Sähkövasarateknologia osoittautunut toimivaksi vaihtoehdoksi louhoskäytössä sekä betonin rikkomisessa

13.01.2023 10:44

Lecatech_sahkovasara.png

Iittiläisen Lekatechin sähkövasarateknologia on osoittautunut toimivuudeltaan erinomaiseksi pilottikäytössä. Lekatech-sähkövasaraa (Lekatech Electric Hammer) on testattu louhoskäytössä sekä betonin rikkomisessa.

- Pilottivaiheen hyvät tulokset antavat meille selkänojaa strategiamme seuraavaan vaiheeseen, sähkövasaran kaupallistamiseen ja kansainvälisen liiketoiminnan kehittämiseen, Lekatechin toimitusjohtaja Antti Anttila sanoo. - Tavoitteenamme on nollata kaivos- ja rakennusteollisuudessa käytettävien iskuvasaroiden päästöt.

Iskuvasaroita käytetään esimerkiksi betonisten rakennusten purkutöissä, kivien rikkomisessa, kaivostoiminnassa ja perustusten paalutuksessa. Lekatech-sähkövasara on jopa 60 prosenttia tehokkaampi kuin hydraulinen iskuvasara, ja sähkövasaran iskuvoima on kaksinkertainen.

Lekatech-sähkövasaralla saavutetaan suuret energiasäästöt. Lisäksi se on suorituskykyisempi sekä ympäristöystävällisempi kuin perinteinen hydraulinen iskuvasara. Sähkövasara mahdollistaa myös jatkuvan digitaalisen kehittämisen. Lekatechin kehittämä sähköinen iskuvasarateknologia on ainoa laatuaan maailmalla.

Kehitystukea

Aiemman EU-rahoituksen lisäksi Lekatech on saanut kasvu- ja kehitysrahoitusta Normet Oy:ltä. Kaivostoiminnan ja tunnelirakentamisen laitteita valmistava Normet on sijoittanut Lekatechin osakkeisiin ja tullut vähemmistöosakkaaksi. Normetin sijoitus varmistaa jo käynnissä olevien EU-rahoitteisten kehityshankkeiden läpiviennin ja kaupallistamisen suunnitellusti.

- Normetin kanssa yhteistyö on ollut luontevaa alusta saakka. He todella ymmärtävät, mitä edellyttää korkean teknologian esittely globaaleille markkinoille, Antti Anttila sanoo.

Normet on nopeasti kasvava ja innovatiivinen teknologiayritys, jolla on yli 60 vuoden kokemus alaltaan.                

- Arvostan erityisesti Normetin käytännönläheistä ja yrittäjämäistä kulttuuria sekä vankkaa teknistä osaamista. Normet on omissa tuotesegmenteissään teknologiajohtaja, jolla on globaalisti laajin sähkökäyttöisten laitteiden tarjoama omalla alallaan, sähkövasaran ideoija ja Lekatechin perustaja Tuomo Peltola sanoo.

Testikäyttö jatkuu 

Lekatech-sähkövasaran testikäyttö jatkuu louhoksella. Seuraavien kuukausien aikana myös Lekatechin ensimmäinen asiakas testaa sähkövasaraa vaativassa käyttöympäristössä. Vasara on  osoittautunut toimivaksi työssään, ja ensimmäiset käyttökokemukset ovat hyvin positiivisia.

Lekatech Oy on vuonna 2018 perustettu yhtiö, jonka toimiala on kaivos-, louhinta- ja rakennuskoneiden valmistus. Viime joulukuussa Lekatech turvasi 6,3 miljoonan euron EIC Accelerator -rahoituksen sähkövasaran kehittämiseen.

EIC-rahoituksen lisäksi Lekatechin johtamalle konsortiolle myönnettiin viime syksynä 2,45 miljoonan euron EIT RawMaterials Upscaling -rahoitus, josta 70 prosenttia on tukea. Konsortioprojektin ainoa päämäärä on Lekatechin teknologian kehittäminen ja pilotointi erityisesti kaivosteollisuudessa. Muut konsortion organisaatiot ovat Puolasta, Kreikasta ja Espanjasta.

27.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 27.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, kuljetus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
25.01.2023 14:24Mateko Oy:n Oulun toimipisteessä henkilömuutoksia
24.01.2023 15:09Casen näkyvyys- ja hydrauliikkaominaisuudet saavat kiitosta koneurakoitsijalta
23.01.2023 11:00Kruunuvuorensillan pylonilla merkittävä nostotyö
22.01.2023 20:00Huolto- ja varaosapalvelut konekaupan perustana
20.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 20.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
20.01.2023 9:24Eltel sopimukseen Kaisanetin valokuituverkon rakentamisesta Kainuun ja Ylä-Savon alueella
19.01.2023 9:31Volvo Construction Equipment esittelee uusimman lisäyksensä kasvavaan sähkökonevalikoimaansa - ja ensimmäisen maantiesegmentille - sähkökäyttöisen DD25 Electric asfalttijyrän
16.01.2023 11:00Skanska uudistaa konevuokrauksensa nimeä myöden
13.01.2023 20:45KATSO TÄSTÄ 13.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, kuljetus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset

Siirry arkistoon »