Metsolta uusi sovellus murskaimien ja -seulojen etäohjaukseen

08.02.2024 11.40

metso_murskasovellus.jpeg

Metso laajentaa älykästä murskaus- ja seulontatuotevalikoimaansa tuomalla markkinoille uuden ohjelmistosovelluksen Metso Remote IC:n. Uutta Metso Remote IC:tä käytetään murskaus- ja seulontaprosessin etäohjaukseen ja seurantaan, ja se yhdistää langattomasti kaikki työmaalla käytetyt Lokotrack® -murskaimet ja -seulat.   

Metso Remote IC -sovelluksella koneenkäyttäjä näkee kaikki Lokotrack koneryhmän ja niiden prosessien pääparametrit yhden käyttöliittymän kautta. Syöttimen ja murskaimen asetuksia voidaan säätää turvallisesti kaivinkoneen ohjaamosta käsin, ja prosessin yleisnäkyvyys antaa käyttäjälle mahdollisuuden säätää syöttöä optimaaliselle tasolle ja vastata prosessin muutoksiin. Ongelmatilanteissa Remote IC pysäyttää syöttimen automaattisesti ja estää siten ylikuormituksen. Se myös hälyttää välittömästi ja antaa syyn pysähdykselle, mikä nopeuttaa ja helpottaa toimintaan palaamista. Näin ollen ylivuotoriski pienenee ja prosessia voidaan ajaa lähempänä maksimikapasiteettia. 

"Yksi Remote IC:n tärkeimmistä ominaisuuksista on, että kuljettajan ei tarvitse poistua kaivinkoneen ohjaamosta murskaimien säätämiseksi tai syöttölaitteen pysäyttämiseksi ylivuototilanteessa", kertoo Metson Kivenmurskaus-liiketoiminta-alueen automaatiosta vastaava johtaja Toni Peltomäki. "Mahdollisuus hallita ja valvoa murskaus- ja seulontaprosessia yhdestä sovelluksesta vaikuttaa merkittävästi turvallisuuteen ja lopulta prosessin tuottavuuteen, koska turhat prosessin pysäyttämiset voidaan välttää."  

Remote IC -sovellusta voi käyttää yksi henkilö ja useampi henkilö voi seurata sovellusta. Kaikki työmaalla olevat voivat tarkastella prosessin pääparametreja ja hälytyksiä. Esimerkiksi pyöräkuormaajan kuljettaja voi nähdä hälytyksen ja korjata ongelman.   

”Kehitämme jatkuvasti tuotteitamme ja digitaalisia työkalujamme auttaaksemme asiakkaitamme parantamaan tuottavuuttaan. Remote IC ei ainoastaan lisää laitoksen tuottavuutta ja turvallisuutta, vaan se voi myös vaikuttaa positiivisesti työntekijöiden kokemuksiin ja auttaa houkuttelemaan uutta ammattitaitoista työvoimaa”, sanoo Renaud Lapointe, Metson Kivenmurskaus-liiketoiminta-alueen johtaja.   

Metso Remote IC -sovellusta voi käyttää Android-tabletilla tai matkapuhelimella. Se on saatavana kaikkiin uusiin Lokotrack-malleihin ja voidaan asentaa myös jälkiasennuksena kaikkiin malleihin, joihin on asennettu uusin Metso Metrics. Metso Metrics on pilvipohjainen palvelu reaaliaikaiseen suorituskykytietoon, kunnossapidon suunnitteluun ja kaluston hallintaan, ja se toimii etävalvontatyökaluna työmaan ulkopuolelta käsin.   

01.03.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 1.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.02.2024 12.22Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!
28.02.2024 8.00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2024 tammikuussa 1,0 % vuodentakaisesta
27.02.2024 17.00KATSO VIDEO! Dinolift 50 vuotta - Pitkäaikainen yhteistyö Rotatorin kanssa
24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä

Siirry arkistoon »