Volvo Construction Equipment parantaa lataamisen joustavuutta siirrettävällä Power Unit -yksiköllä

07.12.2023 11.00

ec230-electric-get-the-complete-solution-2324x1200.jpg

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) laajentaa kasvavaa latausratkaisuvalikoimaansa siirrettävällä Power Unit -yksiköllä, joka on suunniteltu tarjoamaan joustavaa ja pitkäaikaista lataustehoa syrjäisillä seuduilla tai työmailla, joilla sähköverkko on heikko tai sitä ei ole ollenkaan.

Toimialan muuttamiseksi yleisesti kestävämpään suuntaan tarvitaan innovatiivisia ratkaisuja, joilla voidaan ladata sähkökäyttöisiä koneita luotettavasti, tehokkaasti ja nopeasti. Siirrettävä 600 V:n Power Unit -yksikkö Volvo CE:n suuria koneita varten on nyt valikoitujen asiakkaiden saatavana ja tarjoaa juuri tämän: nollapäästöistä energiaa akuista tarvittavalla hetkellä tarvittavassa paikassa.

Sitä ollaan tällä hetkellä ottamassa käyttöön eri työmailla, muun muassa Ruotsin suurimmalla fossiilittomalla työmaalla Tukholman kaupungin Slakthusområdet-alueella yhdessä Skanska-rakennusyhtiön kanssa. Se tarjoaa tehoa 23-tonniselle EC230 Electric -kaivukoneelle – varmistaen siten päästöttömän toiminnan työmaalla – ja muuttaa toimialan lähestymistapaa fossiilittomiin tehoratkaisuihin.

Energian varastointijärjestelmä on suunniteltu tarjoamaan luotettavaa sähkötehoa keskikokoisille ja suurille akkusähkökäyttöisille maanrakennuskoneille, joita ovat muun muassa Volvo EC230 Electric ja Volvo L120H Electric Conversion -pyöräkuormaaja, ja paljon vastaavia dieselkäyttöisiä koneita vastuullisemmin. Se on myös tehokas tehonlähde muille akkukäyttöisille ajoneuvoille, kuten sähkökäyttöisille kuorma- ja henkilöautoille, jolloin työmaat on mahdollista muuttaa täysin päästöttömiksi.

Elodie Guyot, Head of Electromobility Sales Europe, toteaa: "Sähkökäyttöiset koneet ovat yksi palapelin palanen koottaessa täysin fossiilittomia työmaita – toinen on luotettavat latausratkaisut. Power Unit -yksikkömme on seuraava askel pyrkimyksissämme poistaa hiilipäästöt maanrakennusteollisuudesta, ja se auttaa asiakkaita noudattamaan ympäristömääräyksiä varmistaen samalla tasaisen ja tehokkaan tehonsyötön työskentelyä varten." 

Tuottava ja tehokas

Siirrettävää yksikköä on helppo kuljettaa, joten jos työmaalla on heikko sähköverkko tai sitä ei ole ollenkaan, asiakkaat voivat ladata Power Unit -yksikön muualla ja tuoda tehon tarvittavaan paikkaan varmistaen optimaalisen tuottavuuden, toimintavarmuuden ja joustavuuden.

Keskeisen edun eli virtapiikkien tasaamisen – joka tarkoittaa akkujen jatkuvaa pienitehoista lataamista Power Unit -yksikössä tai maanrakennuskoneiden nopeaa teholatausta tarvittaessa – ansiosta se mahdollistaa suurteholatauksen työmailla, joilla on heikko sähköverkko. Toinen etu on huomattavien kustannussäästöjen mahdollisuus toiminnan aikana, kun kallis polttoaine voidaan korvata halvemmalla sähköllä.

Tilaamalla uudet tai uusiokäytetyt akustot – joista jälkimmäisiä on käytetty aiemmin esimerkiksi muissa Volvon tuotteissa, kuten kuorma-autoissa, busseissa tai maanrakennuskoneissa – asiakkaat voivat parantaa Power Unit -yksikön ympäristöystävällisyyttä entisestään.

"Power Unit -yksikkö on erinomainen esimerkki ratkaisuista, joita tutkimme yhdessä Volvo CE:n kanssa", Niklas Thulin, Head of Direct Sales Volvo Energy, toteaa. "Akkujen uudelleenkäyttö on avain kiertotalouteen, ja kun akustoille voidaan antaa uusi elämä uusissa tuotteissa, jotka itsessään mahdollistavat lataamisen tai uudistuvan energian integroinnin, saavutetaan kouriintuntuvia etuja kestävän kehityksen ja taloudellisuuden suhteen."

Monipuolinen ratkaisu on yksi osa tulevaa latausratkaisujen valikoimaa, joka on suunniteltu vastaamaan asiakkaiden erilaisia tarpeita.

01.03.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 1.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.02.2024 12.22Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!
28.02.2024 8.00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2024 tammikuussa 1,0 % vuodentakaisesta
27.02.2024 17.00KATSO VIDEO! Dinolift 50 vuotta - Pitkäaikainen yhteistyö Rotatorin kanssa
24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä

Siirry arkistoon »