Volvo Trucks toimittaa autonomisen kuljetusratkaisun Norjaan

Share |
20.11.2018 15:52

Volvo Trucks on tehnyt merkittävän sopimuksen norjalaisen Brønnøy Kalk AS ‑yhtiön kanssa ensimmäisestä autonomisesta kaupalliseen käyttöön tarkoitetusta kuljetusratkaisusta, jolla ajetaan kalkkikiveä avolouhokselta läheiseen satamaan.

Brønnøy Kalk AS ‑yhtiölle toimitettavassa ratkaisussa kalkkikiveä kuljetetaan kuudella itseohjaavalla Volvo FH ‑kuorma-autolla viiden kilometrin matka tunneleissa varsinaisen louhoksen ja murskaimen välillä. Ratkaisua on testattu onnistuneesti, testejä jatketaan koko vuoden 2018 ajan, ja ratkaisu on täydessä toimintakunnossa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Tämä sopimus on jatkoa viimeaikaisille onnistuneille automaatioprojekteille, jotka on toteutettu kaivostoiminnan, sokeriruo'on korjuun ja jätehuollon alueella. Eräässä mielessä tämä kaupalliseen käyttöön tarkoitettu ratkaisu on kuitenkin Volvo Trucksille ensimmäinen laatuaan. Brønnøy Kalk ei nimittäin hanki pelkkiä itseohjaavia kuorma-autoja vaan kokonaisen kuljetusratkaisun – joka on tässä tapauksessa tarkoitettu kalkkikiven kuljettamiseen kahden kuljetuspisteen välillä. 

– Tämä on meille tärkeä askel, kertoo louhoksen toimitusjohtaja Raymond Langfjord. Kilpailu alalla on kovaa. Pyrimme parantamaan tehokkuutta ja tuottavuutta johdonmukaisesti pitkällä aikavälillä ja ottamaan hyödyn irti teknologian ja digitaalisten ratkaisujen tuomista uusista mahdollisuuksista.  Etsimme luotettavaa ja innovatiivista kumppania, jolle kestävä kehitys ja turvallisuus ovat yhtä tärkeitä kuin meille. Autonominen ratkaisu parantaa merkittävästi kilpailukykyämme maailmanmarkkinoilla. 

– Olemme ylpeitä siitä, että voimme toimittaa autonomisen ratkaisun, joka vastaa asiakkaidemme haasteisiin niin turvallisuuden, luotettavuuden kuin kannattavuudenkin puolesta, kertoo Volvo Trucksin toimitusjohtaja Claes Nilsson. Kuljetusalan tarpeet muuttuvat jatkuvasti ja nopeassa tahdissa kaikkialla maailmassa, ja alalla kaivataankin kipeästi uusia ja kehittyneitä ratkaisuja. Tavoitteenamme on olla edelläkävijä sellaisten tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, joilla tähän kysyntään voidaan vastata, Nilsson jatkaa.

– On hienoa olla vihdoin tilanteessa, jossa voimme aloittaa autonomisten ratkaisujen toteuttamisen käytännössä, Volvo Trucksin autonomisten ratkaisujen osaston johtaja Sasko

Cuklev kertoo. Koska kyseessä on rajattu alue ja vakioreitti, voimme hyödyntää ratkaisua parhaalla mahdollisella tavalla ja räätälöidä sen asiakkaan yksilöllisten tarpeiden mukaiseksi. Tämä on ennen kaikkea yhteistyötä, jossa tavoitteena on kehittää uusia ratkaisuja sekä parantaa joustavuutta, tehokkuutta ja tuottavuutta.

Tässä sopimuksessa asiakas ostaa kuljetusten kokonaisratkaisun, josta veloitetaan kuljetetun tonnimäärän perusteella.

1_Volvo_Trucks_Autonomous_Volvo_FH_01.jpg

Faktat: Volvo Trucksin ensimmäinen kaupalliseen käyttöön tarkoitettu autonominen ratkaisu

Sopimus kattaa autonomisen kuljetusratkaisun, jolla Norjan Velfjordissa toimiva Brønnøy Kalk ‑yhtiö ajaa kalkkikiveä kahden kuljetuspisteen välillä. Sopimuksen osapuolet ovat Brønnøy Kalk AS ja Volvo Trucks. Itseohjaavien Volvo FH ‑kuorma-autojen hallinnasta vastaa pyöräkuormaimen kuljettaja. Reitillä on sekä tunneli- että ulkoilmaosuuksia.

18.05.2019 13:33Rakennuskustannukset nousivat huhtikuussa 1,7 prosenttia vuodentakaisesta
17.05.2019 15:45Saattoautojen käyttö vakiintumassa päällystystyömaiden turvallisessa ohittamisessa
16.05.2019 18:01Metallinjalostajat ry:n toimitusjohtaja Kimmo Järvinen: Päästökauppakompensaatio tärkeä viennille ja ilmastolle
16.05.2019 10:42INFRA ry: Yötyö on työturvallisuusriski asfalttitöissäkin
15.05.2019 9:23DAF johtaja PACCAR:in pääjohtajaksi
14.05.2019 12:22Mählers tuo markkinoille tehokkaan harjatelan kuorma-autoihin ja pyöräkuormaajiin
13.05.2019 14:10Kainuun Soran Lokotrack-päivitys toi lisää tehoa ja toimintavarmuutta
12.05.2019 12:11Uutta näyttöteknologiaa koneohjaukseen Novatronilta
11.05.2019 17:11Kuljetus-Logistiikka 2019 -tapahtumassa vieraili yhteensä 15 474 kävijää
10.05.2019 11:11Volvo CE ja Trimble kehittävät 3D-päivityksen kaivukoneen Dig Assist -ohjausjärjestelmään

Siirry arkistoon »