SK-Kaivin Oy: Laadukkaalla porakalustolla päästään hyviin porametrimääriin

Share |
08.04.2019 17:01

sk1.jpg

SK-Kaivin Oy operoi Dragon Mining Oy:n Huittisten Jokisivun kaivoksessa vastaten kaikesta louhinnasta ja malmin kuljettamisesta maan alta rikastamolle Sastamalaan sekä sivukiven käsittelystä. Käytössä on laajasti poralaitteita peränajoon, pitkän reiän tekoon ja pulttaukseen. Kovaan kiveen pureutuvassa porakalustossa luotetaan suomalaiseen Robitin laatuun.

(kuva yllä: SK-Kaivin Oy operoi Huittisten kultakaivoksessa.)

Huittisten kultakaivoksessa maanalainen louhinta alkoi syksyllä 2010 ja joulukuussa 2018 mentiin 420 metriä syvällä. Tunneleita kulkee kulkee maan alla jo yli kymmenen kilometriä ja lisää syntyy koko ajan. Yhdellä räjäytyksellä päästään noin viisi metriä eteenpäin yhtä tasoperää. Samaan aikaan ajossa on monta perää ja kuukaudessa uutta tunnelia syntyy noin 250-300 m. 

- Seuraavaksi kun syvennetään niin päästään jo puoleen kilometriin, sanoo työmaapäällikkö Anu Seppälä joka on ollut SK-Kaivin Oy:n palveluksessa Huittisissa pari vuotta. Sitä ennen hän työskenteli Oriveden kaivoksen palveluksessa suunnittelupuolella, joten kaivosalan kokemusta löytyy laajasti. 

sk2.jpg

(kuva: SK-Kaivimen työmaapäällikkö Anu Seppälä ja toimitusjohtaja Sulo Koivuniemi Huittisten kultakaivoksen tunnelin suulla.)

Jokisivun kaivoksessa käsitellään kiveä noin 400 000 tonnia vuodessa ja kultaa se tuottaa jonkinmoisen kasan. 

- Toimintamme selkäranka on osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta sekä nykyaikainen kalusto, mikä pidetään hyvässä ja turvallisessa toimintakunnossa. Uusimme kalustoa tasaiseen tahtiin; vuoden aikana meille on tullut kaksi uutta Sandvikin poralaitetta ja Mercedes-Benz autokalustoa päivitetään parhaillaan, kertoo SK-Kaivin Oy:n toimitusjohtaja Sulo Koivuniemi. 

sk3.jpg

(kuva: Huittisten kaivoksessa on käytössä poralaitteita peränajoon, pitkän reiän tekoon ja pulttaukseen.)

Porakalustossa luotetaan kotimaiseen laatuun 

Porakaluston SK-Kaivin hankkii pääosin Robitilta, jonka kanssa on tehty hyvää yhteistyötä jo pitkään. 

- Robitin porakalustoa alkoi tulla meille 1990-luvulla kun operoimme Oriveden kaivoksessa. Vuosikymmenten aikana Robitin laatu, toimitusvarmuus ja kilpailukykyinen hinnoittelu ovat olleet kohdallaan, kehuu Koivuniemi. 

Robit toimittaa SK-Kaivimelle porakruunut ja kanget sekä myös poraputkia. 

- Niillä päästään hyviin porametrimääriin ja korkean laadun ansiosta teroittaminen onnistuu jopa kymmenkunta kertaa, jos ei porattaessa satu vahinkoja. Meillä on käytössä teroituksessa kaksi kuppikonetta ja varastosta löytyy aina laajasti uutta Robitin porakalustoa, toteaa Anu Seppälä. 

sk4.jpg

(kuva: Robit toimittaa SK-Kaivimelle porakruunut ja kanget sekä myös poraputkia: - Meiltä löytyy varastosta aina laajasti porakalustoa, esittelee Anu Seppälä.)

Porakaluston asiakaskohtaista räätälöintiä 

Robitin tuotannossa Lempäälässä voidaan tehdä tarvittaessa myös asiakaskohtaisia räätälöintejä poratuotteisiin. 

- SK-Kaivimelle olemme räätälöineet mm. nastojen kulmia ja määrää. Meiltä löytyy kotimaisena sopivan kokoisena valmistajana joustavuutta myös pienimuotoiseen räätälöintiin juuri asiakkaan erityistarpeisiin. Tehokaasti tapahtuvan tuotekehityksen kautta voidaan hakea muutoksia vaikkapa porausnopeuksiin ja huuhteluominaisuuksiin hankalissa kiviolosuhteissa sekä optimoida tiettyjä kalusto-ominaisuuksia kun vaaditaan erityistä reikäsuoruutta. SK-Kaivimen kanssa teemme erittäin hyvää yhteistyötä ja heiltä saa aina asiallista suoraa palautetta mikä auttaa tuotekehityksessä, sanoo Robit Finlandin myyntijohtaja Kari Färlin.

sk5.jpg

(kuva: SK-Kaivin uusii kalustoa tasaiseen tahtiin; vuoden aikana käyttöön on tullut kaksi uutta Sandvikin poralaitetta.)

sk6.jpg

(kuva: Louhittu malmi kuljetetaan maan pinnalle Mercedes-Benz Arocs -kuorma-autoilla.)

18.06.2019 9:11Adven toteuttaa uusiutuvaan energiaan perustuvan energialaitoksen Terrafamen uudelle akkukemikaalitehtaalle
17.06.2019 11:12Kaivoslain toimivuutta koskeva arviointiraportti luovutettu työ- ja elinkeinoministerille
17.06.2019 9:50Raide-Jokerin rakentaminen vaikuttaa pääkaupunkiseudun liikenteeseen
16.06.2019 10:11Laadukas suuntapora on pitäaikainen investointi - työmenetelmä yleistyy koko ajan infrarakentamisessa
15.06.2019 10:11Uusi MultaVEX Vibra 40-50 S: Tehokas laite kaikkeen seulontaan
14.06.2019 8:11Terrafame tehnyt sopimuksen happilaitoksen rakentamisesta akkukemikaalitehtaan yhteyteen
13.06.2019 12:53Engconille myönnetty Mästarnas Mästare -palkinto
13.06.2019 11:33DAF CF Constructionille TOP BAU TRUCK -palkinto
12.06.2019 18:50Outokummun Kemin kaivokselle nousee uusi malminnostotorni
12.06.2019 17:17MAXPO 2019 entistäkin kattavampi

Siirry arkistoon »