Epiroc tuo markkinoille uuden sukupolven tunnelinporauslaitteen

24.03.2021 14:33

Boomer_M20.jpeg

Boomer M20 – maailman ensimmäinen tunnelinporauslaite sisäänrakennetulla hydrauliikalla 

Epirocin uuden Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen hydrauliikkajärjestelmä, anturit ja kaapelit ovat suojassa laitteen sisällä. Uusi konstruktio vähentää suunnittelemattomien tuotantokatkosten riskiä sekä maksimoi käytettävyyden ja suorituskyvyn vaativimmissakin olosuhteissa. 

Hydrauliletkujen kulumiset ovat haastava osa maanalaisten töiden arkea. Putoilevat kivet ja hydrauliletkujen hankautuminen tunnelin lattiaa ja seiniä vasten kuluttavat letkuja ja aiheuttavat jatkuvan korjaustarpeen. Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen vankka rakenne ja puomien sisällä kulkevat letkut vähentävät letkurikoista johtuvia, suunnittelemattomia tuotantokatkoksia karuimmissakin olosuhteissa.

”Boomer M20 -tunnelinporauslaitetta on kehitetty yhdessä asiakkaiden kanssa. Se on syntynyt perusteellisten tutkimusten ja kenttätestien tuloksena. Boomer M20 on täydellinen valinta kaivosyhtiölle tai urakoitsijalle, joka haluaa saada kilpailuetua innovaatioista”, kertoo Epirocin tunnelinporauslaitteiden tuotepäällikkö Niklas Berggren

Laitteen automatiikka, etäohjausominaisuudet sekä digitaaliset porakaaviot varmistavat poraustarkkuuden ja korkean suorituskyvyn. 

Turvallisempi työympäristö

Turvallisuus on ollut kulmakivenä Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen suunnittelussa. Laitteen ominaisuudet tekevät siitä turvallisen työympäristön operaattoreille.  

”Turvallisuus on ykkösprioriteettimme, ja olemme tehneet paljon työtä parantaaksemme operaattoreiden turvallisuutta entisestään tässä laitteessa”, sanoo Niklas Berggren.

Etäohjausominaisuuden avulla operaattori voi porata turvallisen välimatkan päästä riskialueista ja automaation avulla tuotanto voidaan pitää käynnissä myös vuoronvaihdon aikana.  

Monikäyttöisten ohjainten ansiosta operaattori voi jatkuvasti pitää katseensa työkohteessa. Hytti on rakennettu optimaalisen näkyvyyden varmistamiseksi, ja melua sekä tärinää vaimentavien materiaalien ansiosta melutaso on saatu 65 desibeliin. Turvallisten pulttaustyötasojen ansiosta operaattorin ei tarvitse työskennellä tukemattoman kallion alla. 

BoomerM20_conceptual.jpeg

Lisävarusteena akkukäyttöinen ajo

Epiroc jatkaa työtä maanalaisten laitteiden sähköistämisen parissa, ja uuden Boomer M20 -tunnelinporauslaitteen voi valita akkukäyttöiseen ajoon tarkoitetulla akselistolla. Akkukäyttöinen Boomer M20 tarjoaa lisäetua terveyttä, huoltoa, ilmanvaihtoa ja jäähdytystä koskien. 

 ”Akkujen lataus on sisäänrakennettu laitteeseen eikä operaattorin tarvitse huolehtia siitä. Akku latautuu automaattisesti, kun laite on kytkettynä sähköverkkoon poraamisen aikana. Akun suuren kapasiteetin ansiosta Boomer M20 -tunnelinporauslaitteella on erittäin hyvä toimintasäde”, kertoo Niklas Berggren.

Tunnelinporausta uudesta perspektiivistä

Olemme halunneet todella tuoda esiin uutta innovaatiotamme ja kuvanneet laitteesta videon luonnonkauniissa ympäristössä. Videon keulakuvana on Epirocin pääjohtaja Helena Hedblom.

”Teemme tätä työtä, koska rakastamme perustavanlaatuisten ongelmien ratkaisemista. Saamme energiaa tarkastellessamme asioita uudesta näkökulmasta. Boomer M20 on hieno esimerkki siitä, miten innovaatioilla voidaan parantaa maailmaa”, sanoo Helena Hedblom. 

Lue lisää Boomer M20 verkkosivuiltamme:www.epiroc.com/boomerm20

22.04.2021 11:55Volvo CE lupaavaan tulokseen
22.04.2021 11:50Martin sillan peruskorjaus käynnistyy Savukoskella
20.04.2021 11:00Kaivosbarometri kertoo: Suomi tarvitsee kaivoksia
19.04.2021 11:00Maailman ensimmäinen Volvo Smart Connect -kaivukone - automaattisella pikakiinnikejärjestelmällä ja rototiltillä varusteltuna
19.04.2021 7:00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä kasvoi vuoden takaisesta
18.04.2021 11:33Engcon merkittävään sopimukseen John Deeren kanssa Pohjois-Amerikassa
16.04.2021 22:20KATSO TÄSTÄ 16.4. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa alan tämän viikon kuulumiset
16.04.2021 9:35Renta kasvaa Norjassa
16.04.2021 9:22Mikkelin Pursialassa hyödynnetään luontaista puhdistumista pilaantuneen maaperän ja pohjaveden käsittelyssä
15.04.2021 10:38Työterveyslaitokselta uusi ohje rakennustyömaille koronariskin arviointiin

Siirry arkistoon »