Kramer 8-sarja uudistui - teknisesti täysin uusi 8085

01.07.2024 12.00

8085-2.jpgUusi Kramer 8085-pyöräkuormaaja on teknisesti täysin uusi edeltäjiin verrattuna.
Saksalainen pyöräkuormaajavalmistaja Kramer uudisti kokonaan suositun 8-sarjansa. Kramer 8085 on kokoluokassaan markkinoiden parhaiten varusteltu kone.

KH-Koneiden maahantuomat Kramerit ovat tunnettuja kestävyydestään ja helppokäyttöisyydestään. Hinta-laatusuhde kohtaa hyvin ja koneet ovat kuin kotonaan Suomen vaativissa olosuhteissa.

- Kramer on kestävä investointi. Minulla on asiakkaita, joilla on edelleen käytössään 20 vuotta sitten heille uutena myyty Kramer-pyöräkuormaaja. Edelleen kaikilta osiltaan täysin saksalainen laatumerkki on aina ollut hyvällä tasolla ja kulkee kehityksen kärjessä, sanoo KH-Koneet Oy:n konemyyjä Pekka Gylden.

Uusittu 8-sarja saa myös kokeneen konekauppiaan myhäilemään.

- Yli 22 vuoden kokemuksella konekaupasta ja Kramereiden myynnistä voin todeta, että tämä uusi 8085 on erinomaisen hyvä kone. Se on markkinoiden selvästi parhaiten varusteltu malli kokoluokassaan. Koneessa on muun muassa vakiona Suomen olosuhteisiin erinomaiset Nokia TRI 2 palapintarenkaat, työlaitteen vaihdon poistumatta ohjaamosta mahdollistava täyshydraulinen Smart Attach -pikakiinnike sekä Faster-ryhmäpikaliitin. Tehdyt uudistukset lisäävät niin työnteon mielekkyyttä kuin työtehoa. Eri työskentelyolosuhteissa tarvitaan eri ajo-ominaisuuksia ja 8-sarjassa on valittavana myös eri ohjausmoodit kuten nelipyöräohjaus, etupyöräohjaus sekä rapuohjaus. Koneessa on työhydrauliikka, jossa on kuormasta riippumaton virtauksen jako (LUDV), varmistaa, että hydrauliikkaöljy jaetaan tasaisesti yksittäisiin hydraulipiireihin. Näin voidaan suorittaa useita toimintoja samanaikaisesti kuormituksesta riippumatta, listaa Gylden.

gylden-1.jpg

- Tämä on erinomaisen hyvä kone, sanoo yli 22 vuoden kokemuksen Kramer-kaupasta omaava Pekka Gylden.

Kolme ajomoodia

Kuhunkin käyttötarkoitukseen sopivan ajotilan valitseminen käy helposti. Olipa kyseessä maantieajo, lakaisukoneella työskentely tai materiaalin käsittely, eri ajotilat antavat kuljettajalle mahdollisuuden vaikuttaa aktiivisesti koneen ajo-ominaisuuksiin. Näin jokainen työtehtävä voidaan suorittaa mahdollisimman hyvin, edullisesti ja tehokkaasti.

- PWR on tarkoitettu käytettäväksi raskaita töitä tehtäessä, jolloin moottori antaa kaiken tehon käyttöön. ECO:lla kone työskentelee mahdollisimman alhaisilla kierroksilla, jolloin polttoainetta säästyy jopa kymmeniä prosenttia. ECO on myös hyvin hiljainen ajomuoto, joka sopii varsinkin yöllä tehtäviin auraustöihin. ROAD-toiminto on nimensä mukaan tarkoitettu koneiden siirtoajoon, jossa tarvitaan riittävästi maksiminopeutta (40 km/h). Kun kone saavuttaa maksiminopeuden, se pudottaa kierrokset automaattisesti vaaditulle tasolle. Road -ajomoodissa kone tunnistaa ylämäet ja antaa automaattisesti 10 kWh lisää tehoa käyttöön, jonka avulla vauhti ei siirtoajossa hidastu mäissäkään. Moodissa on myös rullaustoiminto, kaasua nostettaessa kone rullaa vapaasti eteenpäin. CDS-ryömintä+käsikaasumoodissa moottorin kierroslukua ja ajonopeutta voidaan säätää toisistaan riippumatta. Esimerkiksi harjatessa voidaan nostaa moottorin kierrosluku ylös ja ajonopeus tiputtaa alas haluttuun nopeuteen.    

Kramer 8085 voidaan personoida ja säätää asiakkaan käyttötarpeen mukaiseksi.

- Rullaustoiminto, useat eri ajomoodit ja viimeisen päälle hiottu kuljettajaystävällisyys tekevät Kramerista maailman hienoimman ajaa. Yllä mainitut asiat myös vähentävät koneen polttoaineenkulutusta selvästi, toteaa Gylden.

faster-1.jpg

Uusissa 8-sarjan koneissa on vakiona Faster-ryhmäpikaliitin.

Kuljettajaystävällisyys keskiössä

Ohjaamo on kokenut isoja muutoksia.

- Koneen molemmilla puolilla on isot ovet, jotka mahdollistavat sujuvan käynnin molemmilta puolilta konetta. Koneeseen on saatavissa muun muassa Smart steering -ohjaus. Smart steeringissä ohjauspyörää tarvitsee kääntää mahdollisimman vähän – pienemmällä määrällä ohjausliikkeitä saadaan enemmän ohjauskulmaa. Se mahdollistaa nopeat kääntöliikkeet ja vähentää työskentelyn väsyttävyyttä erityisesti lastauksessa. 

Myös kuljettajan ergonomia ja viihtyvyys on otettu huomioon.

- Integroitu 7” värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut ohjainlaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. Ajonopeusaluetta voidaan säätää suoraan joystick-ohjaimesta. Näyttö ilmoittaa muun muassa puomin asennon ja se on varustettu kauhan asennon palautusautomatiikalla. Tämän myötä puomi on aina halutussa asennossa valmiina töihin. 

ohjaamo-1.jpg

Ingroitu 7” värinäyttö ja ergonomisesti suunnitellut ohjainlaitteet tekevät työskentelystä nautinnollista. Ajomoodin valinta on helppoa.

Viiden vuoden takuu

Uuden Kramer 8085 -koneen saa jopa viiden vuoden Kramer-takuulla.

- Tänä päivänä erittäin suosittuja ovat huoltosopimukset. KH-Koneiden kattava huoltosopimus on saatavilla alkaen hintaan 120 €/kk tai 1,95 €/käyttötunti. Ja tuntipohjaisessa laskutetaan pelkästään todelliset käyttötunnit. Huoltosopimukset sisältävät luonnollisesti myös Kramer-takuun. Uusia Kramer 8085 -pyöräkuormaajia on nyt saatavissa nopealla toimitusajalla – kysy omaasi KH-Koneiden myyjiltä, sanoo Gylden.

12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille
03.07.2024 8.00Sailmet tarjoaa uuden sukupolven hybridi purkurobotin
02.07.2024 12.00Uuden sukupolven Yanmar SV100-7

Siirry arkistoon »