Engcon aloittaa Etelä-Koreassa

27.11.2021 11:00

koreaeng.png

Engcon jatkaa laajentumistaan maailmalla. Uusin kohde on Etelä-Korea. Äskettäin perustetulla Engcon Korea Ltd-yhtiöllä on jo oma myynti- ja jälkimarkkinahenkilöstö sekä jälleenmyyjä- ja huoltokumppaniverkosto. Yhtiön virallinen lähtölaukaus tapahtui Korean suurimmilla konemessuilla, joille osallistui henkilöstöä sekä paikallisesta toimistosta että Ruotsin pääkonttorista.

Engcon on viime vuosien laajentumisensa myötä kiinnittänyt maailmankartalle jälleen uusia nuppineuloja. Engconin strategia perustaa omaa toimintaa suureen osaan Eurooppaa, Pohjois-Amerikkaan ja nyt Aasiaan luo yrityksen toiminnalle entistä laajemman pohjan. Koreaan perustettu engcon Korea Ltd-yhtiö toimii Cheonanin kaupungista käsin, ja sillä on siellä toimisto ja oma varasto. Henkilöstö koostuu myyntipäälliköstä, myyjistä, varastohenkilöstöstä ja teknikoista. Oman yhtiön lisäksi Engconin tuotteita myydään Etelä-Koreassa myös kaivukonevalmistajien Doosanin ja Hyundain kautta.

– Tavoitteenamme on lisätä myyntiä muilla markkinoilla kuin Pohjoismaissa, joissa rototilttimarkkinat alkavat Engconin osalta olla kylläiset ja joissa voimme poimia enää vain joidenkin prosenttien markkinaosuuksia kilpailijoiltamme, Engcon-konsernin toimitusjohtaja Krister Blomgren sanoo.

Viimeisimmässä tilinpäätöksessä Engconin liikevaihto oli noin 1,2 miljardia Ruotsin kruunua ja käyttökate kasvoi edellisvuodesta. Myynnin jatkon osalta Krister Blomgren ei näe kattoa sille, miten suuri yrityksestä voi tulla.

– Olemme oikeastaan vasta aloittaneet matkamme Pohjoismaiden ulkopuolisilla markkinoilla. Ennusteidemme mukaan liikevaihtomme tulee olemaan kymmenen vuoden kuluessa Aasian ja Pohjois-Amerikan markkinoilla suurempi kuin koko Euroopan myyntimme. On huikeaa ajatella, mikä potentiaali meillä on, Blomgren jatkaa.

Engcon Korea Ltd:n virallinen lähtölaukaus tapahtui äskettäin Korean suurimmilla konemessuilla Conex Koreassa. Yhtiöllä oli messuilla oma osasto, ja se järjesti siellä myös live-näytöksiä yhteistyössä Doosanin ja Hyundain kanssa. Messujen henkilöstö koostui Engcon Korean henkilöstöstä, huoltokumppaneista, referenssiasiakkaista ja Ruotsin pääkonttorista saapuneesta henkilöstöstä.

– Messut sujuivat todella mahtavasti, ja teimme siellä useita kauppoja ja saimme monia liidejä seurattavaksi. Oli myös hauska nähdä, miten hyvin Korean organisaatio toimi, Krister Blomgren sanoo.

Messuilla vieraili yhteensä noin 15 000 kävijää, ja Blomgrenin mukaan tuntui siltä, että suurin osa kävijöistä oli kiinnostuneita Engconista ja kävi siksi yrityksen osastolla. 

– Tavoitteenamme on muuttaa kaivualaa kautta maailman, ja korealaiset urakoitsijat ja kaivukoneenkuljettajat näyttivät ymmärtäneen, että se on mahdollista tehdä Engcon-rototiltin avulla, Krister Blomgren sanoo.

16.01.2022 11:00Tukholman metropolialueella käynnistyy yhteistyöprojekti, jossa toteuttajina Skanska Suomi ja Skanska Ruotsi
15.01.2022 11:00YIT aloittaa Tampereen raitiotien osan 2B toteutuksen osana Raitiotieallianssia
14.01.2022 22:33KATSO TÄSTÄ 14.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
10.01.2022 9:15Lujabetoni myy Venäjän liiketoimintansa
10.01.2022 9:10Tokmannin Mäntsälän logistiikkaterminaaliin merkittävä laajennushanke
07.01.2022 23:55KATSO TÄSTÄ 7.1. LÄHETYS - Ammattilehden Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
07.01.2022 10:00REDU hakee kaivos- ja maarakennusalan päätoimista tuntiopettajaa - hakuaikaa 16.1.2022 saakka
05.01.2022 11:00Sulkavuoren jätevedenpuhdistamon toteutusvaihe käynnistyy
04.01.2022 11:00Volvo Trucks nousi markkinajohtajaksi lähes kaikissa kuorma-autojen painoluokissa
02.01.2022 11:00Ennakko: Rakentamisen liikevaihto kasvoi marraskuussa

Siirry arkistoon »