Engcon päivittää DC2-ohjausjärjestelmän yhteensopivuuden parantamiseksi

16.04.2020 11:11

Tomas_Wall_engcon_DC2_new_app.jpg

Vuonna 2012 Engcon lanseerasi proportionaalisen DC2-ohjausjärjestelmänsä ja siihen kuuluvan sovelluksen, jonka avulla etätukea saa mobiiliverkon kautta. Sen ansiosta huoltoasentaja tai tekninen tuki voi muodostaa etäyhteyden kaivukoneeseen ja antaa näin tukea ja tehdä toimenpiteitä ohjausjärjestelmään ilman, että hänen tarvitsee saapua paikan päälle koneen luo. Tämä säästää valtavasti aikaa ja rahaa.

Nyt Engcon kertoo, että se on parantanut yhteensopivuutta entisestään ja sovellus on saanut helposti navigoitavan käyttöliittymän ja myös sen suorituskykyä ja toiminnan vakautta on parannettu.

Engconin proportionaalinen ohjausjärjestelmä DC2 sopii markkinoiden kaikkiin kaivukonemerkkeihin, ja sillä voidaan ohjata Engconin rototilttien lisäksi myös kaivukoneen teloja ja pyöriä sekä puomin kääntöä tai puomin lisätoimintoa. Ohjausjärjestelmä mahdollistaa erikoissuunnitellun sovelluksen avulla etätuen älypuhelimen kautta, ja tämä sovellus on nyt päivitetty entistä intuitiivisemmaksi ja helppokäyttöisemmäksi. Päivitys lisää myös yhteensopivuutta uusimpien Android-versioiden ja puhelinmallien kanssa.

– Etäohjauksen mahdollistava etätuki on älykäs ja aikaa säästävä toiminto, jonka avulla huoltoasentaja voi suorittaa vianmäärityksen mobiiliverkon ja kuljettajan älypuhelimen kautta. Tämä tarjoaa suuria etuja ja ajansäästöä kalibroinnissa, vianmäärityksessä ja huollossa, sanoo Tomas Wall, joka työskentelee Engcon Control Systemsin Product Managerina. 

Asennuksen yhteydessä kaikki ohjausjärjestelmät täytyy kalibroida. Aiemmin sen teki huoltoasentaja paikan päällä. Nyt kalibrointi voidaan suorittaa etänä. Kuljettajan älypuhelimesta muodostetaan yhteys tukihenkilöstöön, joka voi työskennellä mistä päin maailmaa tahansa. Tämä säästää aikaa myös mahdollisessa vianmäärityksessä, koska näin Engconin tuki voi paikallistaa vian nopeasti koneen sijainnista riippumatta ja ainoastaan tarpeen vaatiessa lähettää paikalle huoltoasentajan ja oikeat varaosat.

Etätuen mahdollistava DC2 säästää aikaa, ympäristöä ja rahaa

Tukipyynnöissä on usein kyse melko pienistä ohjausjärjestelmän säädöistä, ja Engcon DC2:n ja Android-puhelimen avulla asentajaa ei tarvitse lähettää paikalle, mikä säästää sekä aikaa, ympäristöä että rahaa.

– Se, että tuki voidaan antaa lähettämättä ketään paikan päälle koneen luo, säästää yrittäjältä paljon aikaa ja rahaa sekä hyödyttää suuresti myös ympäristöä autojen käytön vähentymisen myötä, sanoo Tomas Wall, Engcon Control Systemsin Product Manager.

Päivitetty ohjausjärjestelmä esiteltiin Conexpo-messuilla Las Vegasissa.

– USA on valtava maa, jossa etäisyydet ovat pitkät, joten etätuen tarjoamat hyödyt saivat erittäin hyvän vastaanoton, kun esittelimme etätukea live-näytöksissä Conexpossa, sanoo Tomas Wall, Engcon Control Systemsin Product Manager.

Uusi DC2 on lanseerattu nyt ensin ruotsalaisten käyttäjien saataville, jotta voidaan hallitusti varmistaa, että uusi sovellus toimii odotetulla tavalla, ennen kuin se tuodaan laajalti kaikille markkinoille. 

22.05.2020 21:40KATSO 22.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! - mahtava paketti alan tuoreimpia kuulumisia - mukana maarakennusalan mielenkiintoista asiaa...
26.05.2020 12:24Syyskuussa järjestettävien Alihankinta-messujen järjestelyt etenevät ennakkosuunnitelmien mukaisesti
25.05.2020 13:33Maarakennusalan kustannukset laskivat huhtikuussa 5,5 prosenttia vuodentakaisesta
25.05.2020 10:40Vuoden Kivenpyörittäjä -palkinto Jyrki Tahvoselle
24.05.2020 11:00Lännen huoltokorjaamo palvelee kaikkia työkonemerkkejä
23.05.2020 11:00LUE TÄSTÄ! Kevään ja kesän Komatsu-tarjouslehti ilmestynyt
22.05.2020 13:11Ympäristöpääkaupunki Lahdessa yhdyskuntajätteen hyödyntämisaste hipoo sataa prosenttia
21.05.2020 11:00Vuokraliftit Oy:ltä vahva panostus henkilönostintarjontaan
20.05.2020 9:00Kouvola-Kotka/Hamina-ratahanke: Kotkan Kotolahden ratapihan laajennusurakka käynnistyy toukokuussa
19.05.2020 12:00Robitin poramestarien tukipalvelu - aina valmiina

Siirry arkistoon »