KORJAUS XLPRO -ARTIKKELIIN KIVIROCK 2/2017

Share |
09.10.2017 21:00

Uudessa Kivirock 2/2017 lehdessä tapahtui painovirhepaholainen XLpro/Tmi Sasira -jutun kohdalla ja jostain syystä artikkelin leipätekstiksi oli eksynyt painoonlaittovaiheessa vanha JCB:tä käsittelevä juttu. Pyydämme asianosaisilta anteeksi ja artikkeli on korjattu lehden nettiversioon (sivut 186-187), lisäksi artikkeli tulee uusiksi niin seuraavaan Metsäalan Ammattilehteen kuin Kivirock 1/2018 lehteen. Ohessa vielä artikkeli oikeassa muodossaa. 

Taneli Jokela 
Kivirock.fi

image001.jpg

HMPSTronic XLpro 3D Triangle on helppokäyttöinen, kosketusnäytöllä
varustettu 3D-koneenohjausjärjestelmä.

”Jos 2D:stä oli paljon apua, niin XLpro 3D Trianglesta sitä on todella paljon”

Ilmajokelainen Tmi Sasira urakoi kahden kaivurin voimin Pohjanmaalla. Yrityksellä on ollut puolitoista vuotta käytössään HMPStronic XLpro langaton koneenohjausjärjestelmä, joka on toukokuussa päivitetty 3D Triangle -laitteeksi. Ensitunnelmat ovat erittäin positiiviset.

 Raine Sirén on urakoinut omalla yrityksellään vuodesta 2010 saakka, mutta kokemusta alalta on jo paljon pitemmältä ajalta. Urakoita yritys tekee pääosin Ilmajoen ja Seinäjoen seuduilla, mutta työmaita on ollut myös mm. Kurikassa, Teuvalla, Laihialla ja Vaasassa.  HMPStronic mittalaitteisiin Sirén tutustui ensi kerran työskennellessään konekuljettajana Tampereen seudulla.

- Jo silloisesta HMPStronicista jäi mielikuva, että se on helppo ja tehokas käyttää. Nimi jäi mieleen ja nyt muutama vuosi sitten kun tuli ajankohtaiseksi hankkia mittalaite omaan koneeseen oli luonnollinen valinta HMPStronicin uusi XLpro, kertoo Sirén.

image002.jpgRaine Sirén urakoi Etelä-Pohjanmaalla.

2D:stä nopeasti päivittämällä 3D Triangle

Sirén työskenteli puolisentoista vuotta XLpron 2D-laitteella ja toukokuussa se päivitettiin uuteen XLpro 3D Triangle –malliin. Muutamien viikkojen työskentelyn aikana 3D Triangle on osoittanut toimivuutensa.

- Onhan tämä toisenlainen maailma 2D:hen verrattuna. Jos 2D:stä oli paljon hyötyä niin 3D Trianglesta on todella paljon hyötyä. Sillä näkee mm. suoraan mallin minkä mukaan tehdään eikä tarvi koko ajan hyppiä pois koneesta. Konetta liikutettaessa se nollaa itsensä ja ottaa kiintopisteen automaattisesti, joka nopeuttaa huomattavasti työskentelyä.

Haastatteluhetkellä Sirén oli tekemässä viimeistelytöitä Seinäjoen itäisen ohitustien työmaalla. XLpron tarkkuus on tarpeen myös näissä töissä.

- Uusi 3D Triangle on todella tarkka, parhaimmillaan senttitarkka, GNSS-paikannusteknologian avulla toimiva laite.

image003.jpg HMTStronic XLpro 3D Triangle on oiva lisälaite kaikkeen koneurakointiin.

Langaton ja helppokäyttöinen

XLpro 3D Triangle on täysin langaton koneenohjausjärjestelmä. Kaikki anturit toimivat langattomasti ja verrattuna johdollisiin malleihin altistuu se vähemmän vaurioille.

- Mitä vähemmän ylimääräisiä johtoja, sen parempi. Langaton järjestelmä on helppo asentaa ja tarvittaessa siirtää toiseen koneeseen. Lisäksi kaivuutöissä kone on altis erilaisille iskuille ja langattomat anturit ovat helppo asentaa sellaisiin paikkoihin esim. puomissa ettei osumia tule.

XLpro –järjestelmät toimivat kaikki nykyaikaisilla kosketusnäytöillä. Helppokäyttöinen ja toimiva laite saa Siréniltä kiitosta.

- Kosketusnäyttö toimii erittäin hyvin ja selkeän käyttöjärjestelmän takia XLpro on todella helppokäyttöinen. Toiminnot ovat selkeän yksinkertaiset ja kun pitää vaikka mittapiste laittaa niin ei tarvi seitsemästä eri kohdasta painaa vaan toiminnot ovat nopeasti saatavilla yhdellä painalluksella. Yksi mielenkiintoinen ratkaisu on myös Googlen pilvipalvelun käyttö työmallien tallennuksessa sekä latauksessa.  Lisäksi XLpron tarjoama tekninen tuki auttaa tarvittaessa nopeasti eri neuvoa vaativissa tilanteissa.   

image004.jpgXLpron antennit ovat sijoitettu koneen takaosaan.

Hyödyllinen lisälaite

Koneenohjausjärjestelmä on hyödyllinen ja kustannustehokkuutta nostava lisälaite. 3D Triangle tuo entistä enemmän mahdollisuuksia tehostaa työntekoa.

- Kun aikanaan opetteli 2D-mallia käyttämään kunnolla niin hyppy 3D-maailmaan ei ollut niin iso kuin voisi olettaa. Toki onhan tämä visuaalisesti ja ominaisuuksiltaan astetta parempi. Ohjausjärjestelmä on oiva lisälaite, jota käyttämällä säästää paljon aikaa työmailla. Lisäksi tänä päivänä yhä useampi työmaa suosittelee tai jopa vaatii 3D-järjestelmiä ja XLpro 3D Trianglen avulla ei työmaan saanti jää ainakaan laitteista kiinni. Erittäin hyvä ja suositeltava laite muillekin, päättää Sirén.

image005.jpg

XLpron näyttö on selkeä ja koneen liikkeet tallentuvat tarkasti järjestelmään.

16.07.2018 9:55Henri Pesonen Deleten Kierrätyspalvelu-liiketoiminnan liiketoimintajohtajaksi
16.07.2018 8:01Novatronin etätuki -asiakkaan oikeana kätenä jo yli 10 vuotta
15.07.2018 11:01YIT ja Boliden allekirjoittivat sopimuksen vesialtaan laajentamisesta kuparikaivoksessa Pohjois-Ruotsin Jällivaarassa
14.07.2018 14:22Rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 2,7 prosenttia vuodentakaisesta
14.07.2018 9:00Digitalisaatio auttaa tienpäällystystöiden kehittämisessä
13.07.2018 17:01Tutkimus: Kaivokset kasvattavat Suomen bkt:tä 1,2 miljardilla
13.07.2018 10:01Tawastia Truck Weekend nyt viikonloppuna Hämeenlinnassa - Ammattilehden Mediamobiili paikalla - hae uusimmat ammattilehdet
12.07.2018 11:00Skanska rakentaa Kivenlahden metroaseman
11.07.2018 11:11JM-Louhinta Oy:lle uusi tela-alustainen Doosan DX300LC-5 kaivukone
11.07.2018 9:00Skanska rakentaa SATOlle 63 hitas-asuntoa meren äärelle Verkkosaareen

Siirry arkistoon »