Volvo esittelee täysin uuden EW240E -materiaalinkäsittelijän

Share |
28.02.2018 17:05

volvo-show-wheeled-excavator-ew240emh-t4f-2324x1200.jpg

Volvo Construction Equipment on suunnitellut vankkaa kokemustaan hyödyntäen kaikkien aikojen vahvimman ja innovatiivisimman materiaalinkäsittelijänsä – EW240E:n.

Volvo Construction Equipmentin uusi EW240E-materiaalinkäsittelijä on suunniteltu erityisesti jätteenkäsittely- ja kierrätysyrityksiä varten. Se on vahva ja luotettava työkumppani haastaviinkin työympäristöihin. Tämä monipuolinen kone koeteltuine ja testattuine ominaisuuksineen lupaa maksimaalisen tuottavuuden ja joustavuuden. 

EW240E-materiaalinkäsittelijä painaa 26 tonnia ja sen voimanlähteenä on Tier 4 final -vaatimukset täyttävä Volvo-moottori, joka tuottaa 129 kW (173 hv) tehoa ja 850 Nm:n vääntömomentin niinkin alhaisella kierrosluvulla kuin 1 350 r/min. 6,5-metrisen suoran puomin ja viisimetrisen varren ansiosta koneen ulottuvuus eteenpäin on vaikuttavat yli 11 metriä. 

TÄSMÄSUUNNITELTU MATERIAALIEN KÄSITTELYÄ VARTEN

Vuosikymmenien suunnittelukokemukseen perustuva EW240E-materiaalinkäsittelijä on valmistettu erityisesti materiaalien käsittelyä varten. Koska siinä käytetään samoja hyviksi havaittuja komponentteja kuin Volvon muissa pyöräalustaisissa kaivukoneissa, Volvo pystyi keskittymään uuden koneen yksityiskohtien hiomiseen juuri materiaalien käsittelytöitä varten. Vaikka tämä uusin kone perustuu edeltäjiensä hyväksi havaittuun suunnitteluun, siinä on joukko uusia ominaisuuksia, jotka on testattu tinkimättömästi vaativissa todellisissa olosuhteissa. 

volvvvvvoooooo.jpg

Tuottavuuden maksimointia ja seisokkien minimointia varten suunniteltu EW240E-materiaalinkäsittelijä on ihanteellinen valinta työkohteisiin, joissa tarvitaan optimaalinen ulottuvuus ja erinomainen näkyvyys. Koneessa on omanlainen ylärakenteensa ja vahvistettu alavaunu, jotka kestävät romun lajittelussa syntyviä voimia. Muita eroja vakiokaivukoneeseen verrattuna ovat hydraulisesti nostettava ohjaamo, neljä tukijalkaa vakiona, täyskumirenkaat ja räätälöity suora puomi, johon voidaan asentaa joko viisimetrinen varsi tai nelimetrinen tartunta-/lajitteluvarsi. 

Suorituskykyä parantavat puomin kelluntatoiminto ja puomisylinterien vaimennus, joka minimoi tärinän ja pitää kouran paikallaan vakauden parantamiseksi. Tarkkuuden parantamiseksi kouran ohjaus ja pehmeä kääntöjarrujärjestelmä toimivat harmonisesti samanaikaisten toimintojen aikana, ja optimoitu hydrauliikkajärjestelmä tuottaa välittömän vasteen. 

Kuljettajat voivat työskennellä mukavasti tilavassa Volvo-ohjaamossa, joka voidaan nostaa jopa viisi metriä maanpinnan yläpuolelle näkyvyyden parantamiseksi. Jotta korkealla työskentely on vakaata, ohjaamossa on myös kaksinkertaisesti vaimennettu jousitus melun ja tärinän vähentämiseksi. Turvallisuuden parantamiseksi EW240E-materiaalinkäsittelijän varren liikkuvuutta on rajoitettu ohjaamon ja kouran välisten törmäysten välttämiseksi. Lisäturvaominaisuutena Volvo tarjoaa valinnaisen korkeudenrajoitustoiminnon sisätiloissa työskentelyä varten. Kirkkaanväristen kaiteiden ja tukipuomeihin lisättyjen askelmien ansiosta kuljettajan on helpompi nousta ohjaamoon ja poistua siitä. 

SISÄÄNRAKENNETTUA JOUSTAVUUTTA 

Luonnostaan joustavaa EW240E-materiaalinkäsittelijää voidaan räätälöidä sekä sisä- että ulkopuolelta. Asiakkaat voivat maksimoida tuottavuutensa suunnittelemalla juuri heidän tarkoituksiinsa sopivan koneen. He voivat esimerkiksi valita joko kulma- tai suoran varren varmistaakseen sen, että heillä on aina paras mahdollinen ote työskentelyyn. Tehdasasenteisilla lisäpiireillä optimoidut kourat toimivat täydellisen harmonisesti Volvo-koneen kanssa ja ovat saatavina Volvon tehtaalta. 

Kone voidaan sekä räätälöidä helposti työskentelyä varten että varustaa useilla lisävarusteilla, jotka soveltuvat parhaiten asiakkaiden liiketoiminnan tarpeisiin. Suurilla lasipinnoilla varustettu Volvo-ohjaamo tarjoaa hyvän näkyvyyden joka puolelle ja ylivertaisen turvallisuuden. Näkyvyyden parantamiseksi asiakkaat voivat valita Volvo Smart View -ominaisuuden tai suojakalvolla varustetun yksiosaisen polykarbonaatti-ikkunan. Lisäksi kätevä Comfort Drive Control (CDC) antaa kuljettajalle mahdollisuuden ohjata konetta pelkällä ohjaussauvan rullalla enintään 20 km:n/h (12 mph) ajonopeuteen asti. Tämä on uusi ominaisuus Volvon pyöräalustaisten kaivukoneiden mallistossa. EW220E- ja EW240E-materiaalinkäsittelijöissä on se erikoisominaisuus, että ne voidaan tilata tehtaalta ilman ohjauspylvästä. Tällöin kuljettaja voi hallita koko konetta, myös rototilttiä ja tukipuomeja, pelkillä ohjaussauvoilla. 

SUUNNITELTU TEHOKKAIKSI 

EW240E-materiaalinkäsittelijä toimii sekä älykkäästi että polttonestetehokkaasti. Automaattinen joutokäynti, joka alentaa moottorin kierrosluvun joutokäyntinopeudelle, kun hallintalaitteita ei ole käytetty tietyn ajan kuluessa, ja moottorin automaattinen sammutus yhdessä auttavat vähentämään polttonesteenkulutusta. Automaattisesti kytkeytyvällä ECO-tilalla varustettu EW240E-materiaalinkäsittelijä on täynnä ominaisuuksia, jotka parantavat polttonestetehokkuutta ja vähentävät koneen kulumista. 

Jotta EW240E-materiaalinkäsittelijä pysyy toimintakuntoisena ja tuottavana, se on suunniteltu mahdollisimman helpoksi huoltaa. Kaikissa E-sarjan pyöräalustaisissa kaivukoneissa voitelupisteet on koottu yhteen ja suodattimet sijoitettu laajalti aukeavien moottorin luukkujen taakse siten, että näihin kaikkiin on pääsy maan tasalta käsin. Kun esimerkiksi jäähdyttimet ja sihtiverkot ovat käden ulottuvilla, kunnossapito on vaivatonta ja kuljettajien on helppo pysyä oikeilla raiteilla, vaikka alla ovatkin pyörät. 

Kokonaan Volvon tehtaalla valmistetun koneen myötä asiakkaiden saataville tulee erilaisia Volvon palveluja, jotka on suunniteltu maksimoimaan investoinnin tuotto. Alkuperäisistä Volvo-osista ja Volvo-huoltoasentajista aina proaktiiviseen koneen valvontaan ja kuljettajien koulutukseen asti – kaikki on saatavana yhdestä paikasta.

24.09.2018 10:00Metso ja Rotator edustajasopimukseen pienten Lokotrack-murskaus- ja seulontalaitosten myynnistä Suomessa
24.09.2018 9:12Tatu Kiviniemi Caiwell Oy: Jälkipuinti pois ja faktat tiskiin
24.09.2018 9:05Pohjalaismaakuntien maa-ainesten ottamisalueiden tilaselvitys valmistui
23.09.2018 11:01Maansiirto Morri Oy: Lännen-koneet tehokkaassa käytössä ympäri vuoden
22.09.2018 12:11Uusia JCB-koneita saatavilla Matekolta nopeilla toimitusajoilla
22.09.2018 10:11Kiinteistön ylläpidon kustannukset nousivat vuodessa 1,6 prosenttia
21.09.2018 9:01Rotatorin uudessa toimipisteessä Liedossa vietetään konepäivää perjantaina 5.10.
20.09.2018 9:58Sandvikin automaattinen lastauslaite todistaa tarkkuutensa lasilabyrintissa
19.09.2018 8:11Minikulmahiomakone-uutuus vaikeasti saavutettavien paikkojen työstöön
18.09.2018 11:11Kuorma-autoilla kuljetettu tavaramäärä kasvoi vuoden 2018 toisella neljänneksellä - maa-ainesten kuljetettu määrä kasvoi 36 prosenttia

Siirry arkistoon »