Kotimaiset kuljetinrullat kaivos- ja maarakennusalan tarpeisiin

15.11.2022 7:45

roxon0.jpg

ROXON-rullia käytetään laajasti kaivos- ja maarakennusalan kuljettimissa, joissa vaaditaan kestävyyttä haastavissa olosuhteissa.

Maarakennus- ja kaivosalalla sekä teollisuudessa ja logistiikassa käytetään laajasti erilaisia kuljettimia, joiden toiminnassa kuljetinrullat ovat ratkaisevassa roolissa.

ROXON on NEPEAN Conveyors Oy:n tunnettu tuotemerkki ja ROXON-tuotteita on valmistettu jo viidenkymmenen vuoden ajan kuljettimista niiden komponentteihin. Hollolassa valmistettavat ROXON-kuljetinrullat ovat laadukkaita ja tehtaan yhteydessä sijaitsee Pohjois-Euroopan suurin rullavarasto, mistä löytyy yli sata erilaista kuljetinrullaa heti toimitettavaksi monenlaisiin käyttötarpeisiin bulkki- ja kappaletavaran kuljettimiin.

-  Suuri varasto mahdollistaa nopeat varaosatoimitukset ja mikäli rullaa ei löydy suoraan hyllystä, voidaan se valmistaa joustavassa piensarjatuotannossa mahdollisesti jo seuraavaksi päiväksi. Piensarjatuotannossa ei myöskään ole minimitoimitusrajaa, joten voimme räätälöidä yksittäisiäkin rullia asiakkaiden tarpeisiin - nopeasti ja kustannustehokkaasti. Rullia toimitetaan OEM-asiakkaille sekä loppukäyttäjille kotimaassa ja vientimarkkinoilla; viennin osuus tuotannosta on lähes 50 %, kertoo NEPEAN Conveyors Oy:n tuotepäällikkö Markus Luoma.

roxon1.jpg

- Pitkä kokemus materiaalinkäsittelylaitteiden toimittajana ja  huoltajana, sekä oma komponenttivalmistus tuo kokonaisosaamista komponenttien valmistukseen, sanoo NEPEAN Conveyors Oy:n tuotepäällikkö Markus Luoma.

Rullat kaikkiin tarpeisiin

ROXON-kuljetinrullat valmistetaan käyttäen laadukkaita materiaaleja ja hyväksi havaittuja valmistusmenetelmiä.

- Pitkä kokemus materiaalinkäsittelylaitteiden toimittajana ja huoltajana, sekä oma komponenttivalmistus tuo kokonaisosaamista komponenttien valmistukseen. Rullia valmistetaan pääosin standardikokoisina noudattaen VDI2341-standardia, jolloin niiden pyörintänopeus on max 650 rpm ja nopeutta säädetään rullien halkaisijalla, opastaa Luoma.

Kuljetinrullan valinnassa on huomioitava kuormitus ja hihnannopeus. Kuljetinrullan maksimipyörimisnopeus on 650 rpm ja rullan halkaisija valitaan sen mukaisesti. Kuljetinrullia on saatavilla halkaisijasta 50,8mm aina 219mm:n asti. Lisäksi kuljetinrullan mitoituksessa on huomioitava rullan soveltuvuus käyttökohteeseen, sekä kestoikävaatimus.

- Kuljetinrullissa käytetään pääosin urakuulalaakereita, mutta erittäin kuormittavissa olosuhteissa voidaan käyttää myös pallomaisia rullalaakereita. Piensarjatuotannossa voidaan valmistaa myös standardista poikkeavia rullia, Luoma sanoo.       

roxon4.jpg

Hollolan rullatuotanto on tehokas ja joustava mahdollistaen yksittäistenkin rullien valmistuksen nopeasti. Talvella käyttöön otettiin uusi pitkälle automatisoitu akselinvalmistusyksikkö.

Tehokas ja joustava rullatuotanto

ROXON-rullien tuotantoa on hiljattain tehostettu entisestään.

- Otimme talvella käyttöön uuden akselinvalmistusyksikön, mikä on hyvin pitkälle automatisoitu tuoden tehokkuutta isompien vakiosarjojen valmistukseen. Yksittäiset erikoisakselit valmistetaan manuaalikoneella nopeasti asiakkaiden eritystarpeisiin, kertoo tuotannosta vastaava Juhani Lotila.

Piensarjatuotannossa valmistetut kuljetinrullat pintakäsitellään kastomaalaamalla ne vesiliukoisella ympäristöystävällisellä maalilla.

- Tämä maalaustapa kuluttaa vain vähän energiaa verrattuna yleisesti käytettyyn epoksipulverointiin. Vesiliukoisella maalilla saavutetaan yleisesti riittävä korroosionsuojaus. Ja mikäli asiakkaalla on jokin erityistarve, niin ROXON-rullia on saatavilla myös muilla pintakäsittelyillä, kertoo Lotila.

roxon5.jpg

- Olemme ennakoineet asiakkaiden kasvavat tarpeet, joten rullien valmistuksessa tarvittavia materiaaleja ja komponentteja löytyy varastosta riittävästi näinä haasteellisinakin aikoina, sanoo tuotannosta vastaava Juhani Lotila.

Kokonaisvaltaista palvelua

ROXON-tuotevalikoimaan kuuluu laajasti materiaalinkäsittelyssä käytettäviä laitteita ja komponentteja.

- ROXON-kuljettimia on valmistettu vuosikymmenten ajan aina pienistä erittäin pitkiin maastonmukaisiin kuljettimiin. Lisäksi ROXON kuljetinhuoltoyksiköt ympäri Suomea huoltavat kuljettimia tehden myös tarvittavat hihnahuollot kentällä kymmenen ammattitaitoisen asentajan toimesta. Rullien lisäksi komponenttien tuotevalikoimaan kuuluvat myös kaikki muut kuljetinkomponentit ja olemme laajentaneet valikoimaamme lisäksi kaivos- ja maarakennuspuolella tarvittaviin kulutusosiin, mitkä mahdollistavat laajemman palvelun asiakkaillemme, ilmoittaa Markus Luoma.

roxon6.jpg

ROXON-kuljetinrullien mitoituksessa on huomioitava rullan tekninentoimivuus ja kestoikävaatimukset.

 

 

02.12.2022 22:23KATSO TÄSTÄ VIIKON 48/2022 LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, metsä- ja kuljetusalan tuoreet kuulumiset
02.12.2022 9:30Sopiiko Ford Mustang Mach-EGT pitkän matkan ajoon - pääseekö yhdellä latauksella Helsingistä Vaasaan?
01.12.2022 8:00Automaattiohjaus varmistaa, että hiekkaa on siellä missä pitääkin
30.11.2022 8:00Juha Kumlander aloitti JPT Serco Oy:n toimitusjohtana
30.11.2022 8:00Petteri Eronen, toimitusjohtaja, Volvo CE: "Tavoitteena olla alan markkinajohtaja Suomessa"
29.11.2022 17:00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2022 lokakuussa 14,3 % vuodentakaisesta
29.11.2022 8:00Maatori jatkaa kasvuaan
28.11.2022 12:00***Hyviä uutisia! Jos myöhästyit niin Ammattilehti.fi BLACK FRIDAY tarjous jatkuu vielä tänään - jäljellä enää kaksi uutispakettia nopeimmille***
28.11.2022 10:38Sandvik lanseeraa uuden AutoMine® Mapping Solution -kartoitusratkaisun
28.11.2022 8:00Tehokkuutta ja luotettavuutta murskan syöttöön

Siirry arkistoon »