Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet

04.07.2024 8.00

doofor1.jpg

Doofor Oy:n toimitusjohtaja Kalle Kuusento (oik.) ja asentaja Leo Saha tutkivat hydraulisen Doofor -kivivasaran tiivisteratkaisuja tuotantolinjalla.

Hydraulisissa kiviporakoneissa tiivisteet joutuvat todella koville, joten niiden suunnitteluun ja laatuun tulee kiinnittää erityistä huomiota.

Doofor Oy valmistaa Nokialla yli 30 vuoden kokemuksella hydraulisia kiviporakoneita toimitettavaksi ympäri maailmaa, joiden tiivisteratkaisuissa luotetaan Top-Osa Oy:n palveluun.

- Top-Osan kanssa hyvä yhteistyö alkoi jo 90-luvun alkupuolella, mikä jatkuu edelleen tänäkin päivänä ja varmasti tulevaisuudessakin. Top-Osan vahvuuksia ovat vankka tekninen osaaminen tiivisteiden kehittämisessä juuri erityistarpeisiimme, oma automaattisorveilla tapahtuva tuotanto mikä mahdollistaa räätälöityjen tiivisteiden valmistuksen nopeasti sekä toimitusvarmuus niin yksittäisissä erikoistiivisteissä kuin suurissakin sarjoissakin, mihin on voinut aina luottaa. Ja kun Top-Osan toimipaikka sijaitsee melkein naapurissamme Tampereen puolella Pirkkalan ohikulkutien varrella, pelaa logistiikka saumattomasti, tiivistää Doofor Oy:n toimitusjohtaja Kalle Kuusento.

Porakoneessa tiivisteet ovat jatkuvassa kestotestissä

Porakoneissa tiivisteet joutuvat kestämään mm. suuria hydrauliikan paineita, nopeita iskeviä liikkeitä, erilaisia värinöitä sekä haasteellisia käyttöolosuhteita ja -lämpötiloja.

- Ei kai kovin paljon pahempaa paikkaa tiivisteille olekaan, kuin kiviporakone, missä tiivisteillä pidetään öljyä, ilmaa ja vettä omissa paikoissaan eikä laitteen sisään saa päästä mitään epäpuhtauksia kuten kivipölyä, jota työskentely-ympäristössä on todella paljon, sanoo Top-Osa Oy:n toimitusjohtaja Kalle Tuominen, jolle Dooforin tarvitsemat tiivisteet ovat tuttuja jo 25 vuoden ajalta:

- Kun aikanaan aloitin Top-Osalla, niin siitä lähtien on Kuusennon Kallen porukan kanssa näitä asioita mietitty ja paljon on tehty hyvää kehitystyötä, mikä näkyy loppukäyttäjillä luotettavina tiivisteratkaisuina ja sitä kautta porakoneiden parempana käyttöasteena sekä pienempinä remonttikuluina.

Räätälöidyt spesiaaliratkaisut

Tiivisteiden mittatarkkuus tulee olla huippuluokkaa, profiilit ja muodot oikein suunniteltuja sekä valmistettuja ja materiaalivalinnat juuri käyttökohteeseen soveltuvia.

- Valmistamme tiivisteet Dooforille juuri heidän räätälöidyillä spekseillä automaattisorveillamme, mitkä edustavat toimialan huippua. Ja tuotantoporukallamme on vankka kokemus valmistuksesta, mikä takaa huippulaadun jokaiselle yksittäiselle tiivisteelle, toteaa Kalle Tuominen.

Tiivisteet tuotantoon ja huoltotarpeisiin

Top-Osa toimittaa tiivisteet Dooforin tuotantoon porakoneiden kokoonpanoon sekä jälkimarkkinoiden tarpeisiin.

- Toimitukset pelaavat tarkasti yhdessä tuotantosyklimme kanssa ja varastoimme lisäksi tiivisteet, joita toimitetaan varaosina jälleenmyyjillemme ympäri maailmaa. Kiviporakoneissa tiivisteet ovat tasaisesti vaihdettavia kuluvia varaosia; esimerkiksi kovassa kaivoskäytössä 500 tuntia on jo hyvä vaihtoväli tiivisteille; kertoo Kalle Kuusento.

 

12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille
03.07.2024 8.00Sailmet tarjoaa uuden sukupolven hybridi purkurobotin
02.07.2024 12.00Uuden sukupolven Yanmar SV100-7

Siirry arkistoon »