Kovaan käyttöön tehdyt kotimaiset rotaattorit ja kallistajat

13.11.2023 18:08

marttiini1.jpg

- Olemme todenneet kotimaiset Marttiini MR-rotaattorit ja MT-kallistajat kovaa käyttöä kestäviksi ja työskentelyä oleellisesti tehostaviksi, sanoo Janne Korkala.

Veljekset Korkala Oy on todennut kotimaiset Marttiini -rotaattorit ja kallistajat kestäviksi kovassa käytössä. 

Oulussa toimipaikkaansa pitävä Veljekset Korkala on maa- ja metsäurakointiin erikoistunut yritys 30-vuoden kokemuksella.

- Maarakentamisessa keskitymme laajempiin pohjatöihin kuten esimerkiksi tuulivoimapuistojen pohjien rakentamiseen, joita on tehty viime aikoina tasaiseen tahtiin eri puolilla maata. Käytössämme on laaja järeään työhön tarkoitettu konekalusto kaivukoneista massansiirroissa tarvittaviin dumppereihin, kertoo Janne Korkala.

marttiini2.jpg

Marttiinin MR-rotaattori ja MT-kallistaja paketti on kompakti ja matalarakenteinen. Rotaattorin saa kätevästi pudotettua pois tarvittaessa, jolloin käytössä on edelleen kauhan kallistelu ominaisuus esimerkiksi murskakerrosten tasoittelussa ilman että tarvitaan niin paljon kaivutehoja.

Laitteet kestävät vuodesta toiseen

Ensimmäisen Rovaniemellä valmistetun Marttiinin MR-rotaattorin Veljekset Korkala otti käyttöön vuonna 2015.

- Marttiini oli kestävän laitteen maineessa ja lähdimme mielellään kokeilemaan kotimaista tuotetta. Kun rotaattori osoittautui kestäväksi rajummassa käytössä ja pelasi muutenkin niin kuin pitää, aloimme hankkimaan niitä lisää koneisiimme. Tällä hetkellä meillä on neljä Marttiinin MR-rotaattoria ja viisi MT-kallistajaa, joita käytetään 25-30 tonnisissa kaivukoneissa, sanoo Korkala.

Vuosien aikana Marttiinin tuotteet ovat Korkalan mukaan kehittyneet entistäkin lujemmiksi mm. laakeroinnin osalta:

- Meillä on esimerkiksi Liebherr 930 kaivukoneessa kolme tuhatta tuntia käytössä ollut MT-kallistaja millä on tehty paljon vasarointia, eikä kestävyyden kanssa ole ollut yhtään mitään ongelmia. Odotamme Marttiinin rotaattoreiden kestävän meillä kahden koneen käyttöiän eli jotain 8000 tuntia ja kallistajien vieläkin enemmän.

marttiini3.jpg

Veljekset Korkala on erikoistunut laajempiin pohjatöihin; kuvassa tehdään tuulivoimalan pohjia Pieksämäellä.

Matala kompakti paketti muuntuu käyttötarpeen mukaan

MR-rotaattori liitetään kiinni MT-kallistajaan, jolloin jäykkäpuominen kone muuntuu ketteräksi monitoimikoneeksi, millä saa tehtyä tarkkaa jälkeä vaativissakin työkohteissa esimerkiksi pintamaiden viimeistelyssä.

- MR-rotaattori kallistelee ja pyörittää työlaitetta ja tarvittaessa pihdeillä saa nosteltua putkia ym. työmailla. Vankka paketti kaikilla herkuilla on hyvä ratkaisu, kun työ on monipuolista ja ketteryyttä vaativaa. Ja kun MR-rotaattori on kompakti limppu niin sen saa kätevästi pudotettua pois, kun tasoitellaan murskakerroksia, jolloin käytössä on edelleen todella MT-kallistaja, jolla kauhaa saa edelleen kallisteltua. Kallistajan todella kompaktin ja matalan rakenteen ansiosta työteho kasvaa rajummassa työssä. Rotaattorin irroittaminen ja kiinnittäminen käy nopeasti ja seuraavaan pakettiin laitamme vielä hydrauliikkaan pikaliitinlevyn, jolloin vaihtaminen sujuu vieläkin sukkelammin.

Palvelu pelaa ja hinnat kilpailukykyiset

Kotimaisena valmistajana Marttiini Metalin palvelu on aina lähellä ja varaosat löytyvät nopeasti suoraan tehtaalta.

- Laitteet ovat kuitenkin niin luotettavia, ettei niihin paljon ole osia tarvinnut tilailla, kehuu Korkala ja lisää että myös hankintahinnaltaan Marttiini on kilpailukykyinen varsinkin, kun mukana tulee paljon etuja työskentelyyn.

02.12.2023 13:00Maatori Oy laajentaa omistuspohjaansa
01.12.2023 20:00KATSO TÄSTÄ 1.12. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
01.12.2023 9:00RealMachineryn uusi edustus McCloskey tuo kokonaispalveluratkaisut kivenmurskaukseen
29.11.2023 11:34Väitös: Kuvaan perustuvia mittauksia voidaan hyödyntää raskaan kaluston puomeissa
29.11.2023 8:00Avesco Used Day 2023 nyt perjantaina 1.12. Keravalla - lähde edullisille konekaupoille
28.11.2023 11:00Kiinteistönhoito-Keskiviikko 29.11.2023 klo 10-14 huomenna Helsingin Tattarisuolla
27.11.2023 10:00Metso vahvistaa kaivosalan huoltokapasiteettia Arizonassa Yhdysvalloissa laajentamalla huoltokeskusta ja tarjoamalla korkealuokkaisia koulutuspalveluita
26.11.2023 17:00Työkoneiden vuokramarkkina supistuu kuluvana vuonna yhdeksän prosenttia - kasvua on luvassa vasta 2025
26.11.2023 11:00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2023 lokakuussa 3,5 % vuodentakaisesta
24.11.2023 21:00KATSO TÄSTÄ 24.11. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset

Siirry arkistoon »