Kasin katutyöt käyntiin Helsingissä

11.01.2021 8:01

Caloniuksenkatu keväällä 2020. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander

Caloniuksenkatu keväällä 2020. Kuva: Helsingin kaupunki / Daniel Helander

Kasin katutyöt eli Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun suuri katutyö kännistyy tänään maanantaina 11. tammikuuta. Katuremontti alkaa työmaan valmistelevilla töillä Caloniuksenkadulla ja Helsinginkadulla Brahenkentän kohdalla sekä Kaarlenkadulla. Runeberginkadulla työt käynnistyvät myöhemmin.

Valmistelevat työt tarkoittavat mm työmaa-alueen aitaamista. Lisäksi urakoitsija pystyttää katutyöstä kertovat liikennemerkit ja muut opasteet kuten työmaataulut.

Liikenteeseen ei tule juuri muutoksia katuremontin alkaessa. Suuri katutyö alkaa pienillä katumontuilla, sillä ensimmäiseksi tehdään vesijohtojen ja viemäreiden uusimista pienillä työmaa-alueilla.

– Talvi on tullut Helsinkiin, mikä tekee katutyöstä haastavampaa. Asfalttia ja pintakerroksia joudutaan ensin sulattamaan ennen kuin päästään kaivutöihin. Lunta pitää myös poistaa työmaalta jatkuvasti, hankekoordinaattori Marja Jokinen pääurakoitsija Louhintahiekka Oy:stä sanoo.

Vaikutukset liikkumiseen Helsinginkadulla ja Kaarlenkadulla

Helsinginkadulla Brahenkentän kohdalla jalankulku siirtyy Helsinginkadun eteläpuolelle. Autoliikenne siirtyy työmaan kohdalla samalle kaistalle kuin raitiovaunut, ja pyöräliikenne ohjataan ajoradan oikeaan reunaan.

Kaarlenkadulla jalkakäytävä kapenee noin 1,5 metriä leveäksi käytäväksi rakennusten ja työmaan välissä. Ajoneuvoliikenne säilyy alkuvaiheessa entisellään.

Kulku rappuihin ja liikkeisiin pidetään avoimena. Ajo pihoihin, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne pihoihin onnistuu ajosiltojen avulla.

Vaikutukset liikkumiseen Caloniuksenkadulla

Työmaa alkaa Caloniuksenkatu 2 kohdalta, mutta laajenee pian Caloniuksenkatu 6–8 kohdalle. Jalkakäytävä kapenee noin 1,5 metriä leveäksi käytäväksi rakennusten ja työmaan välissä. Kulku kaikkiin rappuihin ja liikkeisiin pidetään avoimena.

Ajoneuvoliikenne siirtyy työmaan kohdalla aluksi samalle kaistalle kuin raitiovaunut. Ajo pihoihin, huolto- ja pelastusajo sekä jakeluliikenne pihoihin onnistuu ajosiltojen avulla.

Raitiovaunut ja bussit kulkevat normaalisti

Raitiovaunut ja bussit kulkevat työn alkaessa normaalisti.

Keväällä työmaa-alueet laajenevat huomattavasti. Tällöin raitioliikenteeseen on tulossa mittavia poikkeusjärjestelyjä, joista tiedotetaan hyvissä ajoin ennen muutoksia.

Liikenneturvallisuus paranee ja maanalainen kunnallistekniikka uusitaan

Caloniuksenkadun, Runeberginkadun ja Helsinginkadun perusparannuksen jälkeen raitiolinja 8 kulku nopeutuu ja se pysyy entistä paremmin aikataulussa. Kävelijöiden ja pyöräilijöiden on miellyttävämpää ja turvallisempaa kulkea uusituilla kaduilla. Kaduille rakennetaan esimerkiksi noin kilometrin verran yksisuuntaista pyörätietä ja suojatiet uusitaan. Uutta ratikkakiskoa rakennetaan 2500 metriä.

Katuremontin yhteydessä uusitaan kadun alla olevat putket ja kaapelit, ja kadun pintarakenteet uusitaan. Kaarlenkadulla vesiputket on rakennettu vuonna 1909 ja Caloniuksenkadulla vuonna 1926. Vesihuollon linjoja rakennetaan 1600 metriä ja viemäriputkia 2000 metriä.

Seuraa töiden etenemistä

Katuremonttia tehdään tiiviisti asutussa keskustassa, joten kaupunki panostaa hankkeen viestintään. Tietoa töiden etenemisestä saa useista kanavista:

  • www.facebook.com/kasinkatutyot Kasin katutöiden Facebook-sivu on nopein tapa saada tietoa ja kysyä tai antaa palautetta rakentajille. Urakoitsija päivittää sivulle uusimman tiedon muuttuvista liikennejärjestelyistä ja muista muutoksista, jotka vaikuttavat katutyön naapuruston elämään ja liikkumiseen. Lisäksi lupaamme taustoittaa töiden syitä ja syvintä tarkoitusta sekä jakaa katutyön äärellä elämisen riemua ja arkea naapuruston ja muiden katutyöstä kiinnostuneiden kanssa.

  • www.kasinkatutyot.fi Urakoitsija Louhintahiekan nettisivulle julkaistaan samat tiedotteet liikennejärjestelyistä ja muista muutoksista kuin Facebook-sivulla.
24.01.2021 14:30Sami Maaranen, Maanrakennus Maaranen Oy: "Secto ymmärtää urakoitsijaa"
22.01.2021 23:20KATSO TÄSTÄ 22.1.2021 LÄHETYS - Ammattilehden & Kivirockin Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
22.01.2021 8:00Maanrakennus Martti Uusi-Ranta: Työmaat valmiiksi XLpron avulla
21.01.2021 12:10Täyden palvelun konevuokrausta
21.01.2021 11:12Sandvik XReach-etätukiratkaisu globaalisti käyttöön
21.01.2021 8:404-tiellä käynnistymässä mittavat muutokset Vaajakosken kohdalla
20.01.2021 13:00Uudistettu TANA 440 -repijä - ainutlaatuista monikäyttöisyyttä
19.01.2021 9:30Kruunusiltojen rakentamisen suunnittelu etenee Helsingissä
18.01.2021 11:49Jäte- ja valumavesien puhdistukseen uusia yhistelmäratkaisuja
18.01.2021 9:00Robitin uusi käänteentekevä Rbit -mallisto kallionporaukseen

Siirry arkistoon »