Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaat nyt saatavilla Suomessa

01.09.2020 10:01

NokianTyresIntuitu_mobile.jpg

Raskaiden renkaiden digitalisaatio muuttaa jokapäiväistä työskentelyä sekä kalustonhallintaa merkittävästi. Nokian Renkaat esitteli Intuitu-älyrenkaat ensimmäistä kertaa Agritechnica 2019 -messuilla Hannoverissa marraskuussa. Nyt Intuitu on saatavilla valikoituihin maatalous- ja urakointitraktoreiden renkaisiin, ja tuotteiden myynti aloitetaan Suomesta.

Kun Nokian Renkaat julkaisi älyrengasratkaisun, Nokian Tyres Intuitun, oli vastaanotto välittömästi innostunut renkaiden helpon plug & play -käyttöönoton ansiosta – tarvitaan vain sensoreilla varustettu älyrengas sekä sovellus rengaspaineiden ja renkaiden lämpötilan seuraamiseksi suoraan puhelimesta.

018NokianTyresIvalo6-2019_MatthewCrocker.jpg

“Etenkin kalustovastaavat innostuivat mahdollisuudesta saada elintärkeää tietoa renkaista sekä hälytyksiä nopeasti ja ilman mutkikasta asennusta”, kertoo Matthew Crocker,joka toimii Nokian Renkaiden tuotepäällikkönä. ”Laadukkaat traktorinrenkaat ovat investointi, josta todella halutaan pitää huolta.”

Digitaalinen etulyöntiasema

Nykyisessä kehitysvaiheessaan Nokian Tyres Intuitussa yhdistyvät sensoreilla varustetut älyrenkaat ja puhelinsovellus. Kun älyrenkaat on tilattu ja sovellus on ladattu puhelimeen, ei muuta enää tarvita. Älyrenkaat on rekisteröity Intuitu-sovellukseen, josta on helppo tarkistaa renkaan asennuspaikka, rengaspaineet sekä lämpötilatiedot kaikista koneista, joihin älyrenkaat on asennettu.

Nokian_Tyres_Intuitu_Sep_2020_01.jpg

Kaluston omistaja voi lisätä sovellukseen kaikki tarvittavat kuljettajat ja ajoneuvot. Siten kuljettaja pysyy ajan tasalla käyttämästään ajoneuvosta ja sen mahdollisista ongelmista ennen kuin ne tapahtuvat, samalla kun kalustovastaava voi tarkastella kaikkia ajoneuvoja samanaikaisesti ja saada mahdollisimman paljon tietoa niin renkaista kuin koneistakin Laitevalmistajat hyötyvät puolestaan älyrenkaiden plug & play -ratkaisusta, joka kasvattaa asiakasuskollisuutta merkittävästi. Lisäetuna rekisteröityminen Intuitu-sovellukseen pidentää renkaiden takuuta.

“Kun on aina tietoinen siitä, mitä renkaille kuuluu, polttoainekulut vähenevät ja työturvallisuus paranee”, Crocker sanoo. ”Renkaiden digitaalisella ulottuvuudella on kuitenkin potentiaalia paljon muuhunkin, ja moni uusi idea on jo työstössä!”

 
  MIELENRAUHAA 
KULJETTAJILLE KALUSTOVASTAAVILLE JA OMISTAJILLE
  • Enemmän aikaiseksi vähemmillä murheilla
  • Renkaiden pidempi käyttöikä
  • Turvallisempi työskentely
  • Vähemmän koneiden seisokkiaikaa
  • Jatkettu renkaiden takuu
  • Jatkettu renkaiden takuu
   

Intuitu palveluksessanne

Intuitu-älyrenkaan toiminta on testattu perinpohjaisesti, ja siitä on jo nyt tullut olennainen osa testikäyttäjien jokapäiväistä työntekoa. Kiinteistöhuollon urakoitsija Jari Suontaustaon käyttänyt Intuitu-älyrenkaita kaikissa kolmessa traktorissaan. Suontaustan työskentelytavat ovat muuttuneet renkaiden digitaalisiin ominaisuuksiin tutustumisen jälkeen.

”Nokian Tyres Intuitu tekee renkaiden kunnon seuraamisesta helppoa. Samalla se auttaa välttymään monilta ylimääräisiltä kuluilta”, Suontausta kertoo. ”Arkiaamut ovat huomattavasti vaivattomampia, kun voin tarkistaa puhelimesta kaiken olevan kunnossa yhdellä vilkaisulla.”

Intuitun tarjoama mahdollisuus reagoida nopeasti erilaisiin ongelmiin on tehnyt Suontaustaan erityisen ison vaikutuksen. ”Työmailla ja kaatopaikoilla on toisinaan paljon nauloja ja muuta metalliromua, ja renkaiden puhkeaminen on tuttu pulma”, Suontausta kertoo. ”Reikä on helppo ja halpa korjattava, mutta jos ongelmaa ei huomata ajoissa, kalliista renkaasta voi tulla nopeasti käyttökelvoton.”

Saatavilla ja valmiina tulevaan

Nokian Tyres Intuitu -älyrenkaiden myynti alkaa vaiheittain. Ensimmäisenä vuorossa on Suomi, jossa älyominaisuudet ovat tarjolla traktorinrenkaiden lippulaivamalleihin Nokian Ground King, Nokian TRI 2, Nokian Hakkapeliitta TRI ja Nokian Tractor King. Nokian Renkaiden tehdas aloittaa älyrenkaiden toimitukset syyskuussa, jolloin myös Intuitu-sovellus on ensimmäistä kertaa ladattavissa. Tilaaminen onnistuu ensimmäisessä vaiheessa rengasjakelija Vianorin kautta, jakelukanavia lisätään vaiheittain. Renkaat toimitetaan tavallisen toimitusajan puitteissa.

Manu-Salmi.jpg

“Suomi on kotikenttämme, ja asiakkaat ovat innokkaita kokeilemaan uusia teknologioita”, kertoo Manu Salmi, Nokian Raskaiden Renkaiden toimitusjohtaja. ”Toki suunnitelmissa on laajentaa saatavuutta myös muihin maihin.”

Salmi on innostunut uudenlaisen digitaalisen maailman valloittamisesta. ”Vuosikausia jatkuneen testaamisen ja kehitystyön jälkeen on upeaa saada päivittäistä työtä aidosti muuttavat digitaaliset työkalut asiakkaidemme ulottuville”, Salmi sanoo. ”Tavoitteenamme on lisätä mielenrauhaa tekemällä työnteosta turvallisempaa, tehokkaampaa ja vastuullisempaa. Intuitu tekee tästä tavoitteesta totta.”

Vaikka jo nyt tarjolla olevat Intuitu-älyrenkaiden ominaisuudet muuttavat renkaiden käyttöä, näkyvissä on vasta jäävuoren huippu. Muun muassa rengaskuvion syvyyden mittaustoiminto ja Intuitun yhdistäminen koneiden omiin käyttöliittymiin ovat jo suunnittelijoiden työpöydällä.

“Kyseessä on iso merkkipaalu – kenties suurin kaikista – mutta kehitystyötä tapahtuu tälläkin hetkellä”, Salmi toteaa. ”Olemme vasta raapaisseet digitalisaation pintaa, eikä kunnianhimomme salli meidän jäädä tähän!”

27.07.2021 10:00Terrafame Oy:n vuoden 2021 tammi-kesäkuun tulos julkaistaan 29.7.
24.07.2021 11:00Selvitys: Kaivosteollisuuden kiertotaloutta voidaan tehostaa
23.07.2021 21:33KATSO TÄSTÄ 23.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
23.07.2021 8:00Maarakennusalan kustannukset nousivat kesäkuussa 8,2 prosenttia vuodentakaisesta
21.07.2021 11:00YIT käynnisti huhti-kesäkuussa useita asuinrakentamishankkeita Suomessa ja CEE-maissa
20.07.2021 11:00Ympäristölupaprosessi Kolmisopen esiintymän hyödyntämiseksi etenee - Kainuun ELY-keskus kuuluttanut hanketta koskevan YVA-selostuksen
19.07.2021 11:00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä suurempi kuin vuotta aiemmin
18.07.2021 11:00Tarvitsetteko yritysvideon toiminnastanne tai esittelyvideon uudesta tuotteestanne...? Ammattilehti.fi hoitaa tuotannon ja tarjoaa alan parhaat jakelukanavat
17.07.2021 11:11Skanska rakentaa Lauritsalan paloaseman Lappeenrannassa
16.07.2021 23:10KATSO TÄSTÄ 16.7. LÄHETYS - Ammattilehden ja Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset

Siirry arkistoon »