Metso vahvistaa kaivosalan huoltokapasiteettia Arizonassa Yhdysvalloissa laajentamalla huoltokeskusta ja tarjoamalla korkealuokkaisia koulutuspalveluita

27.11.2023 10.00

metsologo.jpg

Metso laajentaa palvelukeskustaan Arizonan Mesassa tukeakseen kaivosasiakkaiden kasvavia tarpeita. Laajennuksella pyritään erityisesti palvelemaan kuparikaivosasiakkaita, joiden tuottamalla raaka-aineella on ratkaiseva rooli vastuullisen energiamurroksen tukemisessa.

Huolto- ja kunnostuskapasiteetin laajentamisen lisäksi Metso perustaa koulutuskeskuksen, jonka avulla vahvistetaan osaamisen kehittämistä alueella.

"Olemme ylpeitä voidessamme tukea kaivosalan toimijoita Yhdysvaltojen lounaisosissa kattavilla ja luotettavilla huoltopalveluilla, jotka vastaavat heidän nykyisiin ja tuleviin tarpeisiinsa. Laajennuksen jälkeen Mesan toimitilamme mahdollistavat ensiluokkaiset laitetoimittajan tarjoamat huollot ja kunnostukset. Metson tarjoamien koulutusten avulla varmistamme myös, että nykyisillä sekä seuraavan sukupolven kaivosalan ammattilaisilla on hyvät valmiudet käyttää ja huoltaa laitteitaan tehokkaasti ja kestävästi", sanoo Giuseppe Campanelli, Metson Pohjois- ja Keski-Amerikan markkina-alueen johtaja.

Investoinnin kokonaisarvo on noin 14 miljoonaa euroa. Laajennusten odotetaan valmistuvan vuoden 2025 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. 

Mesan palvelukeskuksen laajennus

Mesan palvelukeskukseen tehtävillä lisäinvestoinneilla Metso optimoi toiminnan turvallisuutta ja kestävyyttä ja laajentaa palvelukykyä. Laajennuksen myötä huoltokeskuksen pinta-ala kasvaa lähes 60 % ja keskuksen nostokapasitettia sekä asennus-, koneistus- ja hitsausvalmiuksia lisätään. Laajennuksen jälkeen keskuksessa pystytään huoltamaan suuria kaivolaitteita kuten murskaimia, seuloja sekä jauhinteknologian HPGR-laitteita. Keskuksessa huolletaan myös asiakkaiden suodatus- ja vaahdotuslaitteita sekä pumppuja. 

"Metso on ylpeä voidessaan tukea asiakkaiden kasvavia tarpeita. Laaja-alaisilla huolto- ja kunnostusvalmiuksilla on myönteinen vaikutus kiertotalouteen. Myös ammattitaitoiset ihmiset ovat keskeinen voimavara ja uusi koulutuskeskuksemme tuo merkittävää lisäarvoa kaivosteollisuuden osaamistarpeisiin", sanoo Metson Professional Services -liiketoimintalinjan johtaja Annami Toukoniitty

Tämä on Mesan huoltokeskuksen toinen laajennus sen jälkeen, kun keskus avattiin vuonna 2015. Laajennuksen yhteydessä parannetaan myös energiatehokkuutta. Metsolla on Phoenixin alueella lisäksi vuonna 2021 perustettu suuri vara- ja kulutusosien logistiikkakeskus. 

Metson koulutuskeskus 

Samaan kiinteistöön rakennetaan myös edistyksellinen koulutuskeskus, jossa keskitytään ihmisten, laitteiden ja toiminnallisten tavoitteiden yhteisvaikutuksen havainnollistamiseen. Keskuksessa hyödynnetään useita oppimistapoja, ja se varustetaan luokkahuone- ja käytännön oppimisalueiden lisäksi huipputason simulaattoreilla ja digitaalisilla koulutusresursseilla. Metso tarjoaa kokonaisvaltaisia ja räätälöityjä koulutusohjelmia kaivosalan ammattilaisten teknisen tietämyksen tukemiseksi osa-, laite- ja laitostasolla.  

Metsolla on maailmanlaajuisesti 140 huoltokeskusta ja yli 3000 kenttäpalveluiden ammattilaista ja muita tukiresursseja lähellä asiakkaiden toimintoja. Oma huoltopalveluiden ammattilaisten sertifointiohjelma sekä investoinnit palvelukeskusten kehittämiseen parantavat asiakaspalvelukyvyä maailmanlaajuisesti. Tarjoamme asiakkaillemme asennus-, käyttöönotto-, tarkastus- ja huoltopalveluita.

Metso on investoinut palvelukeskusverkostoonsa parantaakseen asiakaspalveluvalmiuksiaan. Huhtikuussa 2023 yhtiö ilmoitti Chilen ja Perun palvelukeskusten laajennusinvestoinnista. Metso rakennuttaa parhaillaan huoltokeskusta Karrathaan, Länsi-Australiaan. Keskus avataan vuoden 2024 ensimmäisen neljänneksen aikana.

01.03.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 1.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.02.2024 12.22Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!
28.02.2024 8.00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2024 tammikuussa 1,0 % vuodentakaisesta
27.02.2024 17.00KATSO VIDEO! Dinolift 50 vuotta - Pitkäaikainen yhteistyö Rotatorin kanssa
24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä

Siirry arkistoon »