Huolto- ja varaosapalvelut konekaupan perustana

22.01.2023 20:00

komatsu1.jpg

Suomen Rakennuskoneen jälkimarkkinointijohtajana aloitti heinäkuussa Heidi Imboden, jolla on vankka kokemus teknisen kaupan myynnistä ja myynnin johtamisesta sekä konepuolen huolto- ja varaosatoiminnoista.

Komatsu -maarakennuskoneiden maahantuoja Suomen Rakennuskone Oy panostaa vahvasti huolto- ja varaosapalveluihin.

Suomen Rakennuskoneen korkealaatuinen huolto koulutetun ja kokeneen henkilöstön kanssa takaa Komatsu -koneiden asiakkaille mahdollisimman huolettoman käyttökokemuksen.

- Huoltomme ja varaosapalvelumme varmistaa koneesi tehokkaan käytön ja minimoi odottamattomat seisonta-ajat. Antamalla meidän huoltaa koneesi, varmistat koneesi huolettoman pitkäaikaisen käytön moniksi vuosiksi eteenpäin, sanoo Suomen Rakennuskoneen jälkimarkkinointijohtajana heinäkuussa aloittanut Heidi Imboden, jolla on vankka kokemus teknisen kaupan myynnistä ja myynnin johtamisesta sekä konepuolen huolto- ja varaosatoiminnoista mm. Valtran ja Witraktorin palveluksessa:

- Viimeiset 3,5 vuotta toimin työlaitevalmistaja Steelwristin maajohtajana, joten maarakennusala ja sen toimijat ovat tuttuja. Kun tiet kohtasivat Suomen Rakennuskoneen kanssa, niin päätin tarttua uuteen haasteeseen alalla, jossa todellakin viihdyn. Komatsulla on laaja asiakaskunta ja hyvä markkina-asema, minkä vahvistamiseksi entisestään tehdään jatkossa kovasti töitä. Ja kun konemallisto kattaa kaiken minikoneista kaivoskoneisiin, niin asiakkaiden tarpeet ja vaatimukset ovat hyvin erilaiset, mikä antaa omat haasteensa huolto- ja varaosapuolelle, tehden uudesta tehtävästäni todella mielenkiintoisen.

Laajat ja toimivat huoltopalvelut koko maan alueella

Komatsu -maarakennuskoneiden huollon rungon muodostaa Suomen Rakennuskoneen omat huolto- ja varaosakeskukset Pirkkalassa, Espoossa ja Oulussa, joiden erittäin osaava henkilökunta takaa sen, että koneet pysyvät tuottavassa työssä. Lisäksi kentällä liikkuu kahdeksan piirihuolto mekaanikkoa tehtävään varustelluilla huoltoautoilla, ja Komatsu -sopimushuoltoverkostoon kuuluu kymmenkunta yhteistyökumppania. Suomen varaosien keskus on Pirkkalassa, mistä alkuperäiset Komatsu osat saadaan nopeasti eri puolille maata ja Euroopan varaosakeskus Saksassa, mistä löytyy kaikki osat Suomeen jopa seuraavaksi päiväksi.

- Perusasiat ovat huolto- ja varaosapalveluissa todella hyvässä iskussa, mistä asioita on hyvä lähteä kehittämään vieläkin asiakkaita paremmin palveleviksi. Koneurakoitsijat haluavat keskittyä tänä päivänä leipälajiinsa, jolloin meidän tulee mahdollistaa se hoitamalla huolto- ja varaosa-asiat tehokkaasti sekä joustavasti. Yhä useampi hankkii omaan Komatsuunsa huoltosopimuksen tai kunnossapitosopimuksen. Lisäksi on tarjolla erilaisia kehittyneitä työkaluja kuten Komtrax -seurantajärjestelmä liiketoiminnan tehokkaaseen johtamiseen, kertoo Imboden.

komatsu2.jpg

Uutena palveluna Suomen Rakennuskone tuo kentällä liikkuvat varaosa- ja huoltomyyjät, jotka toimivat lähellä asiakkaita kuunnellen tarkalla korvalla heidän tarpeitaan. Syyskuun puolivälissä myyjiä oli  kouluttamassa jälkimarkkinajohtaja Michal Borowski Komatsu Puolasta, missä uudesta palvelu konseptista on saatu erittäin hyvää palautetta asiakkailta.

Varaosa- ja huoltomyyjät liikkuvat jatkossa kentällä 

Uutena palveluna Suomen Rakennuskone tuo kentällä liikkuvat varaosa- ja huoltomyyjät, jotka toimivat lähellä asiakkaita kuunnellen tarkalla korvalla heidän tarpeitaan.

- Asiakkaiden parissa liikkuvia varaosa- ja huoltomyyjiä on koulutettu tehtävään viisi kappaletta; määrää tullaan tarpeen vaatiessa lisäämään. Heidän tehtävänsä on olla läsnä kentällä ja ottaa aktiivisesti yhteyttä asiakkaisiin, jolloin myös saadaan arvokasta palautetta eri toiminta-alueidemme kehittämiseen. Asiakkaiden koneilla vieraillessaan he tekevät walk-around tarkistuksia ja pitävät huolen siitä että varaosa- ja huoltopalvelut toimivat varmasti, sanoo Imboden.

Kentällä liikkuvia varaosa- ja huoltomyyjiä koulutetaan aktiivisesti, mikä takaa korkean teknisen osaamisen uusimmista konemalleista vanhempiin käytössä oleviin.

- Koulutus on jatkuva prosessi kaikissa huolto- ja varaosapuolen toiminnoissamme, huomauttaa Heidi Imboden.

27.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 27.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, kuljetus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
25.01.2023 14:24Mateko Oy:n Oulun toimipisteessä henkilömuutoksia
24.01.2023 15:09Casen näkyvyys- ja hydrauliikkaominaisuudet saavat kiitosta koneurakoitsijalta
23.01.2023 11:00Kruunuvuorensillan pylonilla merkittävä nostotyö
22.01.2023 20:00Huolto- ja varaosapalvelut konekaupan perustana
20.01.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 20.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
20.01.2023 9:24Eltel sopimukseen Kaisanetin valokuituverkon rakentamisesta Kainuun ja Ylä-Savon alueella
19.01.2023 9:31Volvo Construction Equipment esittelee uusimman lisäyksensä kasvavaan sähkökonevalikoimaansa - ja ensimmäisen maantiesegmentille - sähkökäyttöisen DD25 Electric asfalttijyrän
16.01.2023 11:00Skanska uudistaa konevuokrauksensa nimeä myöden
13.01.2023 20:45KATSO TÄSTÄ 13.1. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa maarakennus-, kuljetus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset

Siirry arkistoon »