Hydrauligeneraattorit vs. dieselgeneraattorit: Kumpi on paras vaihtoehto sinulle?

18.09.2023 11.00

New-65kVA-and19kVA-HG-Hydraulic-Generator-Super-Compact-model.jpg

Oikean generaattorin valitseminen tarpeisiisi voi olla vaikea tehtävä. Kaikki haluavat luotettavan ja tehokkaan generaattorin, joka ei vaadi paljon huomiota. Sähköntuotanto on olennainen osa mitä tahansa työmaata, joten ihanteellisessa tilanteessa kenenkään ei pitäisi joutua huolehtimaan generaattorin toimivuudesta, saati menettää yöuniaan generaattorin epäluotettavuuden vuoksi.  

Nykyään on saatavilla monia erilaisia generaattoreita. Tässä artikkelissa tarkastellaan erityisesti kahta markkinoilla olevaa generaattorityyppiä: Dynasetin dieselgeneraattoreita ja hydrauligeneraattoreita. Molemmilla on ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka tekevät niistä sopivia erilaisiin sovelluksiin, mutta niiden erojen ymmärtäminen ja etujen punnitseminen on erityisen tärkeää päätöksen tekemisessä. 

Koko ja liikuteltavuus 

Yksi huomattavista eroista näkyy heti tarkastellessa näitä kahta tuotetta vierekkäin: niiden kokoero on silmiinpistävä. Dieselgeneraattorit ovat kooltaan suurempia kuin hydrauligeneraattorit, minkä vuoksi hydrauligeneraattorin käyttö on helpompaa liikkuvassa ja logistisessa käytössä. Se on aina ajoneuvon tai koneen sisällä eikä siten ole koskaan toiminnan tiellä. Superkompaktit Dynaset HG Hydrauligeneraattorit voivat olla jopa 95 % pienempiä kuin dieselgeneraattorit vastaavalla teholla. Tämä säästää aikaa, koska kuljetukseen ei tarvita ylimääräistä perävaunua. Toisaalta, jos haluat jättää generaattorin työmaalle, voit harkita dieselgeneraattoria.   

Päästöt 

Nykypäivänä päästöt on otettava huomioon. Dieselgeneraattorit eivät ole alun alkaenkaan erityisen ympäristöystävällisiä: ne päästävät käytön aikana ilmaan esimerkiksi typen oksideja, hiukkasia ja hiilimonoksidia. Dieselgeneraattorit voivat tuottaa enemmän sähköä kulutettua polttoaineyksikköä kohden kuin jotkin muut generaattorityypit polttoainetehokkuutensa ansiosta.  

Hydrauligeneraattoreiden päästötasot riippuvat koneen tai ajoneuvon moottorista, joka tuottaa generaattorin hydraulivoiman. Yleisesti ottaen koneiden ja ajoneuvojen päästöstandardit ovat kuitenkin usein tiukemmat kuin pienten polttomoottoreiden, joita käytetään dieselgeneraattoreiden käyttämiseen. Kun valitset uuden ajoneuvon tai koneen, jonka päästöt ovat alhaiset, voit käyttää myös generaattoria, jonka päästöt ovat alhaiset.   

Molemmissa tapauksissa voit myös vaikuttaa generaattorin päästöihin valitsemalla ympäristöystävällisempiä polttoainevaihtoehtoja, kuten esimerkiksi biodieseliä tai jopa vetyä. 

hydraulic-generator-diesel-generator-comparison.jpeg

Huolto 

Dynasetin diesel- ja hydrauligeneraattorit ovat kovia kavereita, ja ne on suunniteltu ammattikäyttöön. Niiden ylläpidossa on kuitenkin suuria eroja. Molemmat generaattorit hyötyvät tietenkin, jos ne puhdistetaan kunnolla silloin tällöin. Kaiken kaikkiaan hydrauligeneraattori vaatii käyttäjältä paljon vähemmän huomiota kuin dieselgeneraattori, ja tässä on syy siihen. 

Esimerkiksi dieselgeneraattorissa on moottori, mikä tarkoittaa yhtä moottoria enemmän huollettavaa. Toisena huomiona dieselgeneraattorin polttoainesuodatin on vaihdettava keskimäärin 500 tunnin välein. Hydraulinen generaattori käyttää koneen tai ajoneuvon moottoria, joten se ei tuo mitään uutta huoltoaikatauluun. Itse hydraulinen generaattori on vahva ja rakennettu kestämään. Se ei tarvitse säännöllistä huoltoa.  

Hydrauligeneraattorin käyttäjät ovat myös maininneet pitävänsä siitä, että hydrauligeneraattoreissa ei tarvitse käyttää dieseliä tai bensiiniä. Koska hydraulinen generaattori käyttää koneen moottoria, se käyttää myös sen polttoainejärjestelmää. Koska koneen tai ajoneuvon polttoainesäiliö on paljon suurempi kuin dieselgeneraattoreiden, niitä ei tarvitse tankata niin usein. Lisäksi koneessa tai ajoneuvossa säästyy tilaa, koska monissa tapauksissa varapolttoainekanistereita ei tarvitse pitää mukana.  

Huolto voi olla ratkaiseva tekijä, kun näitä kahta generaattoria verrataan. Tämä luokka jakautuu voimakkaasti: hydrauliset generaattorit ovat vain vähän huoltoa vaativia, kun taas dieselgeneraattorit vaativat säännöllistä huoltoa, kuten öljynvaihtoja ja yleistarkastuksia. 

Lopuksi 

Hydrauligeneraattoreita käytetään ympäristöissä, joissa hydraulivoimaa on saatavilla, kuten liikkuvassa käytössä ja rakennustyömailla. On tärkeää huomata, että mikä tahansa ajoneuvo voi tuottaa hydraulista voimaa hydraulisella voimanotolla. Ja jos käsite ei ole sinulle tuttu, voit lukea lisää hydraulisista voimanotoista klikkaamalla tätä. Dieselgeneraattoreita käytetään erilaisilla työmailla ja jopa kotikäytössä. Jotta voisit päättää, mikä niistä on sinulle paras vaihtoehto, sinun on mietittävä omia tarpeitasi. Tässä luettelossa esitellään kunkin generaattorin erityisominaisuudet ja -piirteet, ja saatat haluta vertailla niiden hyviä ja huonoja puolia, ennen kuin päätät valita niiden välillä.  

Jos haluat asiantuntijan apua päätöksenteossa, Dynasetin asiantuntijat auttavat mielellään. He auttavat sinua löytämään turvallisen ja luotettavan virtalähteen ajoneuvoosi tai koneeseesi.

 

24.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.05.2024 8.02Uusi murskausmenetelmä säästää vettä ja energiaa kaivoksilla ja tuottaa parempaa akkumateriaalia - jatkotestaukseen myös muille malmeille
21.05.2024 14.00Metso saavutti sadan kaivoskuorma-autojen lavatoimituksen merkkipaalun - viimeisin lavatoimitus Bolidenin kaivokselle Suomessa
20.05.2024 17.00Suomalaiset Kaivosbarometrissa: Olemme liian riippuvaisia Kiinan ja Venäjän mineraaleista
20.05.2024 10.00Enersensen yhteistyö tuulipuistojen kunnossapidossa OX2:n kanssa saa jatkoa
17.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
17.05.2024 12.30Kia EV9 GT Line matkatestissä - maailmanluokan matkantekoa - KATSO VIDEO!
16.05.2024 14.00Metso tuo markkinoille diesel-sähkökäyttöisen Lokotrack EC -sarjan ensimmäiset tuotteet
14.05.2024 11.00Ravinteet talteen ja kiertoon Lohjan Munkkaan tutkimus- ja kehityshankkeessa
13.05.2024 10.00Toyota-trukkien ja -hyötyajoneuvojen yhteinen tapahtuma 22.-23.5. Tampereella

Siirry arkistoon »