Skanska toteuttaa Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjauksen ja laajennuksen toisen vaiheen

Share |
19.11.2017 11:00

sairaala1.jpg

Skanska toteuttaa Kymenlaakson keskussairaalan peruskorjauksen ja laajennuksen toisen vaiheen pääurakan Kotkassa. Laajennus tulee toiminnassa olevan sairaalarakennuksen yhteyteen.

Hankkeen tilaaja on Carea-Sairaalat Oy. Carea-Sairaalat Oy on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän kokonaan omistama yritys, jonka tehtävänä on Kymenlaakson sairaanhoito- ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymän käytössä olevien tai käyttöön tarkoitettujen rakennusten peruskorjaus-, laajennus- ja uudisrakennusprojektien suunnittelu, valmistelu ja toteutus.

Laajennusosaan kuuluu yhteensä viisi kerrosta, joista yksi on kokonaan ja toinen osittain maan alla. Laajennusosa toteutetaan toimivan sairaalan yhteyteen. Skanskan työt alkavat marras-joulukuussa 2017 ja urakka valmistuu elo-syyskuussa 2019. Tällä hetkellä hankkeella ovat menossa ensimmäisen vaiheen työt eli maanrakennusurakka, joka saadaan päätökseen marraskuussa 2017.

Uudisosaan on tulossa muun muassa synnytysyksikkö, äitiyspoliklinikka, toimenpideyksikkö, päivystys ja intensiivihoidon yksikkö, neljä eristyspotilashuonetta sekä teknisiä tiloja ja huoltotiloja.

”Intensiivihoidon alueelle on tulossa yhdeksän tehohoitopaikkaa ja 18 valvontatason potilaspaikkaa. Lisäksi päivystysalueelle on tulossa 24 tarkkailupaikkaa päivystyksen hoito- ja toimenpidetilojen lisäksi”, kertoo projektijohtaja Kai Heiskanen Carea-Sairaalat Oy:stä.

Keskussairaalan uudistuminen tuo merkittäviä parannuksia niin henkilöstölle kuin asiakkaillekin. ”Huomattavimpia muutoksia ovat päivystykseen tulevat viihtyisät erilliset odotustilat lapsille ja aikuisille sekä kuvantamistutkimusten ja laboratorionäytteiden otto päivystysalueella. Lisäksi saamme päivystykseen yhden hengen tarkkailupaikat, joissa potilaan yksityisyys pystytään huomioimaan nykyistä huomattavasti paremmin”, kertoo Carea-Sairaalat Oy:n muutosjohtaja Sami Loimas.

”Leikkausosastolla uudet tilat mahdollistavat uusien teknisten ratkaisujen ja yhtenäisten toimintatapojen käyttöönoton, jolloin Kymenlaakson väestön palvelutarpeeseen pystytään vastaamaan aikaisempaa paremmin”, Loimas jatkaa.

Uudisosaan tulee muun muassa 12 leikkaussalia ja 2 angiosalia eli erilaisille verisuonitoimenpiteille tarkoitettua leikkaussalitasoista tilaa, jotka toteutetaan erillisenä sivu-urakkana. ”Ne toimitetaan hyvin pitkälle esivalmistettuina paikalle ja asennetaan paikalleen sairaalarakennuksen runkoon”, sanoo hankkeen tilaajan Carea-Sairaalat Oy:n edustajana ja rakennuttajana hankkeessa toimivan Kastek Oy:n rakennuttajapäällikkö Markku Lalu.

”Hankkeen erityispiirteenä on myös runsas sivu-urakoiden määrä: niitä on peräti 17”, työpäällikkö Timo Markkanen Skanskalta toteaa.

Sairaalan uudisosan julkisivu on pääosin tiililaattaa ja lasielementtiä. Julkisivun yleisilmeessä vuorottelevat vaaleammat tasaisen väriset osat sekä väriltään vaihtelevammat tummemmat osat.

Skanska on viime vuosina toteuttanut mm. KYS:n Kaarisairaalan Kuopioon ja Omasairaala Koskitammen Tampereelle. Lisäksi Skanska toteuttaa allianssikumppaniensa Caverionin ja Swecon kanssa Kainuun vuonna 2021 valmistuvaa uutta sairaalaa, rakentaa vuonna 2018 valmistuvaa Pohjola Sairaalaa Turun Kupittaalle ja on juuri käynnistänyt Lahden kaupunginsairaalan uudistuksen toisen vaiheen toteuttamisen.

18.07.2018 18:01Mid Finland Truckmeeting lauantaina Viitasaarella - Koura-Autojen osastolla paljon nähtävää - jakelussa myös Ammattilehdet
18.07.2018 11:01INFRA ry: Lupaukset väylärahoituksen uudistamisesta on pidettävä
17.07.2018 9:01NCC rakentaa 162 asuntoa Tampereen Hatanpäälle
16.07.2018 9:55Henri Pesonen Deleten Kierrätyspalvelu-liiketoiminnan liiketoimintajohtajaksi
16.07.2018 8:01Novatronin etätuki -asiakkaan oikeana kätenä jo yli 10 vuotta
15.07.2018 11:01YIT ja Boliden allekirjoittivat sopimuksen vesialtaan laajentamisesta kuparikaivoksessa Pohjois-Ruotsin Jällivaarassa
14.07.2018 14:22Rakennuskustannukset nousivat kesäkuussa 2,7 prosenttia vuodentakaisesta
14.07.2018 9:00Digitalisaatio auttaa tienpäällystystöiden kehittämisessä
13.07.2018 17:01Tutkimus: Kaivokset kasvattavat Suomen bkt:tä 1,2 miljardilla
13.07.2018 10:01Tawastia Truck Weekend nyt viikonloppuna Hämeenlinnassa - Ammattilehden Mediamobiili paikalla - hae uusimmat ammattilehdet

Siirry arkistoon »