Aki Laakkio sanoo säästävänsä rahaa Leican-koneohjausjärjestelmällä

24.01.2024 13.56

leica_hitachi2.jpg

Aki Laakkiolla on pitkä kokemus koneohjausjärjestelmien käytöstä ja on nyt valinnut käyttöönsä uuden, monipuolisen Leica iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmän. Uuden järjestelmän myötä mittalaitteen käyttö kohteissa on tehokkaampaa ja kohteissa voi suoraan luoda omat mallit tarpeen mukaan.

“Metsäpohjan raivaamista”, valottaa Aki Laakkio, joka on juuri rakentamassa ulkoilureittejä Porvoon seudulla. Mukana maastossa on tietenkin Leica iCON Site Excavate -koneohjausjärjestelmä, josta on tullut Laakkiolle korvaamaton työkaveri jokaisella työmaalla.

“Ero on huomattava”, Laakkio valottaa. “Työskentely ennen koneohjausjärjestelmän hyödyntämistä oli merkittävästi hitaampaa, ja mittamiestä jouduttiin käyttämään työmailla todella usein. Nyt pärjään jo aika pitkälle itsenäisesti koneohjauksen avulla”.

Vaikka yrittäjyys on ollut Laakkiolla jo kauan verissä, itse työ on Leican älykkäiden järjestelmien myötä muuttunut kertaheitolla.

“Uudella näytöllä pystyy liikkumaan mallien mukaisesti. Työt tuleekin tehtyä useasti kerralla valmiiksi ”, Laakkio kertoo.

leica_hitachi3.JPG

Yksityisyrittäjän elinehto

Monitoiminen 3D-koneohjausratkaisu mahdollistaa Laakkiolle itsenäisemmän työskentelyn, mikä on yhden ihmisen yritykselle elinehto. Kun Laakkio saa toimeksiannon, tilaaja siirtää toteutusmallit ja työmaakartat suoraan Laakkion koneelle Leican ConX -pilvipalvelua hyödyntämällä. Uudella koneohjauksen näyttönä toimivalla tabletilla voi hoitaa myös muita työasioita.

“Tarvittaessa voin sekä siirtää malleja koneohjaukseen suoraan sähköpostista että tehdä niitä myös jossain määrin itse!” Laakkio ylistää.

Automaattiset päivitykset pitävät laitteet ajan tasalla

Leican ohjelmistot kehittyvät ja uusia versiota tulee jatkuvasti, jonka myötä myös Laakkio päivittää ohjelmistojaan säännöllisesti.

“Nyt tämäkin on tehty huolettomaksi, kun kone ilmoittaa päivityksistä automaattisesti ja ne voi itsekin ladata tabletin avulla”, Laakkio kertoo Windows-pohjaisesta laitteestaan.

leica_hitachi4.JPG

Rahaa säästyy huomaamatta

Yksityisyrittäjänä Laakkion on oltava tarkka taloudestaan – onneksi Leican kustannustehokas järjestelmä on auttanut myös kulujen karsinnassa.

“Kun teen esimerkiksi putkilinjaa, voin katsoa näytöllä liikkuen kaivojen numeroita ajamatta niiden luokse. Ajokilometrejä säästyy”.

Mikä parasta, Leican tarjoama tuki ja huolto jatkuu edelleen – täysin Laakkion toiveiden mukaisesti toteutetun asennuksen ja opastuksen jälkeenkin.

“Leica on aina toiminut minulle”, Laakkio kiittää. “Ja toimii edelleen!”

Lisätietoa

15.07.2024 14.00Kelluvien Ratkaisujen Maailmankonferenssi Espoon Hanasaaressa 1.-3.9.2025
15.07.2024 9.00Koneyrittäjät: Vihdoinkin myönnetään kilpailun puutteen olevan julkisissa hankinnoissa vahingollista
12.07.2024 17.00KATSO TÄSTÄ 12.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset sekä purku- ja kierrätysalan asiaa
09.07.2024 11.00Metso toimittaa jauhinmyllyjä kriittisten mineraalien projektiin Yhdysvalloissa
07.07.2024 8.00Punnitustieto tärkeässä roolissa maa-ainesten toimituksissa
06.07.2024 8.00Laitteiden pitää kestää - siksi Marttiini
05.07.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 5.7. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.07.2024 8.00Sennebogenilta uusi purkukone
04.07.2024 8.00Porakoneissa tarvitaan erikoistiivisteet
03.07.2024 10.00Ari Molander maatalouskoneiden myyntipäällikköksi Maatorille

Siirry arkistoon »