Tehokas työkalu-uutuus siltasuunnitteluun

Share |
23.01.2019 10:13

Trimble julkaisi Tekla Structures -ohjelmistoonsa kehitetyn uuden lisäosan. Rakentamisen tietomallintamisen (BIM) ohjelmiston Bridge Creator -lisäosa integroi koko siltasuunnittelun työnkulun geometriasta aina mallinnukseen ja detaljointiin.

Uutta siltasuunnittelun työkalua esiteltiin ensimmäistä kertaa julkisesti InfraBIM Open 2019 -konferenssin aikana Tampereella.

Uusi Bridge Creator tarjoaa ratkaisun moniin yleisiin siltasuunnittelun ongelmiin. Sen avulla suunnittelijat voivat tuoda teiden linjaukset suoraan tiesuunnitteluohjelmistosta, luoda sillan kannen tai jopa maatukien määrittelyt ja aloittaa detaljoinnin helposti ja tehokkaasti.

WSP Finland osallistui Bridge Creator -lisäosan testaamiseen osana Trimblen käyttäjäpalauteohjelmaa. WSP Finland kuuluu WSP Groupiin, jonka pääkonttori on Kanadan Montrealissa. WSP on maailmanlaajuinen, suunnittelupalveluja tarjoava konsultointiyritys, jolla on yli 550 toimistoa 40 maassa. “Kyseessä on älykäs ja tehokas koko siltasuunnittelun työnkulun kattava työkalu, jollaista millään muulla ohjelmistotoimittajalla ei ole tarjota. Se tuo tien linjauksen automaattisesti ja auttaa luomaan siltageometrian helposti. Bridge Creatorilla voin suunnitella monimutkaisetkin kansigeometriat vaikuttavalla tarkkuudella”, sanoo WSP Finlandin siltatoimintojen projekti-insinööri Hannu Suojanen.

“Tekla Structures on jo nyt erinomainen valinta siltojen detaljointiin. Uuden Bridge Creatorin lisääminen nykyiseen Concrete Bridge Reinforcement -työkaluun tekee Trimblen Tekla-ratkaisusta markkinoiden edistyneimmän. Tekla luo lisäarvoa koko sillan suunnittelun, rakennuksen ja käytön työnkulkuun sekä parantaa siltasuunnittelun tehokkuutta ja laatua”, Suojanen lisää.

Ratkaisu siltasuunnittelun haasteisiin

Useat sillan suunnittelussa ja rakentamisessa esiintyvät haasteet voidaan poistaa tällä erityisesti siltasuunnitteluun kehitetyllä työkalulla. Varhaisessa suunnitteluvaiheessa tehdyt muutokset tien linjaukseen aiheuttavat usein viiveitä, jotka olisivat täysin vältettävissä. Myöhemmässä projektin vaiheessa sillan rakentajilla on usein ongelmia, koska suunnitelmat eivät sisällä toteuttamiskelpoisia malleja.

”Tämä uusi työkalu mahdollistaa tietomallin, jolla rakentajat voivat työskennellä tehokkaasti, estää virheet työmaalla ja välttää tarpeettomat korvausvaatimukset. Bridge Creator mahdollistaa tien linjauksen lukemisen ja monimutkaisten kansigeometrioiden tuottamisen käyttämällä erilaisia leveyksiä, korkeuksia tai jopa sivukaltevuuksia. Kaksoiskaarevien siltakansien mallinnusongelmat ovat nyt historiaa. Uusi Bridge Creator -laajennus huolehtii mallinnuksesta suunnittelijoiden puolesta”, sanoo Trimblen Structures-divisioonan Business Development Director Päivi Puntila.

Saatavuus

Bridge Creatorin versio 1.0 on Tekla Structures -ohjelmiston laajennus, jonka voi ladata Tekla Warehousesta yhtä aikaa Tekla-ohjelmistojen 2019-versioiden kanssa maaliskuun puolessa välissä. Laajennus on saatavilla Tekla Structures -asiakkaille, joilla on ohjelmiston ylläpitosopimus. Lue lisää siltojen tietomallinnuksesta (BrIM): Tekla BrIM

24.04.2019 13:22Nimitysuutinen Destia: Pekka Ruuti nimitetty Maa- ja kalliopalvelujen johtajaksi ensi syksystä alkaen
23.04.2019 16:00Cramon uusi digitaalinen palvelu mullistaa työmaasuunnittelun
23.04.2019 10:24Keliber hakee kaivoslupaa Rapasaaren kaivokselle
22.04.2019 8:11Doppstadt Inventhor -murskan Demo 8.-9.5. Tampereella - tervetuloa tutustumaan!
21.04.2019 17:11Hydraram purkulaitteet: "Demolition Evolution"
21.04.2019 9:01Helsingin Malmille tulossa yli 150 asunnon kokonaisuus Skanskan rakentamana
20.04.2019 16:01Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy: "Uusi kutossarjan Hitachi on luotettava työjuhta"
20.04.2019 10:11Rakennuskustannukset nousivat maaliskuussa 1,8 prosenttia vuodentakaisesta
19.04.2019 11:11Mateko vahvistaa Varsinais-Suomen myyntiään
18.04.2019 17:11Raskaan kaluston suodatinasiantuntija Kentek pitää koneesi liikkeellä

Siirry arkistoon »