Kovaan käyttöön tehdyt kotimaiset rotaattorit ja kallistajat

13.11.2023 18.08

marttiini1.jpg

- Olemme todenneet kotimaiset Marttiini MR-rotaattorit ja MT-kallistajat kovaa käyttöä kestäviksi ja työskentelyä oleellisesti tehostaviksi, sanoo Janne Korkala.

Veljekset Korkala Oy on todennut kotimaiset Marttiini -rotaattorit ja kallistajat kestäviksi kovassa käytössä. 

Oulussa toimipaikkaansa pitävä Veljekset Korkala on maa- ja metsäurakointiin erikoistunut yritys 30-vuoden kokemuksella.

- Maarakentamisessa keskitymme laajempiin pohjatöihin kuten esimerkiksi tuulivoimapuistojen pohjien rakentamiseen, joita on tehty viime aikoina tasaiseen tahtiin eri puolilla maata. Käytössämme on laaja järeään työhön tarkoitettu konekalusto kaivukoneista massansiirroissa tarvittaviin dumppereihin, kertoo Janne Korkala.

marttiini2.jpg

Marttiinin MR-rotaattori ja MT-kallistaja paketti on kompakti ja matalarakenteinen. Rotaattorin saa kätevästi pudotettua pois tarvittaessa, jolloin käytössä on edelleen kauhan kallistelu ominaisuus esimerkiksi murskakerrosten tasoittelussa ilman että tarvitaan niin paljon kaivutehoja.

Laitteet kestävät vuodesta toiseen

Ensimmäisen Rovaniemellä valmistetun Marttiinin MR-rotaattorin Veljekset Korkala otti käyttöön vuonna 2015.

- Marttiini oli kestävän laitteen maineessa ja lähdimme mielellään kokeilemaan kotimaista tuotetta. Kun rotaattori osoittautui kestäväksi rajummassa käytössä ja pelasi muutenkin niin kuin pitää, aloimme hankkimaan niitä lisää koneisiimme. Tällä hetkellä meillä on neljä Marttiinin MR-rotaattoria ja viisi MT-kallistajaa, joita käytetään 25-30 tonnisissa kaivukoneissa, sanoo Korkala.

Vuosien aikana Marttiinin tuotteet ovat Korkalan mukaan kehittyneet entistäkin lujemmiksi mm. laakeroinnin osalta:

- Meillä on esimerkiksi Liebherr 930 kaivukoneessa kolme tuhatta tuntia käytössä ollut MT-kallistaja millä on tehty paljon vasarointia, eikä kestävyyden kanssa ole ollut yhtään mitään ongelmia. Odotamme Marttiinin rotaattoreiden kestävän meillä kahden koneen käyttöiän eli jotain 8000 tuntia ja kallistajien vieläkin enemmän.

marttiini3.jpg

Veljekset Korkala on erikoistunut laajempiin pohjatöihin; kuvassa tehdään tuulivoimalan pohjia Pieksämäellä.

Matala kompakti paketti muuntuu käyttötarpeen mukaan

MR-rotaattori liitetään kiinni MT-kallistajaan, jolloin jäykkäpuominen kone muuntuu ketteräksi monitoimikoneeksi, millä saa tehtyä tarkkaa jälkeä vaativissakin työkohteissa esimerkiksi pintamaiden viimeistelyssä.

- MR-rotaattori kallistelee ja pyörittää työlaitetta ja tarvittaessa pihdeillä saa nosteltua putkia ym. työmailla. Vankka paketti kaikilla herkuilla on hyvä ratkaisu, kun työ on monipuolista ja ketteryyttä vaativaa. Ja kun MR-rotaattori on kompakti limppu niin sen saa kätevästi pudotettua pois, kun tasoitellaan murskakerroksia, jolloin käytössä on edelleen todella MT-kallistaja, jolla kauhaa saa edelleen kallisteltua. Kallistajan todella kompaktin ja matalan rakenteen ansiosta työteho kasvaa rajummassa työssä. Rotaattorin irroittaminen ja kiinnittäminen käy nopeasti ja seuraavaan pakettiin laitamme vielä hydrauliikkaan pikaliitinlevyn, jolloin vaihtaminen sujuu vieläkin sukkelammin.

Palvelu pelaa ja hinnat kilpailukykyiset

Kotimaisena valmistajana Marttiini Metalin palvelu on aina lähellä ja varaosat löytyvät nopeasti suoraan tehtaalta.

- Laitteet ovat kuitenkin niin luotettavia, ettei niihin paljon ole osia tarvinnut tilailla, kehuu Korkala ja lisää että myös hankintahinnaltaan Marttiini on kilpailukykyinen varsinkin, kun mukana tulee paljon etuja työskentelyyn.

13.04.2024 12.00Tamtron Group Oyj tuo markkinoille mullistavan AI-pohjaisen automaattisen materiaalien tunnistusjärjestelmän
12.04.2024 23.00KATSO TÄSTÄ MANSEN MÖRINÄT LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
09.04.2024 9.00Rototiltin varmatoimiset ja virheettömät tuotteet helpottavat työtä ja tekevät siitä tehokkaampaa
05.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ 5.4. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
03.04.2024 11.00Metso ja Almalyk MMC allekirjoittivat raamisopimuksen suuren kuparisulaton toimittamisesta Uzbekistaniin
02.04.2024 7.00Seppo Voutilainen nimitetty Terrafamen toimitusjohtajaksi
29.03.2024 20.11KATSO PÄÄSIÄISEN LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.03.2024 15.00Rakentamisen liikevaihto laski vuoden 2024 helmikuussa 11,4 % vuodentakaisesta
28.03.2024 8.30Sandvik esittelee 800i-sarjan kartiomurskaimet uusilla automaatio-ominaisuuksilla
26.03.2024 9.00Markus Ritala nimitetty Sajas Groupin toimitusjohtajaksi

Siirry arkistoon »