Metso tukee kaivostoiminnan kestävää kehitystä Chilessä ja esittelee ainutlaatuisen kiertotalousratkaisun myllynvuorausten kierrätykseen

19.04.2024 11.00

metsomyllyn.jpg

Kestävä kaivostoiminta on tärkeä tavoite kaivosyhtiöille muun muassa Chilen kaltaisissa maissa, joka on maailman johtava kuparin tuottaja. Metso vastaa kaivosasiakkaidensa kasvaviin tarpeisiin ja vahvistaa asemaansa ympäristön kannalta kestävien ratkaisujen tarjoajana ottamalla käyttöön ainutlaatuisen kierrätysratkaisun Megaliner™-, Poly-Met™- ja kumivuorauksille Chilessä.

Tehokkaan erottelun avulla myllynvuorausmateriaalin arvokkaat kumi- ja teräsosat voidaan joko käyttää uudelleen uusien tuotteiden valmistuksessa tai kierrättää.

"Asiakkaillamme on kunnianhimoisia vastuullisuustavoitteita ja sitoumuksia saavuttaa nettonollapäästöt toiminnassaan. Myllynvuorausten kierrätyspalvelu on konkreettinen esimerkki siitä, miten Metso tukee kaivosteollisuutta kohti kestävämpiä toimintatapoja. Ratkaisun ansiosta käsittelemättömän kaatopaikkajätteen määrä vähenee merkittävästi. Lisäksi kierrätys auttaa vähentämään hiilidioksidipäästöjä ja lisää ympäristötehokkuutta", sanoo Metson Etelä-Amerikan markkina-alueen johtaja Eduardo Nilo

Kierrätysratkaisu asennetaan Metson Concónissa sijaitsevalle kumi- ja Poly-Met™-tehtaalle.  

Kasvattaakseen entisestään kumi- ja Poly-Met™-kulutusosien tuotantokyvykkyyttään, Metso myös lajentaa Concónin tehdastaan. Metson tehtaalle on asennettu megaluokan prässi, joka lisää valmistettavien tuotteiden valikoimaa ja kasvattaa kokoja. Vankan teknologiansa ja suuren kokonsa ansiosta moderni prässi on suunniteltu erityisesti suurten, jopa 8 tonnia painavien Megaliner™-myllynvuorausten valmistukseen. Uuden prässin käyttöönoton jälkeen suurten myllynvuorausten tuotantokapasiteetti Chilessä kasvaa jopa 30 prosenttia.

Metso tavoittelee nettonollapäästöjä omissa toiminnoissaan vuoteen 2030 mennessä. Chilessä uusiutuva sähkö kattaa 100 % tehtaan sähkön tarpeista.

Kestävä kaivostoiminta on tärkeä kehitysalue Chilessä

Chilen kansallisessa vuoteen 2050 ulottuvassa kaivospolitiikassa määritellään, miten maa voisi sovittaa kaivosteollisuuden kehityksen yhteen ympäristön tarpeiden kanssa ja saavuttaa hiilineutraaliuden sekäkasvattaa kiertotalousratkaisujen määrää. 

Metso on sitoutunut kehittämään uraauurtavia kestäviä teknologioita ja ratkaisuja kaivosteollisuudelle maailmanlaajuisesti. Kiertotalous on yksi tärkeistä kaivosteollisuuden kestävän kehityksen osa-alueista. 

"Vastuullisena kestävien kulutusosaratkaisujen toimittajana olemme asettaneet kunnianhimoiset tavoitteet auttaa asiakkaitamme vähentämään kaivostoiminnan ympäristövaikutuksiaan tuotantoprosessin eri vaiheissa. Olemme erittäin iloisia nyt saavutetusta merkkipaalusta – tuomme ainutlaatuisen myllynvuorauksen kierrätysratkaisun erittäin tärkeille Chilen ja Etelä-Amerikan markkinoille. Osana laajaa myllynvuoraustarjontaamme tutkimme parhaillaan myös miten voimme lisätä kierrätysmateriaalien käyttöä vuorauksissamme. Tavoitteemme on vahvistaa raaka-aineiden hyötykäyttöä, jotta voimme edelleen parantaa suljettua materiaalikiertoa", sanoo Metson Kulutusosat-liiketoiminta-alueen johtaja Heikki Metsälä.

29.05.2024 10.44Liikennevakuutuslain uudistus koskee myös kaivuuvahinkoja
28.05.2024 20.00KATSO VIDEO! Puhtaasti korkeammalle - N RENT
24.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.05.2024 8.02Uusi murskausmenetelmä säästää vettä ja energiaa kaivoksilla ja tuottaa parempaa akkumateriaalia - jatkotestaukseen myös muille malmeille
21.05.2024 14.00Metso saavutti sadan kaivoskuorma-autojen lavatoimituksen merkkipaalun - viimeisin lavatoimitus Bolidenin kaivokselle Suomessa
20.05.2024 17.00Suomalaiset Kaivosbarometrissa: Olemme liian riippuvaisia Kiinan ja Venäjän mineraaleista
20.05.2024 10.00Enersensen yhteistyö tuulipuistojen kunnossapidossa OX2:n kanssa saa jatkoa
17.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
17.05.2024 12.30Kia EV9 GT Line matkatestissä - maailmanluokan matkantekoa - KATSO VIDEO!
16.05.2024 14.00Metso tuo markkinoille diesel-sähkökäyttöisen Lokotrack EC -sarjan ensimmäiset tuotteet

Siirry arkistoon »