Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini

06.07.2024 8.00

brandt1.jpg

Koneyhtymä Veljekset Brandt Oy otti vuodenvaihteessa käyttöön uuden Volvo EC180E -kaivukoneen, mikä varusteltiin Marttiini MRT19 -rototiltillä, missä pihtivarustus.

Koneyhtymä Veljekset Brandt Oy on pitkän linjan maarakennusalan yritys, jonka erikoisosaamista on korkeajännitelinjojen pohjatyöt. Marttiinin kauhankallistajiin on luotettu jo 20 vuoden ajan.

- Historiamme juontaa aina vuoteen 1966, jolloin isäni Kalevi aloitti urakoinnin kolmen veljensä kanssa, mistä yrityksen nimikin syntyi. Alkutaipaleella päätöinä olivat ojitus ja metsätyöt sekä yleiset maarakennushommat. Vuonna 1989 aloitettiin murskaustoiminta mitä jatkettiin aina vuoteen 2018 saakka, jolloin murskausliiketoiminta myytiin Veljekset Rannila Koneyhtymä Oy:lle. Tänä päivänä keskitymme perinteiseen maarakentamiseen pääpainon ollessa linjatyömaiden hoidossa ympäri maata, mistä meillä on kokemusta jo 1970-luvulta lähtien. Lisäksi teemme murskeen ajoa kahdella kasettiyhdistelmällä kotimaisemissa Lestijärven alueella, kertoo yrittäjä Teijo Brandt.

brandt3.jpg

Koneyhtymä Veljekset Brandtin kaikissa neljässä kaivukoneessa on puomin päässä Marttiinin laatua; kolme rototilttiä ja yksi kallistaja - pihtivarustuksella. 

Kaikkien kaivukoneiden puomin päässä Marttiinin laatua

Konekaluston rungon muodostaa neljä tela-alustaista kaivukonetta ja viisi pyöräkuormaajaa. Käytössä on myös Valmet kuormatraktori millä tavarat kulkee linjatyömaila, missä mukana kulkee myös Commando poravaunu – kuljettajilla on panostajan paperit. 

- Kolmessa kaivukoneessa on Marttiinin rototiltti ja yhdessä Marttiinin kauhankallistaja, mitkä kaikki on pihtivarustuksella. Olemme luottaneet rovaniemeläisvalmistajan laatuun jo 20 vuoden ajan ja niitä on hankittu suoraan valmistajalta, uusien koneiden mukana tai Ojala Machinelta hyllystä, sanoo Brandt.

Vahva luotto Marttiinin laatuun on syntynyt pitkän kokemuksen kautta.

- Marttiinin tuotteet on tehty kovaan käyttöön, joten ne kestävät mielestämme parhaiten työntekoa. Ja mukavahan se on kotimaista ostaa, toteaa Brandt.    

brandt2.jpg

Kuljettaja Veijo Saarisella on kahdenkymmenen vuoden kokemus Marttiinin tuotteista: 
- Liikumme linjatyömailla ympäri maata ja reissuhommissa oppii arvostamaan laitteiden kestävyyttä.

Kestävä ja monipuolinen rototiltti

Vuodenvaihteessa 2024 Koneyhtymä Veljekset Brandtille tuli uusi Volvo EC180E -kaivukone, mikä varusteltiin tappikiinnitteisellä Marttiini MRT19 -rototiltillä.

- Olen käyttänyt Marttiinin kallistajia ja rototilttejä lähes koko 2000-luvun, joten samalla on nähnyt tuotteiden kehityksen. Marttiini on ollut aina synonyymi kestävälle laitteelle ja se pitää paikkansa tänäkin päivänä. Suunnittelu on onnistunutta, rautaa on riittävästi ja se on hitsattu kunnolla kiinni. Olemme lähes koko ajan reissuhommissa ja silloin laitteiden kestävyyttä oppii arvostamaan erityisen paljon, kertoo Koneyhtymä Veljekset Brandt Oy:n kuljettaja Veijo Saaranen.

Myös Marttiinin käyttömukavuus on hyvällä tasolla ja tarkkuus huipputyöskenneltäessä:

- Aiemmin käytössä oli ns. välikapulamalli, missä pyörittäjän limpun sai irti. Tämä uusi MRT19 malli on kiinteä ja painoltaan hieman kevyempi, kun irrottamisen tarvetta ei oikeastaan ole. Ohjausjärjestelmänä on MCS eli Marttiini Control System, mikä on portaaton MACS-proportionaaliohjausjärjestelmä sisältäen L8-kahvat sekä kosketusnäytön. Järjestelmä on erittäin käyttäjäystävällinen ja monipuolinen; rullilla hoituu myös telaohjaus ja kahvojen rannetuet ovat ergonomiset. Ja Marttiini Grapple -pihtivarustus on ehdoton linjatyömailla, missä niillä tehdään mm. paalutuksia, kehuu Saaranen.

12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille
03.07.2024 8.00Sailmet tarjoaa uuden sukupolven hybridi purkurobotin
02.07.2024 12.00Uuden sukupolven Yanmar SV100-7

Siirry arkistoon »