Suomalaista poravaunuteknologiaa Norjan suurille markkinoille

13.10.2019 17:00

stone1net.jpg

AMV myy jatkossa StonePower –poravaunut Norjan suurille markkinoille
omassa kelta-mustassa värissään.

Suomalainen poravaunuvalmistaja StonePower kasvaa hyvää vauhtia Skandinavian markkinoilla. Keväällä Baumassa solmittiin merkittävä yhteistyösopimus norjalaisen AMV:n kanssa. Lisäksi vaunuja myydään myös Ruotsiin ja Suomeen – kotimarkkina on erittäin tärkeä myös tuotekehitystyön kannalta.

stone3net.jpg

Poravaunuvalmistaja StonePower allekirjoitti huhtikuussa BAUMA 2019 -näyttelyssä Münchenissä jälleenmyyntisopimuksen norjalaisen AMV:n kanssa porakonevalmistaja Montaberin osastolla. - StoneSpider, StoneScorpion ja StoneTermite poravaunuja myydään Norjan poramarkkinoille kasvavaa tahtia, sanovat Petri Lehtinen ja Tommi Saarni. Kuvassa AMV:n COO Kjell Osen (vas.), chairman Per Gunnar Andersen ja CEO Peder Andersen sekä COO Petri Lehtinen ja CEO Tommi Saarni. StonePower käyttää poravaunuissaan pääasiassa ranskalaisen Montaberin luotettavia ja tehokkaita poralaitteita.

Vuorien ja vuonojen Norja on maailman kolmanneksi suurin markkina-alue louhintalaitteissa. Maassa on käynnissä jopa historiallisen suuria infrahankkeita, mitkä jatkuvat pitkälle tulevaisuuteen. Moottoriteitä ja pienempiä väyliä rakennetaan haastavissa kallio-olosuhteissa, joissa tunneleita ja siltoja joudutaan tekemään todella paljon. Myös asuin- ja liikerakentamisessa on hyvä tahti päällä.

- Olemme myyneet StonePower -poravaunuja, pääasiassa StoneSpider ja StoneScorpion malleja, hyvällä menestyksellä Norjaan jo useamman vuoden ajan. Nyt AMV:n kanssa tehty jälleenmyyjäsopimus nostaa toiminnan täysin uudelle tasolle. AMV on erittäin vahva toimija markkinoilla valmistaen ja myyden mm. maanalaiseen louhintaan toimitettavista laitteista suuren osan. Vuonna 1840 perustettua yritystä johtaa Andersenin perhe jo neljännessä polvessa. AMV:n omaan todella laajaan valmistusohjelmaan kuuluu mm. porajumbot, betonointilaitteet, hoitotasot, verkotuslaitteet jne. Stonepower on ensimmäinen ulkopuolinen poralaitevalmistaja, jonka tuotteet AMV ottaa mukaan portfolioonsa ja koko maan kattavan jälleenmyyjäverkostonsa myyntiohjelmaan. AMV myy StonePower –poravaunut oman brändinsä alla kelta-mustan värisenä, kertoo StonePowerin Petri Lehtinen.

StonePower toimittaa poravaunut Norjaan testattuna ja valmiina töihin:

- AMV tekee niihin tilanteen mukaan jotain lisävarustelua kuten mittalaitteita, lisää Lehtinen.

stone2net.jpg
AMV panostaa vahvasti StonePower –poravaunujen myyntiin koko Norjan alueella; kuvassa StoneSpider esillä messuilla Stavangerissa.

Tavoitteena myydä kymmeniä vaunuja vuodessa

Yhteistyö AMV:n kanssa on lähtenyt erinomaisesti matkaan.

- Olemme toimittaneet kesän aikana jo puolenkymmentä poravaunua ja heidän realistinen tavoite on myydä vuosittain kymmeniä StonePower -poravaunuja, mikä nostaa valmistusmäärämme jatkossa aivan uudelle tasolle, ilmoittaa Lehtinen.

Tuotantoa tehostettu vastaamaan kasvavaan kysyntään

Vahvasti kasvavaan poravaunujen myyntiin StonePower pystyy vastaamaan tuotannon kehitystyöllä, mitä on tehty jo pitkään.

- Vaunujen päävalmistus tapahtuu edelleen tiloissamme Kokemäellä, mutta lisäksi olemme aloittaneet yhteistyön StoneSpider -vaunujen kokoonpanossa tasokkaan alihankkijan kanssa. Myös runkorakenteita ja muita teräskomponentteja on kehitetty entistä modulaarisimmiksi mikä nopeuttaa kokoonpanoa, toteaa Lehtinen.

stone4net.jpg

StonePower -vaunujen tuotantoa on tehostettu oleellisesti millä pystytään vastaamaan vahvasti kasvavaan kysyntään. 

Vahvaa panostusta tuotekehitykseen

Stonepowerin menestyksen taustalla on pitkäjänteinen kehitystyö yhdessä vaativan asiakaskunnan kanssa. Tuloksena on innovatiiviset, ympäripyörivät kompaktit poravaunut joiden monet ominaisuudet ovat ainutlaatuisia.

- Olemme palkanneet lisää voimaa tuotekehitykseen ja panostamme kehitystyön jatkossa entistäkin enemmän. Digitalisuus on tullut laajasti poravaunuihimme ja käyttöjärjestelmämme on todella kehittynyt. Vaunuihin on saatavilla mm. AutoDrill -automaattinen poraus minkä kehityksessä HAWE Finland on ollut vahvasti mukana. Sen avulla porattava reikä tulee valmiiksi täysin automaattisesti ja myös kanget lisätään automatiikalla kuten jatkossa niiden keräyskin. 

28.02.2020 15:25Teollisuuden suurtapahtuma Pohjoinen Teollisuus 2020 Oulun Ouluhallissa 6.-7.5.2020.
27.02.2020 14:50Volvo FMX uudistuu
27.02.2020 14:22Engcon mukana Yhdysvalloissa, maailman suurimmilla konealan Conexpo-messuilla 2020
26.02.2020 14:44Cramo kehittää palveluita ja toimintaa asiakkaan lähtökohdista
26.02.2020 14:00Outokummun vuosikertomus 2019 on julkaistu
26.02.2020 12:00Metson vuosikertomus 2019 julkistettu
25.02.2020 10:11Team Engcon osallistuu Vasaloppet hiihtoon
24.02.2020 13:55Cramo tuo tehokkuutta rakentamiseen - yhdellä silmäyksellä kokonaiskuva työmaasuunnitelmasta
24.02.2020 12:30Nimitysuutisia: Janne Salomäestä Rotator Oy:n markkinointipäällikkö
24.02.2020 8:12Infra-alalla käytetään tulevaisuudessa uutta laskentapalvelua - Väylä kutsuu suunnittelijat mukaan kehitystyöhön

Siirry arkistoon »