Engcon panosti työterveyteen onnistuneesti - Team Engcon menestyi tämän vuoden Vaasahiihdossa

02.03.2020 11:00

loppet1.jpg

Tämän vuoden Vaasahiihtoviikko on päättynyt. Engcon voi todeta, että panostaminen Team Engconiin onnistui. Lähes 20 sen työntekijää osallistui Vaasahiihdon erilaisiin tapahtumiin. Tiimin eliittihiihtäjiin lukeutuva paraurheilija Zebastian Modin muistaa tämän kilpailun ikuisesti. Ladulle Emil Jönssonin, Jerry Ahrlinin ja Robin Bryntessonin saattamana lähtenyt Zebastian suoriutui sunnuntain Vaasahiihdosta 5 tunnissa ja 44 minuutissa.

Vaikka lumipula ja leuto sää ovat aiheuttaneet järjestäjille harmaita hiuksia lähes koko talven ajan, järjestyksessä 96. Vaasahiihto toteutettiin. Engcon yrityksenä haluaa vahvistua sekä lisätä koko henkilöstön mielenkiintoa kuntoiluun ja terveyteen. Siksi yritys on jo vuosia sitten tarjoutunut sponsoroimaan kaikkia työntekijöitä osallistumaan kilpailuun yhtenäisissä väreissä yritystä edustavana Team Engconina. Vaasahiihtoviikon päätyttyä sunnuntaina Engconia oli edustanut lähes 20 työntekijää sen aikana järjestetyissä kisoissa. Esimerkiksi perjantaiseen viestihiihtoon osallistui kolme Engcon-joukkuetta (15 henkilöä).

– Henkilöstö on ehdottomasti tärkein voimavaramme, joten olemme riippuvaisia työntekijöistämme. Siksi yrityksemme panostaa henkilöstön hyvinvointiin. Team Engcon on juuri tällainen panostus. Kaikkien puhaltaminen yhteen hiileen on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Toivottavasti se kannustaa yhä useampia lähtemään liikkeelle. Ensi vuonna olisi mukavaa nähdä vielä useampien osallistuvan, kertoo Engconin perustaja ja omistaja Stig Engström. Hän tuli sunnuntaina Vaasahiihdon maaliin ajalla 7 tuntia ja 3 minuuttia. 

Team Engconissa nähtiin tänä vuonna henkilöstön lisäksi norjalaishiihtäjä Laila Kveli, Magnus Näslund Strömsundista, Nils Persson ja Zebastian Modin. Yksi Ruotsin tunnetuimmista paraurheilijoista Zebastian Modin osallistui Vaasahiihtoon ensimmäistä kertaa entuudestaan tuttujen Emil Jönssonin, Jerry Ahrlinin ja Robin Bryntessonin kaltaisten hiihtäjien saattamana. Hänellä on mitaleita sekä paraolympialaisista että maailmanmestaruuskisoista. Hän on erittäin tyytyväinen aikaansa, joka oli 5 tuntia ja 44 minuuttia.

– Olen aikaisemmin osallistunut vain 42 kilometrin rullasuksihiihto - ja 40 kilometrin murtomaahiihtokilpailuihin, joten en tiennyt, mitä edessä oli. a

Team Engconin Jerry Ahrlin toimi Zebastianin saattajana. Hän kommentoi työntekijöiden ja Zebastianin saavutusta seuraavasti:

– Kaikkien suoritus tämän vuoden kilpailussa tekee vaikutuksen. Ladut olivat tänään kuluneet, mutta siitä huolimatta kaikki hiihtivät enimmäkseen hymy huulillaan. Olen erittäin iloinen ja ylpeä siitä, että sain kuulua tähän joukkueeseen. Mielestäni Engconin henkilöstö ja koko muukin Team Engcon ylsivät tänään huippusuoritukseen. 

Työnantajan täytyy kantaa vastuunsa

Engcon panostaa työterveyden ylläpitämiseen, ja Vaasahiihto osoittaa tämän konkreettisesti. Tavoitteena on, että Team Engcon kehittyy ja lunastaa paikkansa luonnollisena osana yrityksen arkea. 

– Jos haluamme jatkossakin säilyttää etumatkamme kilpailijoihin ja maailmanlaajuisen johtoasemamme, meidän kaikkien täytyy liikkua, koska hyviin työsuorituksiin yltäminen edellyttää sitä. Työnantajan meillä on kannettavanamme suuri vastuu. Edellytyksistä ja aiemmista kokemuksista riippumatta koko henkilöstö on tervetullut liittymään tähän ohjelmaan. Uskon ja toivon, että Team Engcon -panostuksemme suuntaa tähän aiheeseen enemmän kiinnostusta ja saa yhä useamman huomaamaan liikunnan merkityksen. Ehkä innostamme muitakin yrityksiä seuraamaan perässä? Se olisi mukavaa, sanoo Engconin henkilöstöpäällikkö Mikael Persson. 

27.03.2020 10:40Kaivosinvestoinnit kasvoivat, malminetsintä väheni
27.03.2020 8:11Rototiltin täysautomaattinen pikakiinnitysjärjestelmä suuri puheenaihe Conexpossa
26.03.2020 17:00Kuorma-autot ja hyötyajoneuvot muuttuviin kuljetustarpeisiin Volvo Truck Rentalista
25.03.2020 11:00Suomen ensimmäisen valtakunnallisen "Liikenne 12" -liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelu etenee
24.03.2020 11:00JCB FINANCE rahoittaa konehankintasi
23.03.2020 15:14Joustavaa palvelua vara- ja kulutusosissa
23.03.2020 11:54Milwaukee esittelee akkukäyttöisen jatkojousikoneen viemäriputkien avaukseen
22.03.2020 10:00Skanska rakentaa Lumo Kodeille vuokra-asuntoja Vantaan Leinelään
21.03.2020 11:00Engcon nosti kaivukoneenkuljettajat korokkeelle Conexpossa - yritys otti mukaansa Las Vegasiin toimialan suurimpia vaikuttajia
20.03.2020 10:24JT Asbesti Oy sulautuu Purkupiha Groupiin

Siirry arkistoon »