Parma Oy:n Ruskon elementtitehdas työturvallisuuskilpailun voittoon

Share |
09.06.2018 10:56

parma_tyoturvallisuuskilpailu.jpg

Betoniteollisuuden vuoden 2017 työturvallisuuskilpailun voittajaksi on valittu Parma Oy:n Ruskon elementtitehdas.

Parma Oy:n Ruskon tehtaan nosti kovatasoisen kärkikolmikon joukosta voittoon tehtaalla vallitseva poikkeuksellisen vahva aktiivisen ja jatkuvan parantamisen henki, toteaa kilpailun tuomaristoon kuuluva Etelä-Suomen Aluehallintoviraston työsuojelun ylitarkastaja Keijo Päivärinta. ”Tehtaalla valmistetaan ontelolaattoja ja runkoelementtejä, joista erityisesti jälkimmäiset ovat työturvallisuuden ja ergonomian kannalta haastavia tuotteita”, Päivärinta jatkaa. 

”Voittajaksi valitun tehtaan turvallisuustaso on ollut jo pidempään valtakunnan kärkitasoa, kuten Parman tehtailla laajemminkin. Kaikki 10 tehdastamme olivat mukana kilpailussa ja olen todella iloinen, että peräti yhdeksän niistä on 13 parhaan sakissa. Lisäksi tytäryhtiömme Rajavillen molemmat tehtaat mahtuivat kärkikymmenikköön”, toteaa Parma Oy:n toimitusjohtaja Jarmo Viljanen

”Tämä on jatkuva prosessi ja tekemistä riittää, sillä Consolis-tasolla olemme vielä piirisarjatason toimija”, Viljanen jatkaa. 

”Tehtaalla työntekijöiden työsuhteet ovat olleet pitkiä, mikä kertoo osaltaan myös hyvästä motivaatiosta kehittää työpaikkaa ja -yhteisöä sekä hyvästä työssä viihtymisestä”, kertoo voittajatehtaan tehdaspäällikkö Markku Heikkilä, joka on itse tehnyt 40 vuoden uran betoniteollisuudessa. 

”Betoniteollisuuden jo yhdeksättä kertaa järjestetyssä valtakunnallisessa työturvallisuuskilpailussa finalistijoukko oli jälleen kerran entistäkin korkeatasoisempi ja voittajan valinta siten hankalampaa. On kuitenkin mahtavaa todeta turvallisuustason ja -kulttuurin menevän jatkuvasti eteenpäin”, toteaa kilpailun tuomariston vetäjä, toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä. 

Kilpailun loppusuoralle niin ikään yltäneet Rudus Oy:n Rauman valmisbetonitehdas sekä Rudus Oy:n Tampereen betonituotetehdas edustivat molemmat myös erittäin korkeaa työturvallisuuden tasoa. ”Nämä parhaat tehtaat jälleen osoittivat, että nolla tapaturmaa on aivan saavutettavissa oleva tavoite kaikille muillekin tehtaille”, korostaa kilpailun tuomaristoon kuuluva Rakennusliiton puheenjohtaja Matti Harjuniemi

Kokonaiskilpailun voittaja palkitaan kultaisella kypärällä ja Fennian lahjoittamalla 5.000 € rahapalkinnolla käytettäväksi voittajatehtaan työturvallisuustyöhön. 

Kokonais- ja osakilpailuvoittajien lisäksi kilpailussa palkittiin kunniakirjoin myös turvallisuustasoansa eniten viime vuodesta parantaneet tehtaat. Nämä löytyivät tällä kertaa kaikki Lujabetoni Oy:stä: elementtisarjassa parhaaksi parantajaksi ylsi Siilinjärven maatalouselementtitehdas, tuotetehtaiden sarjassa Siilinjärven ratapölkky- ja ontelolaattatehdas sekä valmisbetonitehtaiden sarjassa Tampereen valmisbetonitehdas. 

Edellisten lisäksi palkittiin parhaista työntekijäryhmiltä kerätyistä työturvallisuuden kehittämisehdotuksista kolme työntekijätiimiä seuraavissa tehtaissa: Joutsenon Elementti Oy, Lammin Betoni Oy ja Parma Oy:n Kotkan elementtitehdas. Palkintoina kullekin ehdottaneen tiimin työntekijälle luovutaan 100 € edestä virkistysseteleitä. 

Palkinnot ja muut huomionosoitukset jaettiin Betoniteollisuuden Kesäseminaarissa Kalastajatorpalla torstaina 7.6.2016 klo 13 alkaen. 

Taustatietoa Betoniteollisuuden työturvallisuuskilpailusta 

Betoniteollisuuden valtakunnallinen työturvallisuuskilpailu on järjestetty vuosittain vuodesta 2009 alkaen. Kilpailu käytiin yhteensä 56 tuotantolaitoksen kesken kolmessa eri sarjassa: elementtitehtaat (45 tehdasta), valmisbetonitehtaat (4 tehdasta) ja betonituotetehtaat (7 tehdasta). 

Kilpailussa kukin tehdas pisteytettiin Elmeri+-järjestelmän mukaisen turvallisuusmittauksen, tehtaan turvallisuusjohtamisen tason, tapaturmataajuuden ja sairauspoissaolojen perusteella. Tuotantolaitosten turvallisuustason auditoinnin ja mittaukset toteutti Tapaturva Oy Juha Merjaman johdolla. Kolmihenkinen tuomaristo valitsi kokonaiskilpailun voittajan sarjavoittajien joukosta tehdaskäyntien ja tehtaan henkilökunnan haastattelujen pohjalta. 

Kilpailun tuomariston muodostivat puheenjohtaja Matti Harjuniemi Rakennusliitosta, ylitarkastaja Keijo Päivärinta Etelä-Suomen Aluehallintovirastosta ja toimitusjohtaja Jussi Mattila Betoniteollisuus ry:stä. 

Työturvallisuuskilpailun tavoitteena on ollut yritysten työturvallisuustyön motivaation kohottaminen, hyväksi todettujen turvallisuuskäytäntöjen levittäminen ja yritysten turvallisuudesta vastaavien henkilöiden kannustaminen. Kilpailu liittyy oleellisena osana RT:n ”Nolla tapaturmaa 2020” -tavoitteeseen. 

19.03.2019 8:15FORCIT Explosives -asiakaskysely on nyt auki
18.03.2019 15:55Splittauksen uusi aikakausi - Kirnuvuori laajentaa kivikiilalaite valikoimaansa
18.03.2019 15:06Kreate voitti 12. Cramo Hockey Cupin
17.03.2019 18:01Kivirockin Facebook-kisa: Kerro oma Caterpillar muistosi - voita CAT D11 puskutraktori!
17.03.2019 10:00Suomen Rakennuskone Oy etsii joukkoonsa kivenkovia ammattilaisia vakituiseen työsuhteeseen Kevitsan kaivokselle
16.03.2019 11:11Auto- ja tiefoorumi: Kunnossa oleva tie on ympäristöteko
15.03.2019 11:00Rakennuskustannukset nousivat helmikuussa 1,8 prosenttia vuodentakaisesta
14.03.2019 10:16Jyväskyläläinen Tana Oy pääsi mukaan Business Finlandin Sampo-kampanjaan
14.03.2019 10:00Fira ja Congrid sopimukseen rakennustyömaiden digitalisoinnista
13.03.2019 11:11Konekaupan Villi Länsi Liedossa 22.-23.3. - Rotatorilla esillä kattava konevalikoima

Siirry arkistoon »