivästä lähtien ja aiomme saattaa hankkeen päätökseen vuoden lopussa. Tästä eteenpäin keskitymme kasvuun ja asiakkaidemme menestykseen ja jatkamme sisäisiä parannustoimenpiteitä osana normaalia liiketoimintaa.

Olemme edistyneet hyvin myös vastuullisuudessa, joka on strateginen prioriteettimme. Viimeisin IPCC:n raportti korostaa tarvetta yhä nopeammille toimille ilmaston lämpenemisen rajoittamiseksi 1,5 asteeseen. Tästä syystä olemme päivittäneet omien toimintojemme hiilidioksidipäästötavoitetta. Uuden tavoitteen mukaan aiomme vähentää päästöjämme 50 prosenttia vuoteen 2024 mennessä ja saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2030 mennessä. Aiemmin tavoittelimme päästöjen puolittamista vuoteen 2030 mennessä. Olemme jo tähän mennessä edistyneet hiilidioksidipäästöjemme vähentämisessä hyvin, sillä useissa toimipaikoissamme on siirrytty uusiutuvan energian käyttöön, ja jatkamme toimiamme oman energiankulutuksemme vähentämiseksi edelleen. Vastuullisuusstrategiamme keskiössä on noin 100 tuotteen Planet Positive -tarjoamamme. Planet Positive -tuotteet ovat todistetusti energia- tai vesitehokkaampia kuin markkinoilla olevat vastaavat ratkaisut. Lisäksi ne vähentävät päästöjä merkittävästi ja auttavat asiakkaitamme saavuttamaan myös muita heille tärkeitä, esimerkiksi kiertotalouden, vastuullisuustavoitteita. Planet Positive -tuotteiden kysyntä on viime aikoina kasvanut markkinoita nopeammin ja odotamme tämän kehityksen jatkuvan. Tavoitteenamme on kehittää tarjoamaamme siten, että saatavilla on Planet Positive -tuote asiakkaidemme prosessien kaikkiin vaiheisiin.

Markkinanäkymät

Metso Outotecin markkinanäkymissä kuvataan oletettua markkina-aktiviteetin kehitystä seuraavan kuuden kuukauden ajanjaksolla edelliseen kuuteen kuukauteen verrattuna käyttäen termejä paranee, jatkuu nykyisellä tasolla tai hidastuu.

Metso Outotec odottaa markkina-aktiviteetin jatkuvan nykyisellä vahvalla tasolla, mihin kuitenkin vaikuttaa koronaviruspandemian kehittyminen.

03.12.2021 21:50KATSO TÄSTÄ 3.12. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
02.12.2021 9:40Vilhovuorenkadun jatkeen paalutus on valittu vuoden 2021 Paalutustyömaaksi
02.12.2021 9:12Lappeenrannan ja Taipalsaaren pohjavesialuetiedot avoimiksi
29.11.2021 9:00Betoroc-murske hiilinegatiivinen: Espoonväylän rakentamisessa valtava päästösäästö
27.11.2021 11:00Engcon aloittaa Etelä-Koreassa
26.11.2021 22:00KATSO TÄSTÄ 26.11. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
22.11.2021 13:33Demarecin ja Steelwristin uusi yhteistyösopimus vahvistaa osapuolten asemaa purkulaitemarkkinoilla
21.11.2021 11:00Mineraalien ja maa-ainesten louhinta kasvatti kotimaista materiaalien kulutusta vuonna 2020
19.11.2021 23:00KATSO TÄSTÄ 19.11. LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
18.11.2021 11:00Espanja on Rototiltin seuraava kohde

Siirry arkistoon »