Maarakennus Utriainen Oy ja Sisä-Suomen Murskaus Oy: Vaativien maarakennustöiden tehokasta toteutusta

Share |
29.01.2019 10:01

murske1.jpg

Viitasaarelta käsin toimivat maarakennukseen erikoistunut Maarakennus Utriainen Oy ja murskauspuolen ammattilainen Sisä-Suomen Murskaus Oy urakoivat laajalla säteellä koko Suomen alueella.

(kuva yllä: Maarakennus Utriainen Oy:n Komatsu PC490LC-11 syöttämässä murskattavaa Sisä-Suomen Murskaus Oy:n Lokotrack -murskaan Lahti-Hollola ohitustien työmaalla.)

Maarakennus Utriainen Oy on viitasaarelainen perheyritys,  joka tarjoaa vuosien kokemuksilla toteutettavia maarakennustöitä. 

- Perustimme yhdessä vaimoni Elisan kanssa T:mi Juha Utriaisen vuonna 1993, joka aloitti kaivinkoneurakoinnin. Yritys kasvoi tasaisesti ja yhtiömuoto vaihtui osakeyhtiöksi Maarakennus Juha Utriainen Oy vuonna 1999. Laajensimme vuonna 2009 toimintaamme entisestään kun avasimme raskaan kaluston huoltokorjaamon Mustaniemen teollisuusalueelle Viitasaarelle, joka tänä päivänä keskittyy pääasiassa oman kalustomme huoltoon. Tammikuusta 2017 lähtien olemme toimineet nimellä Maarakennus Utriainen Oy, kertaa Juha Utriainen yrityksensä historiaa.

Maarakennus Utriainen Oy on maarakennuksen moniosaaja. Työnkuvaan kuuluvat muun muassa kunnallistekniset rakennustyöt, tienrakennus, rakennusten pohja- ja piharakentaminen sekä kaatopaikkojen lopettamistyöt. Laajuudesta ja osaamisesta kertoo myös menneet ja käynnissä olevat urakat.

- Tällä hetkellä työskentelemme Äänekosken tehtaalla, jossa teemme tehtaan varoaltaan täyttöä ja tienrakennusta. Kesällä koneet olivat töissä muun muassa Kymiringin kilparataa rakentamassa ja Lahti-Hollola ohitustien uudelleenrakennustöissä, johon palaamme taas alkuvuodesta. 

Perinteisten maarakennustöiden lisäksi Juha ja Elisa Utriainen on osakkaana myöskin viitasaarelaisessa Sisä-Suomen Murskaus Oy:ssä yhdessä Kalle Marttusen kanssa. Yhtiö toteuttaa kallio- ja soramurskaukset koko Suomen alueella.

- Sisä-Suomen Murskaus Oy:n kalustona on Metson 3-vaihe Lokotrack –laitos, LT120, LT300GP ja LT300GBP. Maarakennus Utriainen Oy hoitaa laitoksen syötön ja varastoinnin Komatsu WA 500-7 pyöräkuormaajalla ja PC490LC-11 kaivureilla, joita löytyy kolme kappaletta. Yhteistyö tuo lisää mahdollisuuksia toteuttaa erilaisia urakoita. Tällä hetkellä murskauslaitos työskentelee Laukaassa.

Komatsu PC490LC-11 on oikeankokoinen laite murskansyöttöön.

- Kokoa ja tehoa riittää haastavimpiinkin urakoihin. Työnopeus ja tehokkuus on murskatöissä tärkeää ja 49 tonninen kone varustettuna oikeanlaisilla kauhoilla on kustannustehokas.

murske2.jpg

(kuva: Komatsu WA500-7 pyöräkuormaaja on tehokas kone lastaustöihin - isolla kauhalla kuorma-auton lava täyttyy nopeasti.)

Komatsu sopii hyvin käteen

Konepuolella Utriainen luottaa yhteen merkkiin. Jo yrityksen alusta saakka maata on kaivettu Komatsun koneilla. 

- Komatsu tuntui heti alusta käteen oikeaksi meille ja kun kokonaispaketti kaikin puolin on kunnossa, ei ole tullut tarvetta edes miettiä muita merkkejä. Kuljettajan viihtyvyys ja koneen toimivuus ovat ensisijaiset asiat – ne takaavat myös työtehokkuuden, sanoo Utriainen.

Kalusto kattaa tällä hetkellä kaksi uutta Komatsu PC490LC-11 kaivuria sekä yhden reilu vuoden vanhan. Lisäksi käytössä on vuoden 2016 Komatsun hybridikone HB365LC-3 sekä WA500-7 –pyöräkuormaaja, Volvon dumpperi, Dynapac valssijyrä ja täysperävaunulavetti kaluston siirtoon. Lisälaitepuolella valikoima on kattava 3D-koneohjausjärjestelmistä, kauhoihin ja iskuvasaroihin. Komatsuista Utriainen on käynyt kauppaa aina tutun miehen kanssa.

- Ensimmäiset kaupat käteltiin aikanaan Suomen Rakennuskone Oy:n Ala-Huitan Jarin kanssa ja niin tehdään tänäkin päivänä. Jari tuntee hyvin meidän tarpeet ja vaatimuksetkin, joten kaupankäynti sujuu jouhevasti. 

murske3.jpg

(kuva: - Komatsu tuntui heti alusta käteen oikeaksi meille ja kun kokonaispaketti kaikin puolin on kunnossa, ei ole tullut tarvetta edes miettiä muita merkkejä, sanoo Maarakennus Utriainen Oy:n Juha Utriainen.)

Huolto- ja vuokrauspalvelut pelaa

Maarakennus Utriainen Oy tekee koneidensa perushuollot pääosin itse omassa huoltokorjaamossaan, mutta isommissa töissä ja tien päällä turvaudutaan Suomen Rakennuskone Oy:n huoltoverkostoon.

- Jälkimarkkinointi on yksi tärkeä osa kaupankäyntikokonaisuutta ja tuki yrittäjälle. Rakennuskoneella on kattava ja osaava huoltoverkosto ja saamme sen kautta tarvittaessa huollot tehtyä työmailla missä päin Suomea tahansa. Apua saa aina kun sitä tarvitsee, kiittelee Utriainen.

Myös Suomen Rakennuskoneen tarjoama vuokrauspalvelu SR-O Rent on Utriaiselle tuttu palvelu.

- Vuokrakonepalvelu on tätä päivää. Usein tulee urakoita, joissa tarvitaan kalustoa, jota itsellä ei ole valmiina eikä yhden urakan takia kannata hankkiakaan. Silloin vuokrakone on järkevä ja helppo ratkaisu – laadukas kone tulee suoraan työmaalle tilattuna aikana. Käytämme SR-O Rentin palveluita niin lyhytaikaisiin kuin pitempiaikaisiin vuokrauksiin. Pisinpään, yli kaksi vuotta yhteen menoon, on tainnut olla 21 tonninen hybridikone.

Haastatteluhetkelläkin mies istuu pitkäpuomisen vuokrakoneen puikoissa. 

- Tarvitsimme tänne Äänekosken työmaalle pitkäpuomisen koneen ja työ on aika lyhytkestoinen, eikä meillä tarvita pitkäpuomisia juuri muuten ollenkaan, joten vuokraus oli tässäkin tapauksessa kätevintä, päättää Utriainen.

24.04.2019 13:22Nimitysuutinen Destia: Pekka Ruuti nimitetty Maa- ja kalliopalvelujen johtajaksi ensi syksystä alkaen
23.04.2019 16:00Cramon uusi digitaalinen palvelu mullistaa työmaasuunnittelun
23.04.2019 10:24Keliber hakee kaivoslupaa Rapasaaren kaivokselle
22.04.2019 8:11Doppstadt Inventhor -murskan Demo 8.-9.5. Tampereella - tervetuloa tutustumaan!
21.04.2019 17:11Hydraram purkulaitteet: "Demolition Evolution"
21.04.2019 9:01Helsingin Malmille tulossa yli 150 asunnon kokonaisuus Skanskan rakentamana
20.04.2019 16:01Kaivinpalvelu Raimo Kesseli Oy: "Uusi kutossarjan Hitachi on luotettava työjuhta"
20.04.2019 10:11Rakennuskustannukset nousivat maaliskuussa 1,8 prosenttia vuodentakaisesta
19.04.2019 11:11Mateko vahvistaa Varsinais-Suomen myyntiään
18.04.2019 17:11Raskaan kaluston suodatinasiantuntija Kentek pitää koneesi liikkeellä

Siirry arkistoon »