Cramo investoi lähes 35 miljoonaa euroa kalustoon

01.03.2023 8.11

cramokuokka.jpg

Asuntorakentamisen väliaikainen rauhoittuminen ei ole hiljentänyt rakennuskonevuokraamoalaa, vaan painopiste on siirtynyt muille rakentamisen aloille ja toimialoille. Rakennuskonevuokraamo Cramo Finland investoi tänä vuonna ennätykselliset lähes 35 miljoonaa euroa uuteen kalustoon. 

Cramolla on vauhditettu kasvua ja kilpailussa pärjäämistä jo parin vuoden ajan mittavilla kalustoinvestoinneilla. Tänä vuonna investointien määrä kasvaa jopa 35 miljoonaan euroon. Eniten uutta laitekantaa tulee maanrakennuksen tarpeisiin, myös nostimia ja käsikäyttöistä kalustoa tulee runsaasti. Kalustoa tulee tuhansia kappaleita lisää.

– Kalustoinvestoinneilla voimme taata asiakkaillemme markkinoiden ylivoimaisesti parhaan koneiden ja laitteiden saatavuuden. Nämä ovat keskeisiä elementtejä strategisten tavoitteidemme saavuttamisessa. Perinteisen valikoiman ohessa olemme merkittävästi lisänneet vähäpäästöisen kaluston määrää, ja tarjolla onkin aikaisempaa enemmän esimerkiksi akkukäyttöisiä nostimia ja sähkökäyttöisiä maanrakennuskoneita, kertoo Cramo Finlandin toimitusjohtaja Tuomas Myllynen.

Investointien avulla laitekantaa voidaan päivittää modernimmaksi, jolloin myös käyttöturvallisuus kasvaa. Uudet laitteet ovat myös aikaisempaa energiatehokkaampia. Cramolta on tulossa kevään aikana markkinoille uusi toimialaa mullistava digitaalinen SmartControl-alusta, jonka avulla pystyy laajamittaisesti hallinnoimaan niin kalustoa kuin muutakin työmaalta kertyvää dataa. SmartControlista näkee myös laajasti työmaan mittaustietoa, kuten olosuhdehallinnan lukemia ja CO2-päästöjen kehitystä.

Maanrakennuskonekanta tuplaantuu

Maanrakennusmarkkina vetää nyt hyvin ja Cramo aikoo tuplata kaluston määrän kuluvan vuoden aikana.

– Saamme suurimman osan maanrakennuskoneista Suomeen jo ennen toukokuuta. Hankintalistallamme on muun muassa pyöräkuormaajia ja monen kokoluokan kaivinkoneita sekä generaattoreita. Investoimme maanrakennuspuolen kalustoon 6,5 miljoonaa euroa, luettelee Myllynen.

Maanrakennuskoneiden lisäksi Cramo satsaa infrarakentamiseen liittyen tieliikennekaluston hankintoihin.

Nostimilla ja kurottajilla kysyntää

Nostinten kysyntä ja käyttöaste on kasvanut viime aikoina. Kaikentyyppiset nostimet ovat haluttuja, ja vuokraukset ovat pitkäaikaisia. Jotta tilausjonot saadaan maltillisiksi, on kaluston määrää kasvatettava reilusti. Cramolta löytyy nostin aina neljän metrin mastonostimesta 57 metrin kuukulkijaan.

– Kurottajilla on kysyntää, koska ne ovat hyviä yleiskoneita tavaran liikuttelussa. Ne pystyvät toimimaan ahtaissakin tiloissa ja nostavat trukkilavan jopa kolmanteen kerrokseen, toteaa Myllynen.

Uudisrakentamisen hidastuminen on siirtänyt vuokraamisen painopistettä korjausrakentamiseen. Näissä kohteissa työt alkavat usein purkamisella, jolloin tarvetta on esimerkiksi käsikäyttöiselle kalustolle ja pölynhallinnan tuotteille sekä palveluille. Käsikäyttöistä kalustoa hankitaankin Cramolla nyt tuntuvasti lisää. Lähes kaikki sähköllä toimivat käsikäyttöiset työkalut ovat akkukäyttöisiä, ja niissä on usein useampi akku mukana paketissa, jotta työt eivät keskeydy akun lataamisen ajaksi.

13.04.2024 12.00Tamtron Group Oyj tuo markkinoille mullistavan AI-pohjaisen automaattisen materiaalien tunnistusjärjestelmän
12.04.2024 23.00KATSO TÄSTÄ MANSEN MÖRINÄT LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
09.04.2024 9.00Rototiltin varmatoimiset ja virheettömät tuotteet helpottavat työtä ja tekevät siitä tehokkaampaa
05.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ 5.4. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
03.04.2024 11.00Metso ja Almalyk MMC allekirjoittivat raamisopimuksen suuren kuparisulaton toimittamisesta Uzbekistaniin
02.04.2024 7.00Seppo Voutilainen nimitetty Terrafamen toimitusjohtajaksi
29.03.2024 20.11KATSO PÄÄSIÄISEN LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.03.2024 15.00Rakentamisen liikevaihto laski vuoden 2024 helmikuussa 11,4 % vuodentakaisesta
28.03.2024 8.30Sandvik esittelee 800i-sarjan kartiomurskaimet uusilla automaatio-ominaisuuksilla
26.03.2024 9.00Markus Ritala nimitetty Sajas Groupin toimitusjohtajaksi

Siirry arkistoon »