Sievi Capital käynnistää strategiamuutoksen monialakonserniksi - Toimintaa rakennetaan KH-Koneet Group liiketoiminnan ympärille

11.01.2023 15.00

manse2012_kh_koneet.jpg
 
Pääomasijoitusyhtiö Sievi Capitalin tiedotteen mukaan yhtiön hallitus on päättänyt käynnistää strategiauudistuksen, jonka myötä Sievi Capital muuttaa toimintansa pääomasijoitusyhtiöstä monialakonserniksi vuoden 2023 aikana. Keskipitkän aikavälin tavoitteena on muuttua KH-Koneet Groupin liiketoiminnan ympärille rakentuvaksi teolliseksi konserniksi ja luopua aiemman sijoitusstrategian mukaisesti muista kohdeyhtiöistä. 
Sievi Capitalin kohdeyhtiö KH-Koneet Group on Pohjoismaiden johtavia rakennus- ja maansiirtokoneiden myynti- ja vuokrausyhtiöitä. Sievi Capitalin omistusaikana yhtiön liikevaihto on liki nelinkertaistunut ja käyttökate lähes 2,5-kertaistunut. KH-Koneet Groupin liikevaihto oli 200,9 miljoonaa euroa ja käyttökate oli 13,1 miljoonaa euroa 30.9.2022 päättyneellä kahdentoista kuukauden ajanjaksolla.

Monialakonserniin tulevat lisäksi kuulumaan Sievi Capitalin muut nykyiset kohdeyhtiöt Indoor Group (huonekalujen ja sisustustuotteiden vähittäiskauppa), Logistikas (logistiikkapalvelut), Nordic Rescue Group (pelastusajoneuvojen valmistus) ja HTJ (rakennuttajakonsultointi). Näitä kohdeyhtiöitä kehitetään entiseen tapaan, ja niistä on tarkoitus irtautua aiemman sijoitusstrategian mukaisesti.

Rakennemuutos teolliseksi konserniksi etenee tulevina vuosina vaiheittain ja liiketoiminnan asettamat reunaehdot huomioon ottaen. Sievi Capitalin strategiaan ei enää jatkossa kuulu pääomasijoitusten tekeminen uusille toimialoille. Sievi Capitalin muiden kohdeyhtiöiden kehittäminen jatkuu entiseen tapaan, ja niistä on tarkoitus irtautua arvonluonnin kannalta optimaalisessa vaiheessa. Kohdeyhtiöiden irtautumisista tulevina vuosina saadut varat on tarkoitus käyttää KH-Koneet Groupia tukeviin yritysostoihin, muiden kohdeyhtiöiden kehittämiseen ja osinkoihin.

Strategiamuutoksella ei ole vaikutusta Sievi Capitalin tai sen kohdeyhtiöiden johtoryhmän tai hallitusten kokoonpanoon eikä työntekijöiden asemaan. KH-Koneet Groupin toimitusjohtajana jatkaa Teppo Sakari

KH-Koneet Groupilla on vankat näytöt arvonluonnista

Sievi Capitalin toimitusjohtaja Jussi Majamaa:

”Yrittäjävetoinen KH-Koneet Group on ollut menestystarina ja oivallinen esimerkki siitä, miten Sievi Capital on auttanut kohdeyhtiötä kasvamaan ja kukoistamaan. Sievi Capitalin omistuksessa KH-Koneet Group on laajentanut toimintaansa konevuokraukseen ja Ruotsin markkinoille, jossa se on lyhyessä ajassa saavuttanut merkittävän markkina-aseman. Omistuksen aikana yhtiö on liki nelinkertaistanut liikevaihtonsa.

KH-Koneet Group on toimialansa tähti: sillä on ollut toimialan keskivertoa parempi tuloksentekokyky, ja sen kasvu on ollut voimakasta. Yhtiön menestystä tukevat ketterä, itseohjautuva ja hyvin johdettu organisaatio, vahva asiakasymmärrys ja erinomainen asiakaspalvelu, joustava liiketoimintamalli, sekä fokusoitunut yrityskauppastrategia.

Toimialalla on merkittävää potentiaalia kasvuun orgaanisesti ja yritysostoin. Uskomme, että pitkällä aikavälillä KH-Koneet Groupin kyky muuttua markkinan mukana sekä toimintaan sisäänrakennettu joustava reagointikyky muodostavat kestävän pohjan arvonluonnille. Konevuokrauksen kasvava trendi, maanrakentamisen pitkällä aikavälillä kasvava markkina, arvioidut merkittävät investoinnit infrastruktuuriin Pohjoismaissa sekä kaupungistumisen myötä lisääntynyt kiinteistönhuollon koneiden tarve luovat hyvät lähtökohdat kannattavalle kasvulle myös tulevaisuudessa.”

Kaupankäynti Sievi Capitalin osakkeella jatkuu Nasdaq Helsinki Oy:n päälistalla entiseen tapaan.

Sievi Capitalin uudesta strategiasta ja taloudellisista tavoitteista tullaan kertomaan tarkemmin syksyllä 2023 järjestettävässä pääomamarkkinapäivässä. 

Sievi Capital tiedote

21.06.2024 17.00KATSO TÄSTÄ JUHANNUSLÄHETYS! Mielenkiintoista kuljetus, maarakennus ja metsäalan asiaa
19.06.2024 9.00Hybridi-Valtra ensiesittelyssä - HAWE goes Ahvenisto
16.06.2024 8.00Jussi Malmi, toimialajohtaja, Wihuri Tekninen Kauppa: "Tulevaisuutta rakennetaan perheyrityksen pitkällä tähtäimellä"
15.06.2024 8.00Odotettu uutuus Hitachilta
14.06.2024 22.00KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024 8.00Jorpe - maansiirtolavoja yli 50 vuoden kokemuksella
13.06.2024 8.00Serco tehostaa tuotantoaan
12.06.2024 8.00Kokonaisvaltaista poltto-ainehuoltoa urakointiin
11.06.2024 8.00Maansiirto Mykkälä siirtyi kolmanteen polveen
10.06.2024 9.15Maarakennusurakointia ja kiviainestuotantoa

Siirry arkistoon »