Tamtron suunnittelee listautumisantia ja listautumista Nasdaq First North Growth Market Finland markkinapaikalle

28.10.2022 8.10

tamtron.jpg

Tamtron Group Oyj (”Tamtron” tai ”Yhtiö”) suunnittelee listautumisantia (”Listautumisanti”) ja osakkeidensa hakemista kaupankäynnin kohteeksi Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle Nasdaq First North Growth Market Finland -markkinapaikalle (”Listautuminen”). Tamtron pyrkii keräämään noin 10 miljoonan euron bruttovarat tarjoamalla merkittäväksi Yhtiön uusia osakkeita. Suunniteltuun Listautumisantiin ei sisälly nykyomistajien osakemyyntiä.

Tamtron on teollisten vaakojen ja punnitustiedon toimittaja, joka on erikoistunut kehittyneisiin, tarkkoihin ja innovatiivisiin punnitusratkaisuihin kaikille merkittäville teollisuuden aloille. Tamtron toimii kansainvälisesti ja toimittaa punnitusratkaisuja yli 60 maahan. Yhtiön asiakaskunta koostuu suurimmista kierrätyksen, metsä- ja puunkäsittelyteollisuuden, maanrakennus- ja kaivosteollisuuden, kuljetusalan, satamateollisuuden ja materiaalinkäsittelyn toimijoista. Yhtiön punnitusratkaisuja ovat esimerkiksi liikkuvan ja raskaan kaluston vaa’at, niihin liittyvät punnitustieto-ohjelmistot sekä vaakojen elinkaaripalvelut.

Yhtiön strategian mukaisesti Tamtronin tavoitteena on yli kolminkertaistaa liikevaihto vuoden 2027 loppuun mennessä vuoden 2021 liikevaihtoon verrattuna. Yhtiö arvioi merkittävän osan liikevaihdon kasvusta tulevan yritysostoista.

Ensto Invest Oy ja Yhtiön hallituksen jäsen Hannu Kytölä (”Ankkurisijoittajat”) ovat antaneet Listautumisantiin liittyen merkintäsitoumuksia, joiden nojalla Ankkurisijoittajat ovat tietyin tavanomaisin ehdoin sitoutuneet merkitsemään tarjottavia osakkeita yhteensä noin 6,65 miljoonalla eurolla, mikä edustaa noin 66,80 prosenttia Listautumisannissa tarjottavista osakkeista.

Suunnitellun Listautumisannin ja Listautumisen tavoitteena on muun muassa mahdollistaa Tamtronin strategian mukainen kasvu ja toiminnan laajeneminen. Listautuminen mahdollistaisi myös Tamtronin pääsyn pääomamarkkinoille lisärahoituksen hankkimiseksi ja siten loisi uuden kanavan oman pääoman ehtoisen rahoituksen hankintaan. Suunniteltu Listautumisanti sisältää myös henkilöstöannin, jonka tarkoituksena on sitouttaa Tamtronin johtoa ja muuta henkilöstöä Tamtroniin ja sen tytäryhtiöihin. Listautuminen mahdollistaisi myös osakkeiden tehokkaamman käytön henkilöstön palkitsemisessa ja yritysjärjestelyiden yhteydessä.

Suunnitellusta Listautumisannista saadut varat on tarkoitus käyttää pääasiassa orgaanisen ja epäorgaanisen liiketoiminnan kasvun ja kansainvälistymisen tukemiseen. Lisäksi varoja on tarkoitus käyttää eräiden osakas- ja muiden lainojen takaisinmaksuun. Varoja voidaan käyttää myös tuotekehitykseen ja uusien teknologioiden kehitykseen ja kaupallistamiseen sekä tuotantokapasiteetin ja markkinointikanavien rakentamiseen.

Pentti Asikainen, Tamtronin hallituksen puheenjohtaja, kommentoi:

“Tamtron on saavuttanut aseman punnitusratkaisujen luotettuna asiantuntijana maailmanlaajuisesti ja meillä on vakaa taloudellinen näyttö liiketoiminnan kannattavasta kasvusta pitkältä ajalta. Nyt 50-vuotias Tamtron on valmis jatkamaan kasvuaan, ja aiomme jopa moninkertaistaa vuoden 2021 liikevaihtomme vuoden 2027 loppuun mennessä. Suuri osa kasvutavoitteestamme perustuu myyntikanavien laajentamiseen, yritysostoihin ja SaaS-ratkaisuihin. Kasvutavoitteemme mahdollistamiseksi tarvitsemme uutta pääomaa ja omistajia Tamtroniin. Kiitämmekin jo etukäteen ankkurisijoittajien osoittamasta luottamuksesta yhtiöömme.”

Mikko Keskinen, Tamtronin toimitusjohtaja, kommentoi:

”Haluamme olla paras ja innovatiivisin punnitusteknologiayhtiö Euroopassa. Tämä on mahdollista saavuttaa ainoastaan tiiviissä yhteistyössä omien työntekijöidemme ja asiakkaidemme kanssa. Suunnitellun listautumisen jälkeenkin pidämme tiukasti kiinni Tamtronin ainutlaatuisesta toimintakulttuurista, joka perustuu innovaatioihin ja uusien työtapojen kokeilemiseen, jämähtämättä vanhoihin rutiineihin.”

Tiedotustilaisuus

Tervetuloa seuraamaan Tamtronin virtuaalista tiedotustilaisuutta tänään 28.10.2022 kello 10.00 alkaen seuraavasta linkistä: https://tamtron.videosync.fi/info (tiedotustilaisuus pidetään suomeksi).

24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä
19.02.2024 16.00Myönnettyjen rakennuslupien kuutiomäärä väheni vuoden 2023 loka-joulukuussa 27 % vuodentakaisesta
16.02.2024 21.00KATSO TÄSTÄ 16.2. TALVITIEPÄIVÄT ERIKOISLÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
13.02.2024 11.00Talvitiepäivillä suomalaista talvikunnossapidon kalustoa ja tiealan asiantuntijaseminaari 14.2.-15.2.2024
13.02.2024 10.00Lahti ja Hollola ehkäisevät jäte- ja hulevesitulvia yhteistyöhankkeella

Siirry arkistoon »