EV Metals Group solmi puitesopimuksen Metson kanssa Saudi-Arabiaan rakennettavan litiumkemikaalitehtaan keskeisenä teknisenä kumppanina

15.01.2024 11.00

EVM_render_final-scaled.jpg

EV Metals Group plc. (EVM), maailmanlaajuinen akkukemikaaleja ja -teknologiaa valmistava yritys, on allekirjoittanut Metson kanssa teknisen puitesopimuksen Saudi-Arabian Yanbu Industrial Cityyn rakennettavasta litiumkemikaalitehtaasta. 

Riadissa, Saudi-Arabiassa järjestetyn Future Minerals Forumin aikana allekirjoitettu sopimus sisältää suunnitelman Metson ottamisesta EVM:n tekniseksi kumppaniksi. Metso tulee tarjoamaan asiakkaalle teknistä, operatiivista sekä kunnossapito- ja järjestelmätukea, jotta saavutetaan paras mahdollinen operatiivinen suorituskyky ja omaisuuden hallinta.

Metson tarjoama tekninen tuki EVM:n hankkeelle edistää alueen merkitystä sähköautojen ja akkukennojen valmistajien tarvitsemien erittäin puhtaiden kemikaalien tuottajana. Metson kehittynyttä alkaliliuotusteknologiaa hyödynnetään jo useissa litiumkemikaalilaitoshankkeissa eri puolilla maailmaa.

Tekninen kumppanuus Metson kanssa auttaa EVM:ää saavuttamaan tehtaan toiminnalle asetetut suorituskykyvaatimukset ja edistää samalla paikallisten työntekijöiden taitojen ja valmiuksien kehittämistä. Puitesopimus kattaa toteutuessaan hankkeen kaikki vaiheet aina laitoshankkeen hyväksymisestä tuotannon käyttövarmuuden saavuttamiseen asti.

"Yhteistyösopimus Metson kanssa on meille merkittävä kehitysaskel, joka nopeuttaa litiumkemikaalitehtaamme suunnittelun edistymistä. Yhteistyösopimuksen tavoitteena on varmistaa laitoksen onnistunut käynnistys ja toimintavarmuus. Metso on meille tärkeä kumppani, joka tarjoaa prosessointiteknologiaa ja -laitteita koko litiumin tuotantoprosessiin kaivoksesta akkumateriaaleihin", kommentoi EVM:n toimitusjohtaja Luke Fitzgerald.

Metson Palvelut-liiketoiminta-alueen johtaja Sami Takaluoma lisää: "Olemme erittäin iloisia siitä, että EV Metals Group luottaa osaamisemme ja arvostaa teknologista asiantuntemustamme ja tarjoamiamme ratkaisuja ja palveluja. Odotamme innolla kumppanuutemme kehittämistä edelleen. Tavoitteemme on myös vahvistaa palvelu- ja huoltovalmiuksiamme alueella.” 

Kokonaisratkaisuja akkumineraalien käsittelyyn

Metso tarjoaa vastuullisia teknologiaratkaisuja, laitteita ja palveluita kaikkien malmityyppien ja energiasiirtymään tarvittavien kriittisten mineraalien käsittelyyn. Ainutlaatuinen Planet Positive ‑valikoima on osa näitä ratkaisuja.

Metson akkumineraaliratkaisut kattavat litiumin, nikkelin ja koboltin koko tuotantoketjun kaivoksesta akkumateriaaliksi sekä mustan massan kierrätyksen. Korkealaatuisten litiumioniakkujen kemikaalituotannossa Metson asiantuntemus kattaa litiumin talteenoton litiumpitoisista malmeista akkulaatuisiksi litiumsuoloiksi.

01.03.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 1.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.02.2024 12.22Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!
28.02.2024 8.00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2024 tammikuussa 1,0 % vuodentakaisesta
27.02.2024 17.00KATSO VIDEO! Dinolift 50 vuotta - Pitkäaikainen yhteistyö Rotatorin kanssa
24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä

Siirry arkistoon »