Volvolta uusi 50-tonninen

15.03.2023 10:00

Volvo CE esitteli tänään ensimmäisen katsauksen uuden EC500-kaivukoneensa esituotantomalliin CONEXPO-messuilla Las Vegasissa, Pohjois-Amerikassa. Tämä on uuden sukupolven kaivinkone, jossa on parannuksia ohjaamon suunnittelussa ja käyttöliittymässä, turvallisuudessa ja tuottavuudessa.

Volvo EC480E:n seuraaja, EC500 on uusi 50 tonnin telakaivukone vaativimpiin sovelluksiin rakentamisesta, tienrakennuksesta, kunnallistekniikasta, louhinnasta ja kiviaineksista maatalouteen ja maisemointiin. Malli tulee saataville Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Koreassa.

EC500

EC500-kaivukoneessa on Volvo Smart View, jossa on esteentunnistus

Kuljettajalle suunniteltu

Suurin muutos on nähtävissä ohjaamon suunnittelussa ja tyylissä, uudella ulkoasulla ja ominaisuuksilla, kuten teräväpiirtoperäisen ohjaajan näyttö, avaimeton moottorin käynnistys, langallinen ja langaton älypuhelimen lataus ja uusi työtilan kytkin.

Arvokas lisäys, Volvo Smart View, jossa on esteentunnistus, tarjoaa merkittäviä turvallisuusetuja. Kuljettajat nauttivat 360 asteen näkymästä parannetun kamerajärjestelmän ja uuden tutkantunnistusjärjestelmän ansiosta, joka hälyttää automaattisesti, kun kaivinkone lähestyy estettä, tunnistaa ja luokittelee ne esineiksi tai ihmisiksi ja antaa käyttäjän ryhtyä korjaaviin toimiin. Kolmen pisteen suojakaiteet ja taitettava yläkaide kuljetusta varten ovat tärkeitä uusia turvallisuusominaisuuksia.

 

EC500

CONEXPO:ssa esitelty prototyyppi EC500 on Volvo CE:n uuden sukupolven kaivinkone.

Seuraavan sukupolven kaivinkone on myös määritetty käyttämään useita konevaihtoehtoja, jotta käyttäjät voivat suorittaa tehtävänsä nopeammin, helpommin ja turvallisemmin sekä parantaa suorituskykyään ja tuottavuuttaan. Näitä ovat kuljettajan valmennussovellus Volvo Dig Assist – työkalusarja, joka on suunniteltu auttamaan kaivinkoneen tarkkuuden saavuttamisessa eliminoimalla tarpeen merkitä työmaa manuaalisesti ja tarkistaa syvyydet ja kaltevuus – sekä Volvo Lift Assist, joihin kaikkiin pääsee käsiksi Co-Pilot-näytön kautta. ohjaamossa. Volvo Active Control , automaattinen tasausjärjestelmä ja osa Dig Assist -työkalusarjaa, on myös ensimmäistä kertaa saatavilla tämän kokoiseen kaivukoneeseen.

Sejong Ko, Volvo CE North America -kaivukoneet tuotepäällikkö, sanoi: "EC500:ssa ja seuraavan sukupolven kaivukoneissamme hyödynnämme uusia tekniikoita auttamaan käyttäjiä työskentelemään tuottavammin ja nopeammin, tarkemmin ja johdonmukaisemmin, jotta he saavat joka kerta tehty työ."

Tehokkampi ja tuottavampi

Uudet sähköiset ohjaussauvat antavat kuljettajalle entistä paremman hallinnan hydraulijärjestelmään. Hydraulipumppuja voidaan käyttää sekä yhdessä että käytännössä irrotettuina, jolloin käyttäjä voi ohjata puomia vaikuttamatta telan nopeuteen, mikä tarjoaa turvallisuusetuja ja sujuvamman ajon kuljettajalle. Tämä lisää myös ohjattavuutta, lyhentää sykliaikoja ja parantaa polttoainetehokkuutta – mikä parantaa tuottavuutta ja suorituskykyä.

Comfort Driver Control -toiminnon avulla kuljettaja voi liikkua eteenpäin, taaksepäin ja ohjata ohjaussauvojen avulla. Lisäksi jokainen käyttäjä voi määrittää omat hydrauliset asetukset omien mieltymystensä ja työskentelemänsä sovelluksen perusteella ja tallentaa ne Co-Pilotiin, jotta niitä voidaan käyttää nopeasti ja helposti tulevia istuntoja varten.

Pienemmät ylläpitokustannukset

Lisääntynyt jäähdytyskapasiteetti tarkoittaa, että EC500 kestää äärimmäisissä sääolosuhteissa, ja kaivinkone hyötyy myös hydrauliöljyn ja suodattimen pitemmistä huoltoväleistä – 2 000 - 3 000 tuntia, mikä tuo sekä kustannussäästöjä huoltotarpeiden vähenemisestä että pidennetystä käytettävyydestä. Tämä tarkoittaa, että asiakkaiden koneet pysyvät työmaalla ja toimivat parhaansa pidempään ja niillä on myönteinen ympäristövaikutus suorituskyvystä tinkimättä.

EC500 valmistetaan Volvo CE:n telakaivukonetehtaalla Changwonissa, Koreassa, EC500:n tuotanto alkaa vuoden 2023 viimeisellä neljänneksellä ja kone tulee saataville valituilla markkinoilla. 

28.03.2023 8:00Helsingin Jätkäsaareen uusia Hitas-asuntoja meren äärelle
27.03.2023 9:33Geolämpöä kiinteistöihin - Caverion ja St1 Lähienergia yhdistävät nyt osaamisensa suurkiinteistöjen maalämpöprojekteissa
27.03.2023 8:58Uusi Onninen Express avautuu Oulun Ruskossa - uusi logistiikkakeskus rakentuu Hyvinkäälle
26.03.2023 11:00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2023 helmikuussa 8,8 % vuodentakaisesta
24.03.2023 22:30KATSO TÄSTÄ 24.3. LÄHETYS! Laaja kooste ConExpo 2023 messuilta Las Vegasista - paljon kone ja kuljetusalan asiaa
24.03.2023 8:00Metso Outotec jatkaa Prerovissa, Tsekin tasavallassa sijaitsevan valimonsa toimintaa
23.03.2023 10:40Sandvik esittelee uuden käänteentekevän kovametallin kierrätysohjelman porakruunuille
23.03.2023 8:00Ennakointi lisää energiatehokkuutta ja vähentää CO2-päästöjä rakennustyömaalla - Cramo yhdistää seurantaan vastuullisuuden parametrit
21.03.2023 10:33Volvo Trucks ja Boliden tekevät yhteistyötä maanalaisten sähköautojen käyttöönotossa kaivosteollisuuteen
17.03.2023 20:00KATSO TÄSTÄ 150. JUHLALÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset

Siirry arkistoon »