Skanska toteuttaa Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjauksen ja laajennuksen toisen vaiheen

Share |
19.11.2017 11:00

sairaala1.jpg

Skanska toteuttaa Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjauksen ja laajennuksen toisen vaiheen pääurakan Kotkassa. Laajennus tulee toiminnassa olevan sairaalarakennuksen yhteyteen.

Hankkeen tilaaja on Carea-Sairaalat Oy. Carea-Sairaalat Oy on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän kokonaan omistama yritys, jonka tehtävänä on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän käytössä olevien tai käyttöön tarkoitettujen rakennusten peruskorjaus-, laajennus- ja uudisrakennusprojektien suunnittelu, valmistelu ja toteutus.

Laajennusosaan kuuluu yhteensä viisi kerrosta, joista yksi on kokonaan ja toinen osittain maan alla. Laajennusosa toteutetaan toimivan sairaalan yhteyteen. Skanskan työt alkavat marras-joulukuussa 2017 ja urakka valmistuu elo-syyskuussa 2019. Tällä hetkellä hankkeella ovat menossa ensimmäisen vaiheen työt eli maanrakennusurakka, joka saadaan päätökseen marraskuussa 2017.

Uudisosaan on tulossa muun muassa synnytysyksikkö, äitiyspoliklinikka, toimenpideyksikkö, päivystys ja intensiivihoidon yksikkö, neljä eristyspotilashuonetta sekä teknisiä tiloja ja huoltotiloja.

”Intensiivihoidon alueelle on tulossa yhdeksän tehohoitopaikkaa ja 18 valvontatason potilaspaikkaa. Lisäksi päivystysalueelle on tulossa 24 tarkkailupaikkaa päivystyksen hoito- ja toimenpidetilojen lisäksi”, kertoo projektijohtaja Kai Heiskanen Carea-Sairaalat Oy:stä.

Keskussairaalan uudistuminen tuo merkittäviä parannuksia niin henkilöstölle kuin asiakkaillekin. ”Huomattavimpia muutoksia ovat päivystykseen tulevat viihtyisät erilliset odotustilat lapsille ja aikuisille sekä kuvantamistutkimusten ja laboratorionäytteiden otto päivystysalueella. Lisäksi saamme päivystykseen yhden hengen tarkkailupaikat, joissa potilaan yksityisyys pystytään huomioimaan nykyistä huomattavasti paremmin”, kertoo Carea-Sairaalat Oy:n muutosjohtaja Sami Loimas.

”Leikkausosastolla uudet tilat mahdollistavat uusien teknisten ratkaisujen ja yhtenäisten toimintatapojen käyttöönoton, jolloin Kymenlaakson väestön palvelutarpeeseen pystytään vastaamaan aikaisempaa paremmin”, Loimas jatkaa.

Uudisosaan tulee muun muassa 12 leikkaussalia ja 2 angiosalia eli erilaisille verisuonitoimenpiteille tarkoitettua leikkaussalitasoista tilaa, jotka toteutetaan erillisenä sivu-urakkana. ”Ne toimitetaan hyvin pitkälle esivalmistettuina paikalle ja asennetaan paikalleen sairaalarakennuksen runkoon”, sanoo hankkeen tilaajan Carea-Sairaalat Oy:n edustajana ja rakennuttajana hankkeessa toimivan Kastek Oy:n rakennuttajapäällikkö Markku Lalu.

”Hankkeen erityispiirteenä on myös runsas sivu-urakoiden määrä: niitä on peräti 17”, työpäällikkö Timo Markkanen Skanskalta toteaa.

Sairaalan uudisosan julkisivu on pääosin tiililaattaa ja lasielementtiä. Julkisivun yleisilmeessä vuorottelevat vaaleammat tasaisen väriset osat sekä väriltään vaihtelevammat tummemmat osat.

Skanska on viime vuosina toteuttanut mm. KYS:n Kaarisairaalan Kuopioon ja Omasairaala Koskitammen Tampereelle. Lisäksi Skanska toteuttaa allianssikumppaniensa Caverionin ja Swecon kanssa Kainuun vuonna 2021 valmistuvaa uutta sairaalaa, rakentaa vuonna 2018 valmistuvaa Pohjola Sairaalaa Turun Kupittaalle ja on juuri käynnistänyt Lahden kaupunginsairaalan uudistuksen toisen vaiheen toteuttamisen.

15.10.2018 8:20Yli 50 vuotta myös louheenkuljetuksissa - E. Hartikainen Oy:lle uusia Komatsu-kaivoskoneita
14.10.2018 11:11Metso toimittaa hienonnus- ja materiaalinkäsittelyratkaisuja Australiaan ja Etelä-Amerikkaan
14.10.2018 7:55Mateko ja CE Rental näkyvät Ylen etsiväsarjassa Sorjonen
13.10.2018 10:10Rotatorin Liedon toimipiste on nyt avattu - tervetuloa asioimaan
12.10.2018 12:01Kittilän kaivos investoi tulevaisuuteen - Metsähallitus myy ja vuokraa maata toiminnan kehittämiseksi
11.10.2018 14:14Koura-uutta minikaivuriluokkaan
11.10.2018 11:11Työturvallisuuden kultainen kypärä Järvenpäähän
11.10.2018 10:50Rakennusteollisuus RT: Sähköinen ePerehdytys vahvistaa työturvallisuusosaamista
11.10.2018 8:32NRC Group ja VR Track yhdistävät voimansa
10.10.2018 10:01Endominesin Friday-kaivosprojekti etenee USA:ssa

Siirry arkistoon »