Serco tehostaa tuotantoaan

13.06.2024 8.00

serco1.jpg

Kotimainen työlaitevalmistaja ja -suunnittelija Serco on tunnettu laadukkaista sekä kestävistä kiinteistöhuollon lisälaitteista. Toiminnassa pidetään kiinni elinkaariajattelusta eli asiakkaasta pidetään huolta suunnittelusta varaosiin ja huoltopalveluihin. 

(kuva yllä: Tuotannon asteittainen automatisointi luo Sercolle mahdollisuuden kasvattaa tuotantomääriä ja sitä kautta koko toimintaa.)

Serco-tuotteet valmistetaan omassa tehtaassa Köyliössä. Tuotantomäärien kasvaessa on myös tuotannon kehittämiseen kiinnitetty huomiota. Yksi muutos on uuden hitsausrobottisolun hankinta. 

- Hitsausrobottisolu nostaa tuotantomme uudelle tasolle. Olemme tehneet käsin hitsaamalla kaiken aikaisemmin, jatkossa on tarkoitus robotin avulla hitsata samanlaiset kappaleet eli ns. vakio-osat. Robotti tuo toimintavarmuutta, tasalaatuisuutta, lyhyempää läpimenoaikaa ja muutenkin muuttaa tuotantoa prosessimaisemmaksi, sanoo JPT Serco Oy:n Juha-Pekka Jaskari.

Reilu puoli vuotta käytössä ollut robottisolu on osoittanut heti nopeutensa.

- Vielä työstämme automaattipohjia sille, mutta nopeus on tullut selväksi. Tuotannon asteittainen automatisointi luo meille mahdollisuuden kasvattaa tuotantomääriä ja sitä kautta koko toimintaamme. Tarkoituksemme on seuraavaksi tuoda automatisaatiota maalaamon puolelle.

Kaiken kattava tuotevalikoima

Keväällä 2023 liiketoimintakaupan myötä kotimaiset REKO-tuotteet siirtyivät Sercon omistukseen ja valikoimaan. Jaskari näkee kaupan kasvattaneen tuotevalikoimasta täydellisen.

- Nyt valikoimamme on oikeasti kattava. REKOn kautta meille tuli täysin uusia tuotteita, kuten hiekoitusvaunut aina 8 kuutioon saakka ja tielanat, joiden avulla voimme entistä enemmän tarjota lisälaitteita maatalouden puolelle. Kaupan myötä pystymme myös tarjoamaan osassa tuoteryhmissä ns. premium- ja yleismalleja. Eli käytännössä eri hintaluokkien ja työtarpeiden mukaisia tuotteita.

Suosituimmista tuotteista puhuttaessa esille nousee tuttuja tuotemalleja.

- Meidän Vilho LKS-lautashiekottimemme ovat todella suosittuja, samoin TOP- ja SKAALA-aurat sekä hiekottimet, listaa Jaskari.

Kotimaisena valmistajana tuotteet pyritään suunnittelemaan juuri suomalaista käyttäjää ajatellen. Myös asiakaspalautetta kuunnellaan tarkasti.

- Esimerkiksi juuri mainittu Vilho -lautashiekoitin sai uuden faceliftin vähän aikaa sitten. Uudistuksissa huomioitiin paljon kentältä tullutta palautetta ja sitä kautta saimme tehtyä siitä vielä entistäkin paremman version.

Lisälaitepuoli on sesonkeihin vahvasti nojaavaa toimintaa ja silloin kun sesonki iskee päälle, on niin tuotannon, varaosien kuin muun asiakaspalvelun toimittava.

- Joskus tulee eteen tilanteita, että tuotetta ei ole vielä ehditty toimittaa asiakkaalle tai se on mennyt rikki, niin silloin pitää reagoida nopeasti. Meillä on pihassa aina vara-auroja, joilla työt saadaan tarvittaessa tehtyä kesken kiireisimmän ajan. Myös varaosapuolemme on nyt hyvällä mallilla. Ostimme vuonna 2015 TOP-aurat itsellemme ja heillä oli jo silloin Lappeenrannassa esimerkillisesti hoidettu varaosapuoli ja asiat järjestyksessä. Sieltä saimme paljon oppia koko talon toimintaan ja nykyisin meillä on 2 henkilöä töissä varaosapuolella. Ennen lounasta tilatut varaosat saadaan toimitettua asiakkaille seuraavaksi päiväksi, sanoo Jaskari.

serco.jpg

JPT Serco Oy:n Juha-Pekka Jaskari ja Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy:n Iiro Kovanen tutkimassa hitsausrobotin työn laatua Sercon tehtaalla Köyliössä.

Lisälaitteet naapurista

Vuodesta 2019 osaksi valtakunnallista PHM Groupia liitetty Eurajoen Kiinteistöpalvelu Oy on pitkän linjan kiinteistöalan ammattilainen. Yli 40 työntekijän voimin tehdään niin kiinteistöhuolto- kuin LVI/LVIS-työt Satakunnan alueella.

- Toimimme Rauma – Eurajoki – Pori akselilla ja meiltä saa kaikki palvelut saman katon alta. LVIS-puoleen erikoistunut kiinteistötekniikka tukee hyvin kiinteistöhuoltoa. Kiinteistöhuollon puolella meillä toistakymmentä kiinteistöhuoltokonetta pienistä koneista kymppitonniseen Caterpillarin pyöräkuormaajaan, sanoo toimitusjohtaja Iiro Kovanen.

Iso määrä koneita ja monipuoliset työt vaativat myös kattavat lisälaitteet. Eurajoen Kiinteistöpalvelulla on käytössään paljon Sercon tuotteita.

- On Zoom-auraa, U-auraa, heittävää lautashiekotinta, harjakauhaa ja uusimpana perässä vedettävä lautashiekotin. Varsinkin erikoistuotteet tilaamme Sercolta, jolloin saamme täysin meidän käyttöömme modifoidun tuotteen. 

Sercon tehtaan sijainti lähellä Eurajokea on tärkeä asia.

- Serco on tässä aivan meidän naapurissa ja on hyvä kun aina saa apua sekä tarvittaessa varaosia nopeasti. Niin kulutusterät kuin hydraulisylinterit löytyvät nopeasti tästä läheltä. Ja jos isompaa haastetta on johonkin laitteeseen tullut, niin täältä on aina saanut varalaitteen tilalle, jos varaosaa ei ole heti ollut saatavilla, kehuu Kovanen.  

Paikallisuuden lisäksi laatu on vakuuttanut Kovasen.

- Serco ei ole lisälaitteista se halvin, mutta hinta-laatuhde on hyvä. Lisäksi omilta työntekijöiltämme tullut palaute on ollut positiivista, joka totta kai on iso tekijä laitteita hankittaessa. Kaikkineen tuotteet ovat pelanneet hyvin ja asiakasta kuunnellaan tarkalla korvalla. Kun koneet ja laitteet ovat kovassa käytössä, aina välillä tulee haasteita – olennaista on se, miten niihin reagoidaan. Sercolta olemme saaneet aina ensiluokkaista palvelua, kiittelee Kovanen.

12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille
03.07.2024 8.00Sailmet tarjoaa uuden sukupolven hybridi purkurobotin
02.07.2024 12.00Uuden sukupolven Yanmar SV100-7

Siirry arkistoon »