Maankierron Kimmo Lehtinen: Pikakiinnikkeen luotettava lukitus lisää turvallisuutta työmaalla

07.04.2019 18:11

smp1.jpg

Työkoneiden turvallisuuteen kiinnitetään yhä enemmän huomiota niin koneiden valmistajien, käyttäjien kuin urakanantajien toimesta. Viitasaarelainen Maankierto tekee monipuolisia maanrakennustöitä ja kaivukoneita uusittaessa huomiota kiinnitettiin myös pikakiinnikkeen käytön turvallisuuteen.

(kuva yllä: SMP HardLock -pikakiinnikkeen ainutlaatuinen epäkeskolukitus ja käyttövarma rakenne vie kaivukoneiden turvallisuuden uudelle tasolle.)

Maankierron Kimmo Lehtinen on toiminut ikänsä maanrakennuskoneiden kuljettajana ja vuonna 2007 hän lähti yrittäjäksi. 

- Ensimmäinen kone oli pyöräalustainen kaivukone ja sitten mukaan tulivat pyöräkuormaajat, joilla urakoin mm. tuhkatehtaalla sekä myös tela-alustaiset kaivukoneet. Viitasaarella rakennettiin vielä siihen aikaan paljon joten kaukolämpö- ja vesijohtohommia ja talonpohjien tekoa riitti. Viime vuosina rakentaminen on tällä seudulla kuitenkin merkittävästi hiljentynyt, joten nyt on taas kierretty töiden perässä eri puolilla maata. Asiakkaille tarjoamme ammattitaitoista urakointia laadukkaalla konekalustolla kustannustehokkaasti. Eli jos tarvetta löytyy niin kannattaa olla yhteydessä, ilmoittaa Lehtinen.

smp2.jpg

(kuva: Viitasaarelainen Maankierto tekee monipuolisia maanrakennustöitä eri puolella Suomea. Käytössä on laadukas ja hyvin varusteltu konekalusto; kuvassa tela-alustainen Doosan DX235 LCR-5 -kaivukone.)

Maankierron käytössä on tällä hetkellä kaksi uudenkarheaa lyhytperäistä Doosan -kaivukonetta: 8 tonninen DX85 R ja 24 tonninen DX235 LCR-5.

smp3.jpg

(kuva: Maankierron Kimmo Lehtinen on toiminut ikänsä maanrakennuskoneiden kuljettajana ja vuonna 2007 hän lähti yrittäjäksi.)

- Isompi kone on vuosimallia 2017 ja pienempi hankittiin tänä vuonna. Molemmista on tehty kaupat RealMachineryn Viljo Takalan kanssa - vaihdossa meni pyöräalustainen Hyundai ja kumitelainen Neuson. Pyrin pitämään kaluston asiakkaiden sen hetkiseen kysyntään vastaavana ja varustelemaan koneet monipuoliseen työhön. Doosan on kaikin puolin hyvä kone; polttoaineenkulutus on pientä, tehoa löytyy riittävästi ja kaivutyö on tarkkaa onnistuneen hydrauliikan ansiosta, sanoo Lehtinen.

smp5.jpg

(kuva: SMP Rototiltin ohjausjärjestelmän parametrejä saa säädeltyä kätevästi tarpeen mukaan ohjaamossa olevan näytön kautta.)

Laadukas rototilttivarustus

Uudet Doosanit päätettiin varustella ruotsalaisilla SMP Rototilteillä.

- SMP:n tiltit saa paljon kehuja käyttäjien keskuudessa joten päädyin niihin konemyyjänkin suositellessa. Rototiltteihin tuli lisäksi kourakasetit, mikä mahdollistaa putkien, lankkujen ym. kätevän siirtelyn rakennustyömaalla. SMP:n tiltti pelaa hyvin ja ohjaamossa olevan näytön kautta saa ohjausjärjestelmän parametrejä säädeltyä kätevästi tarpeen mukaan, toteaa Lehtinen.

smp4.jpg

(kuva: Käytössä SMP HardLock -lukitus ei hidasta yhtään kauhan vaihtoa vaan itseasiassa nopeuttaa, sillä enää ei tarvitse pyörtitellä kauhaa ympäri niin että näkee onko se kunnolla kiinni. Ja HardLock -liittimessä kauha jää aina varmasti etulukosta kiinni eikä siten pääse tipahtamaan irti, jos lukitus ei onnistu, kuten kuvassa demotaan. Maankierron koneissa olevissa SMP Rototilteissä on myös kourakasetit.)

Pikaliittimen turvalukitus pelaa hienosti 

Kimmo Lehtinen kiinnostui myös SMP HardLock -pikakiinnikkeestä sen tuoman turvallisuuden takia. 

- Rakennustyömailla liikkuu paljon ihmisiä joten kauhan irtoaminen voi olla kohtalokasta. Turvalukitteinen pikakiinnike pitää huolen siitä että työlaite ei pääse puomin päästä irtoamaan missään tilanteessa. Halusin tuoda lisää turvallisuutta työskentelyyn ja eiköhän turvalukitteiset kiinnikkeet tule vielä tulevaisuudessa vaatimukseksekin, pohtii Lehtinen. 

smp6.jpg

(kuva: SMP HardLock -pikaliittimen käyttövarma rakenne on hydraulinen/mekaaninen ilman elektroniikkaa.)

HardLock tarjoaa parasta mahdollista turvallisuutta kaksinkertaisesti lukittuvilla laitteilla, jotka ovat täysin hydromekaanisia. Lukitus toimii perinteisellä lukittavalla kiilajärjestelmällä, joka parantaa turvallisuutta ja tiukentaa kiinnitystä. Nopeasti kiinnitettävä rakenne perustuu käännettäviin S-malleihin. Kaksinkertaisesti lukittuvat elementit varmistavat, ettei kytkettyihin työkaluihin ja työlaitteisiin synny välystä. Tällöin kone kuluu vähemmän ja kestää pitempään käytössä. 

smp7.jpg

(kuva: Maakierron lyhytperäinen 8 tonninen kumitelainen Doosan DX85 R on kätevän kokoinen kaivukone asutusalueilla työskentelyyn.)

- Käytössä HardLock -lukitus ei hidasta yhtään kauhan vaihtoa vaan itseasiassa nopeuttaa, sillä enää ei tarvitse pyörtitellä kauhaa ympäri niin että näkee onko se kunnolla kiinni, kuten piti vanhalla liittimellä aina tehdä. Ja HardLock -liittimessä kauha jää aina varmasti etulukosta kiinni eikä siten pääse tipahtamaan irti, jos lukitus ei onnistu. Lukituksen tilan näkee myös punaisesta hyvin näkyvästä tapista liittimen kyljessä, kertoo Lehtinen.

smp8.jpg

(kuva: Myös pienempi Doosan on varustettu SMP Rototiltillä ja turvalukitteisella SMP HardLock -pikaliittimellä. Kauhoissa Maankierto luottaa jalasjärveläisen T. Latvalan laatutuotteisiin, mitkä on mitoitettu juuri oikein.)

23.10.2019 13:00Normet tuo markkinalle kompaktin betoninruiskutuslaitteen
22.10.2019 17:11Muovieristeiden kierrätyksen suosio räjähti - Finnfoam ja Lassila & Tikanoja kiertotalousyhteistyöhön
22.10.2019 13:11Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuodentakaisesta
21.10.2019 11:11Aviabulevardi II -toimistotalolle kultatason LEED-ympäristösertifikaatti
20.10.2019 12:11Volvo CE: Kolme tapaa, joilla tyhjäkäynnillä olevat koneet vaikuttavat kannattavuuteen
19.10.2019 12:11Rototilt digitalisoi ostamisen - helpottaa laatutuotteiden hankintaa
18.10.2019 12:11Taratest Oy: "Monipuolinen Lännen ylitti odotuksemme"
17.10.2019 11:11Novatron ja TAMK järjestävät yhteistyössä tietomallikoordinaattorikoulutuksen vuonna 2020
16.10.2019 12:11Kaivosteollisuus: tarvitaan faktoihin perustuvaa valmistelua ja kokonaisnäkemystä
15.10.2019 17:11Rakennuskustannukset nousivat syyskuussa 0,8 prosenttia vuodentakaisesta

Siirry arkistoon »