Drillcom: Kivenkovaa suomalaista osaamista louhinta-alalle

28.04.2019 19:11

drill2.jpg

Drillcom Oy on louhintalaitteiden kehitykseen, valmistukseen, huoltamiseen ja varaosien myymiseen erikoistunut yritys jonka toimipaikka on Tampereella. Drillcomin poralaitteita toimitetaan asiakkaille kotimaan lisäksi kasvavassa määrin eri puolille maailmaa.

Drillcom valmistaa omaa hydraulisten kallioporakoneiden RD-tuotesarjaa (mallit RD20, RD22, RD28, RD30 ja RD32) sekä kaivukoneasennuksiin tarkoitettuja EX-D ja EX-R -malleja; lisäksi tehdään ammattitaidolla huoltoja useisiin markkinoilla oleviin louhintalaitteisiin ja tarjotaan niihin varaosapalvelu.

drill3.jpg

(kuva: Kaivukoneasennuksiin Drillcomilla on tarjolla EX-D ja EX-R -mallin porakoneet.)

Drillcom on perustettu vuonna 2010 jolloin valmistettiin ensimmäiset RD-poralaitteet. Nuoresta iästä huolimatta yrityksen henkilökunnalta löytyy vuosikymmenen kokemus louhinta-alalla toimimisesta.

- Markkinoilla oli selvästi kysyntää mahdollisimman pienellä tehontarpeella toimivalle poralaitteelle, mikä ei vaadi suuria tuottoja hydrauliikalta mutta toimii silti perinteisellä tekniikalla. Vastasimme tähän tarpeeseen kehittämällä tarkoituksenmukaiset RD-sarjan poralaitteet, kertoo Drillcom Oy:n pääsuunnittelija Janne Virtanen.

drill1.jpg

(kuva: Drillcom valmistaa omaa hydraulisten kallioporakoneiden RD-tuotesarjaa; kuvassa kolme Drillcom RD -poraa asennettuna riviporalaitteesseen.)

RD -poralaitteiden myynti lähti mukavasti matkaan ja asiakkaat totesivat poralaitteet tehokkaiksi sekä toimintavarmoiksi kovaa suomalaista kiveä porattaessa.

drill42.jpg

(kuva: - Jatkuva tuotekehitys on tekemisemme keihäänkärki ja se mahdollistaa kilpailukykyisten poralaiteratkaisujen tarjoamisen sekä OEM-laitevalmistajille että loppukäyttäjille, sanoo Drillcom Oy:n markkinoinnista vastaava Teemu Hänninen.)

- Onnistuimme kehittämään suorituskykyisen poralaitteen mikä oli alusta saakka teknisesti luotettava ja toimiva, joten pystyimme keskittymään tuotekehityksessä sen ominaisuuksien hiomiseen entistä paremmaksi. Asiakkailta saadun palautteen ja jatkuvan testauksen perusteella pyrimme edelleen lisäämään poralaitteiden kestävyyttä ja toimintavarmuutta entisestään. Ajamme kehitystyöllämme käyttäjän etua niin että hän saa urakoinnistaan maksimaalisen hyödyn, toteaa Virtanen.

drill5.jpg

(kuva: - Drillcom valmistaa omissa tuotantotiloissaan suurimman osan tuotteidensa osista, esittelee pääsuunnittelija Janne Virtanen.)

Jatkuvaa tuotekehitystä ja tuotanto omissa käsissä

Innovatiivisen sekä tehokkaan suunnittelun johdosta Drillcom pystyy nopealla aikataululla reagoimaan alati muuttuviin louhinta-alan tarpeisiin.

- Jatkuva tuotekehitys onkin tekemisemme keihäänkärki ja se mahdollistaa kilpailukykyisten poralaiteratkaisujen tarjoamisen sekä OEM-laitevalmistajille että loppukäyttäjille. Kehityksen pohjalta syntyy myös uusia tuotteita, kuten parhaillaan testissä oleva isomman luokan uusi RD -poramallimme, mikä esitellään markkinoille 2019 aikana, ilmoittaa Drillcom Oy:n markkinoinnista vastaava Teemu Hänninen.

Drillcom valmistaa omissa tuotantotiloissaan suurimman osan tuotteidensa osista ja luotettavan alihankintaverkoston kautta tehdään muut tarvittavat erikoiskoneistukset.

- Asiakas arvostaa laatua, ja laatu vaatii tekijänsä. Tuohon meillä panostetaan, sanoo Drillcom Oy:n tuotantopäällikkö Heikki Tervonen, joka vastaa myös vientimarkkinoiden kehittämisestä.

drill6.jpg

(kuva: Drillcomin Tampereen tuotannossa tehdään myös ammattitaidolla huoltoja useisiin markkinoilla oleviin louhintalaitteisiin ja tarjotaan niihin varaosapalvelu.)

Vahvaa kasvua vientimarkkinoilla

Drillcom -poralaitteiden valmistusmäärät ovat olleet hyvässä kasvussa erityisesti parin viime vuoden aikana.

- Rakentaminen on vahvassa vedossa kotimaassa ja ulkomailla joten poralaitteita käytetään paljon. Drillcom tunnetaan koko ajan paremmin alan toimijoiden keskuudessa hyvien tuotteiden ollessa parhaat referenssit. Niinpä olemme onnistuneet saamaan uusia asiakkuuksia niin OEM-valmistajista kuin poralaitteilla operoivista loppukäyttäjistä eri puolilta maailmaa, kotimaan ollessa silti edelleen meille erittäin tärkeä markkina niin myynnin kuin tuotekehityksenkin kannalta. Drillcom RD -poralaitteita toimitetaan Skandinavian lisäksi mm. USA:aan, Espanjaan ja Kiinaan, missä olimme mukana juuri Bauma China 2018 -messuilla, josta muodostui kaupallisesti onnistunut tapahtuma. Kaivuri- ja traktorikäyttöön tarkoitettuja EX -poralaitteita menee loppukäyttäjille useisiin Euroopan maihin ja kaukomaille. EX poralaitteet varustellaan täysin asiakkaan tarpeiden mukaan, kertoilee Heikki Tervonen.

Tuotantomäärien positiivinen kehitys tuo tarvetta henkilökunnan määrän kasvattamiselle, sillä Drillcom haluaa jatkossakin pitää tuotteidensa valmistusta mahdollisimman paljon omissa käsissä.

- Meille on tulossa loppuvuodesta yksi asentaja lisää kokoonpanoon ja tuotannosta löytyy jatkossakin töitä osaajille; mm. CNC-koneistajille, joten jos kiinnostuit kannattaa olla yhteydessä, vinkkaa Janne Virtanen.

drill7.jpg

(kuva: Drillcom tekee hyvä työtä maailman poralaitemarkkinoilla. Kuvassa ollaan Bauma China 2018 -näyttelyssä; keskellä Drillcomin tuotantopäällikkö Heikki Tervonen, joka vastaa myös vientimarkkinoiden kehittämisestä.)

 
29.05.2020 23:00KATSO 29.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana maarakennusalan mielenkiintoista asiaa...
30.05.2020 12:11YIT on voittanut useita maanteiden hoitourakoita vuosille 2020-2025
29.05.2020 9:44GTK käynnistää Geokemialliset taustapitoisuuskartoitukset Sotkamon kunnan alueella
28.05.2020 11:00Työmaiden työturvallisuusjohtaminen parantunut merkittävästi viime vuosikymmenellä
27.05.2020 14:46Milwaukeelta akkukäyttöinen murtovasara
27.05.2020 8:53Oulu-Laurila-radan tarvesuunnittelu alkaa kesäkuussa
26.05.2020 12:24Syyskuussa järjestettävien Alihankinta-messujen järjestelyt etenevät ennakkosuunnitelmien mukaisesti
25.05.2020 13:33Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 5,5 prosenttia vuodentakaisesta
25.05.2020 10:40Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle
24.05.2020 21:40KATSO 22.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana maarakennusalan mielenkiintoista asiaa...

Siirry arkistoon »