Tehokas työkalu-uutuus siltasuunnitteluun

23.01.2019 10:13

Trimble julkaisi Tekla Structures -ohjelmistoonsa kehitetyn uuden lisäosan. Rakentamisen tietomallintamisen (BIM) ohjelmiston Bridge Creator -lisäosa integroi koko siltasuunnittelun työnkulun geometriasta aina mallinnukseen ja detaljointiin.

Uutta siltasuunnittelun työkalua esiteltiin ensimmäistä kertaa julkisesti InfraBIM Open 2019 -konferenssin aikana Tampereella.

Uusi Bridge Creator tarjoaa ratkaisun moniin yleisiin siltasuunnittelun ongelmiin. Sen avulla suunnittelijat voivat tuoda teiden linjaukset suoraan tiesuunnitteluohjelmistosta, luoda sillan kannen tai jopa maatukien määrittelyt ja aloittaa detaljoinnin helposti ja tehokkaasti.

WSP Finland osallistui Bridge Creator -lisäosan testaamiseen osana Trimblen käyttäjäpalauteohjelmaa. WSP Finland kuuluu WSP Groupiin, jonka pääkonttori on Kanadan Montrealissa. WSP on maailmanlaajuinen, suunnittelupalveluja tarjoava konsultointiyritys, jolla on yli 550 toimistoa 40 maassa. “Kyseessä on älykäs ja tehokas koko siltasuunnittelun työnkulun kattava työkalu, jollaista millään muulla ohjelmistotoimittajalla ei ole tarjota. Se tuo tien linjauksen automaattisesti ja auttaa luomaan siltageometrian helposti. Bridge Creatorilla voin suunnitella monimutkaisetkin kansigeometriat vaikuttavalla tarkkuudella”, sanoo WSP Finlandin siltatoimintojen projekti-insinööri Hannu Suojanen.

“Tekla Structures on jo nyt erinomainen valinta siltojen detaljointiin. Uuden Bridge Creatorin lisääminen nykyiseen Concrete Bridge Reinforcement -työkaluun tekee Trimblen Tekla-ratkaisusta markkinoiden edistyneimmän. Tekla luo lisäarvoa koko sillan suunnittelun, rakennuksen ja käytön työnkulkuun sekä parantaa siltasuunnittelun tehokkuutta ja laatua”, Suojanen lisää.

Ratkaisu siltasuunnittelun haasteisiin

Useat sillan suunnittelussa ja rakentamisessa esiintyvät haasteet voidaan poistaa tällä erityisesti siltasuunnitteluun kehitetyllä työkalulla. Varhaisessa suunnitteluvaiheessa tehdyt muutokset tien linjaukseen aiheuttavat usein viiveitä, jotka olisivat täysin vältettävissä. Myöhemmässä projektin vaiheessa sillan rakentajilla on usein ongelmia, koska suunnitelmat eivät sisällä toteuttamiskelpoisia malleja.

”Tämä uusi työkalu mahdollistaa tietomallin, jolla rakentajat voivat työskennellä tehokkaasti, estää virheet työmaalla ja välttää tarpeettomat korvausvaatimukset. Bridge Creator mahdollistaa tien linjauksen lukemisen ja monimutkaisten kansigeometrioiden tuottamisen käyttämällä erilaisia leveyksiä, korkeuksia tai jopa sivukaltevuuksia. Kaksoiskaarevien siltakansien mallinnusongelmat ovat nyt historiaa. Uusi Bridge Creator -laajennus huolehtii mallinnuksesta suunnittelijoiden puolesta”, sanoo Trimblen Structures-divisioonan Business Development Director Päivi Puntila.

Saatavuus

Bridge Creatorin versio 1.0 on Tekla Structures -ohjelmiston laajennus, jonka voi ladata Tekla Warehousesta yhtä aikaa Tekla-ohjelmistojen 2019-versioiden kanssa maaliskuun puolessa välissä. Laajennus on saatavilla Tekla Structures -asiakkaille, joilla on ohjelmiston ylläpitosopimus. Lue lisää siltojen tietomallinnuksesta (BrIM): Tekla BrIM

22.08.2019 11:11Alan johtavat merkit ja parhaat ratkaisut esillä Maxpossa Rotatorin osastolla A31
22.08.2019 9:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
21.08.2019 10:00Urakointiin tarkoitettu Nokian Hakkapeliitta TRI -rengasperhe laajenee
20.08.2019 8:00MAINOSTAJA! Järkälemäinen Kivirock lehti valmistuu Maxpoon - varaa nyt oma ilmoituspakettisi
20.08.2019 7:05Turvallisempi ja tuottavampi Hilti DSH 600-X Polttomoottorisaha
19.08.2019 12:00KHO: Nord Stream 2 -hanke voidaan toteuttaa Suomen talousvyöhykkeellä
17.08.2019 11:11Rakennuskustannukset nousivat heinäkuussa 0,4 prosenttia vuodentakaisesta
16.08.2019 13:13Oulussa löytyi pysäköintialueen kaivutöissä laivan hylky
16.08.2019 12:00Endomines AB:n puolivuosikatsaus 2019: Merkintäoikeusanti päättyi onnistuneesti ? tuotannon ylösajo Fridayn kaivoksella käynnistetty
15.08.2019 21:00KATSO VIDEO! Kivirock koeajaa Volvo FMX 540 10x4 X PRO maansiirtoauto

Siirry arkistoon »