Jussi Malmi, toimialajohtaja, Wihuri Tekninen Kauppa: "Tulevaisuutta rakennetaan perheyrityksen pitkällä tähtäimellä"

16.06.2024 8.00

Jussi_Malmi_kivirock.jpg

Wihuri Oy Tekninen Kauppa myy ja vuokraa laatumerkkejä maanrakennukseen, maatalouteen, ympäristönhoitoon, konepajateollisuuteen sekä logistiikkaan.

(kuva yllä: - RealMacihnery ja Develon-maarakennuskoneet ovat tärkeä osa Wihuri Teknisen Kaupan toimintaa. Jatkossa Develonin koneiden kattavaa mallistoa tarjotaan entistä laajemmin erilaisille toimialoille, sanoo toimialajohtaja Jussi Malmi.)

Wihuri Oy Tekninen Kauppa on yksi alan pitkäaikaisimmista toimijoista, joka palvelee asiakkaita lähes 700 osaajan voimin. Yritys tarjoaa poikkeuksellisen laajan kattauksen korkealaatuisia tuotteita eri toimialoille sekä valtakunnalliset jälkimarkkinointipalvelut tuotteiden koko elinkaaren ajaksi.

Wihuri Oy Tekninen Kauppa kostuu neljästä eri liiketoiminta-alueesta: Witraktor palvelee maataloutta, RealMachinery toimii maanrakennus- ja nostinsektorilla ja W360 palvelee logistiikkaa sekä Tekninen Kauppa, joka tarjoaa laajan valikoiman palveluja sekä tuotteita eri teollisuuksien tarpeisiin.

Eri toimialojen laajasta tuotevalikoimasta löytyvät muun muassa John Deeren maatalous- ja ympäristönhoitokoneet, Develonin maanrakennuskoneet, Mazakin työstökoneet, Linde- sekä STILL-trukit, Wille-ympäristönhoitokoneet sekä muita laatumerkkejä, kuten Eberspächer, Hunter, Stahlwille, Haulotte ja Potain. Kokonaisuudessaan Teknisen Kaupan edustuksiin kuuluu yli 50 tuote-edustusta.

Wihuri Oy Tekniseen kauppaan kuuluvat myös tytäryhtiöt Wille Machines Oy, joka valmistaa, suunnittelee ja myy ulkomaille Wille-ympäristönhoitokoneita, Marine Diesel Finland Oy, joka on suurin yksityisessä omistuksessa oleva suomalainen laivojen dieselmoottoreiden huolto- ja korjausyhtiö sekä Virossa toimiva Wihuri OÜ eli Wihuri Agri, joka edustaa Virossa Eberspächeriä, Wille-ympäristönhoitokoneita ja John Deereä, jonka myynti- ja huoltoverkosto kattaa koko maan.

- Meidän asiakaskuntamme koostuu kaikenkokoisista yrityksistä ja eri alojen yrittäjistä, joiden täytyy saada työnsä tehtyä joka päivä hyödyntäen meidän laadukkaita tuotteitamme, W Rentin vuokrausvalikoimaa sekä jälkimarkkinointipalveluitamme. Tavoitteenamme on aina löytää asiakkaille toimivin kokonaisratkaisu, kiteyttää Teknisen Kaupan toimialajohtaja Jussi Malmi.

Tulevaisuutta rakennetaan pitkällä tähtäimellä

Tekninen Kauppa on osa kansainvälistä monialakonserni Wihuria, jolla on vahvat suomalaisjuuret. Wihuri toimii neljällä toimialalla, jotka ovat pakkausteollisuus, päivittäistavaratukkutoiminta, lentotoiminta sekä tekninen kauppa. Konsernin liikevaihto on noin 2,5 miljardia euroa ja henkilöstöä on palveluksessa noin 5500 henkilöä yli 30 maassa.

- Osana isoa konsernia, Tekninen Kauppa pystyy kehittämään toimintojaan ja palveluaan pitkällä tähtäimellä vastaten asiakkaiden tarpeisiin nyt ja tulevaisuudessa, sanoo Malmi.

Wihuri Teknisen Kaupan alkuvuosi on sujunut myynnin suhteen paremmin kuin syksyn 2023 aikana ja odotukset ovat positiiviset vuodelle 2024, vaikka eletään monessa mielessä haasteellisia aikoja.

- Olemme hiljattain eriyttäneet liiketoimintoja ja jokaisella liiketoiminnalla on oma vetäjä ja johtoryhmä. Strategiat ja tavoitteet on luotu vuosiksi eteenpäin liiketoimintakohtaisesti, mikä antaa selkeämmän suunnan eri toimintoihimme, joiden asiakaskunta sekä liiketoimintaprosessit ovat hyvin erilaisia. Toki myös synergiaa löytyy paljon erityisesti jälkimarkkinoinin sekä back officen puolella, missä hyödynnetään samanlaisia järjestelmiä ja yhteisiä toimitiloja, sanoo Malmi.

Lempaala2.jpg

RealMachineryn päätoimipaikka sijaitsee Lempäälässä.

Maarakennusalan merkittävä toimija 

Maarakennuspuolella RealMachinery palvelee laajalla tuotevalikoimalla kuudesta toimipaikasta käsin koko Suomen asiakkaita. 

- Olemme vahvasti läsnä paikallisesti osaavalla henkilökunnalla ja toimitiloja on uudistettu tasaiseen tahtiin; viimeisimpänä Seinäjoki, missä muutettiin uusiin tiloihin vuodenvaihteessa. Tuotevalikoiman rungon muodostavat Develon-maarakennuskoneet eli tela- ja pyöräalustaiset

kaivukoneet eri kokoluokissa minikoneista 100 tonnin koneisiin, pyöräkuormaajat, dumpperit ja materiaalinkäsittelykoneet. Uudistunut mallisto edustaa kehityksen kärkeä ja tarjoaa kustannustehokkaat ratkaisut kaikenlaiseen urakointiin. Asiakastyytyväisyys niin Develonin tuotteisiin kuin RealMachineryn palveluihin on oikein hyvällä tasolla, mikä antaa hyvät eväät myynnin kasvattamiseen jatkossa, ilmoittaa Malmi.

Develon on Suomessa erityisen vahva rakentamisessa tarvittavissa keskikokoluokan kaivukoneissa, mutta nyt haetaan entistä vahvempaa jalansijaa muillakin toimialoilla.

- Develonin tuotteille löytyy sovelluskohteita mm. energia-alalta, kaivos- ja murskapuolelta, viherrakentamisesta ja kiinteistöhuollosta sekä metsäteollisuudesta. Teemme jatkossa kovasti töitä kyseisillä toimialoilla, joihin Develonilta löytyy todella hyvät ratkaisut, kertoo Malmi.

Uusia edustuksia 

RealMachinery on laajentanut tarjontaansa myös uusilla edustuksilla, joten asiakkaita voidaan palvella entistäkin kattavammin.

- McCloskeyn murskien ja seulojen edustus tuli meille hiljattain ja Mecalacin edustus on laajentunut pyöräkuormaajien lisäksi kaivukoneisiin. Myös kotimaisten Allun seula- ja murskakauhojen Suomen myynti tuli yksinoikeudella RealMachinerylle viime kesänä, luettelee Malmi.

W Rent – konevuokrauksen ammattilainen

Osana RealMachineryä toimiva W Rent tarjoaa asiakaslähtöistä konevuokrausta ammattilaisille.

- Kauttamme saat kaivukoneet, pyöräkuormaajat, traktorit, ympäristönhoitokoneet sekä trukit vuokralle juuri kuten tarvitset, on kyseessä sitten lyhyempi tarve tai pidempiaikainen vuokra. W Rentillä on lähes 200 maanrakennus-, maatalous- ja ympäristönhoitokonetta, joiden rungon muodostavat Develonin maarakennuspuolen koneet, sanoo Malmi.

Vuokraaminen on hyvä ratkaisu kapasiteetin tasaamiseen tai lyhytaikaiseen tarpeeseen ja samalla pääsee tutustumaan tuotteisiin omalla työmaalla, mikä helpottaa tulevien investointipäätösten tekemistä. Asiakkaat voivat myös lunastaa vuokratun koneen omaksi.

- Vuokrakalusto oli viime kesänä oikein hyvin liikkeellä rakentamisen haasteista huolimatta ja alkava sesonkikin näyttää positiiviselta. Vuokrakalustostamme poistuu tasaiseen tahtiin hyvin varusteltuja, huollettuja ja hyväkuntoisia, uudenveroisia koneita, joita voi hankkia käytettynä, sanoo Jussi Malmi.

12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille
03.07.2024 8.00Sailmet tarjoaa uuden sukupolven hybridi purkurobotin
02.07.2024 12.00Uuden sukupolven Yanmar SV100-7

Siirry arkistoon »