YIT toteuttaa Koasille asuinkerrostalon Jyväskylän Tourulan Pajalaan ja aloittaa uuden asuinalueen rakentamisen

06.09.2023 11:00

yitkoas.jpg

YIT on sopinut Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö sr:n (Koas) kanssa asuinkerrostalon rakentamisesta opiskelijoiden käyttöön Jyväskylän Tourulan Pajalan alueelle. Sopimuksen arvo on runsaat 11 miljoonaa euroa ja sopimus kirjataan vuoden kolmannen neljänneksen tilauskantaan.

Seitsenkerroksiseen asuinkerrostaloon tulee 121 asuntoa, saunaosasto, sekä lounge. Urakan laajuus on noin 4 500 kerrosneliömetriä. Rakentaminen aloitetaan syyskuussa 2023 ja töiden on määrä olla valmiina vuoden 2024 lopussa. Korttelin yhteisen maanalaisen pysäköintihallin rakentaminen aloitetaan tämän hankkeen yhteydessä ja se toteutetaan osissa korttelin muun rakentamisen edetessä. Pysäköintihallin päälle toteutetaan naapuritalojen kanssa yhteinen piha-alue.

Asuinkerrostalo rakennetaan A-energialuokkaan ja kiinteistöön asennetaan aurinkopaneelit. Vastuullisuutta on pyritty huomioimaan muun muassa valitsemalla yhteistiloihin hiilinegatiiviset alakattolevyt. Lämmönjakohuoneen lämminvesivaraajan avulla tasataan kulutuspiikkejä.

Uusi kaupunkikeskus Jyväskylään

Kiinteistö on ensimmäinen uudelle Tourulan Pajalan kaava-alueelle rakennettava kohde ja se sijaitsee historiallisen tehdasmiljöön naapurissa, Jyväskylän kantakaupunkimaisemassa. Tourulan Pajalasta muodostuu uusi kaupunkikeskus ja alueelle on kaavoitettu sekä asuin- että toimitilaa. Kohteen suunnittelussa ja tiilipinnassa on huomioitu viereisen, historiallisesti merkittävän Kivääritehtaan arkkitehtuuri ja tunnelma. Kivääritehtaan alue kuuluu valtakunnallisesti arvokkaaseen rakennettuun ympäristöön.

”Nyt alkava hanke käynnistää uuden asuinalueen muodostumisen Jyväskylään. On upeaa päästä rakentamaan ensimmäisiä koteja Tourulan Pajalan alueelle. Aluetta on kehitetty hyvässä yhteistyössä Jyväskylän kaupungin sekä Jykian kanssa. Historiallisen tehdasmiljöön henkeen rakentuva Tourulan Pajala on uusi, moderni työpaikka- ja asuinalue, johon syntyy ihan uudenlainen ekoviisas kaupunginosa keskeiselle paikalle Jyväskylän keskustaan. Nyt rakennettavan asuinkerrostalon piha-alueelle tulee muun muassa niitty, joka toimii samalla hulevesien viivytysalueena. Hankkeelle on laadittu suunnittelunaikainen integroitu elinkaariarvio, joka on osaltaan ohjannut suunnittelu- ja rakenneratkaisuja. Olemme toteuttaneet monia onnistuneita hankkeita Koasille ja on ilo jatkaa pitkäaikaista ja hyvin sujunutta yhteistyötä heidän kanssaan”, sanoi aluepäällikkö Marjaana Nissilä-Ryytty, YIT:stä.

”Tourulankulman kaavakehityskilpailuun kuuluvan alueen omistajana Jykia on erittäin tyytyväinen, että rakentaminen ja alueen kehittyminen käynnistyy”, totesi Jykian toimitusjohtaja Seija Takanen.

”Tourulankulman sijainti keskustan ja Kankaan välissä antaa upean mahdollisuuden hybridirakentamiselle. Alueen rakentaminen aloitetaan asuinrakentamisesta ja jatkuu myöhemmin työpaikkarakentamisella. Olemme vahvasti mukana alueen työpaikkarakentamisen kehittämisessä. Yhteistyö YIT:n ja Jyväskylän kaupungin kanssa on hyvää ja pian pääsemme näkemään työn tuloksia”, jatkoi Takanen.

"Tourulan Pajalan asemakaava sai hyväksynnän Jyväskylän kaupunginvaltuustossa toukokuussa. On hienoa, että kumppanuudella suunnitellun alueen toteutus käynnistyy hetimmiten. Opiskelijat saavat Jyväskylään hyvälle paikalle uuden asumiskohteen. Tämä on ilouutinen myös rakentamisen ja elinvoiman näkökulmasta", kertoi Jyväskylän kaupungin kaupunkisuunnittelu- ja maankäyttöjohtaja Leena Rossi.

”Olemme Koasilla innoissamme, kun pääsemme toteuttamaan opiskelijoille haluttuja asuntoja kaupungin keskustaan, toteaa Koasin toimitusjohtaja Matti Tanskanen. Opiskelijat arvostavat myös talon suunnittelun vastuullista elinkaariajattelua ja parasta A-energialuokkaa. Talon nimeksi tulee Koas Tourula”, paljasti Tanskanen.

29.09.2023 23:55KATSO TÄSTÄ 29.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
29.09.2023 20:00LUE TÄSTÄ! Syksyn suuri Metsäalan Ammattilehti on ilmestynyt - lähes 150-sivua alan asiaa
27.09.2023 9:09Terrafamen Lauri Ratia on valittu Vuoden Yritysjohtajaksi
26.09.2023 11:00Entistä älykkäämpi Wille 275 Delta lanseerataan Elmia Park -messuilla
25.09.2023 9:00YIT neljättä vuotta peräkkäin rakennusalan ihannetyönantaja
22.09.2023 20:45KATSO TÄSTÄ 22.9. LÄHETYS - Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
21.09.2023 9:00Uusi markkinointi- ja myyntijohtaja vahvistamaan Rototiltin kasvupolkua
20.09.2023 9:00NCC rakentaa Rovaniemelle Napsun monitoimitalon
18.09.2023 16:23Tampereen ratikkahankkeen uuden vaiheen suunnittelua jatketaan PIRKKO-yritysryhmittymässä
18.09.2023 14:30Länsirannikon Konepäivät 2023 lauantaina 30.9. Raumalla LM-Parkissa - lähde mukaan!

Siirry arkistoon »