Anglo American ja Suomen Malmijalostus selvittävät suomalaisen akkuarvoketjun mahdollisuuksia

12.02.2024 9.00

anglologo.jpg

Anglo American and Suomen Malmijalostus Oy ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen, joka koskee Suomen kansalliseen akkustrategiaan liittyvien mahdollisuuksien yhteistä selvitystyötä.

Suomen Malmijalostus hallinnoi ja kehittää valtion kaivosomistuksia sekä tukee akkuarvoketjun kehittämistä Suomessa.  

Alison Atkinson, Anglo Americanin projekteista ja kehityshankkeista vastaava johtaja, sanoo: “Suomi on erittäin vetovoimainen investointikohde, jolla on vahvat kaivosalan perinteet ja vahva innovaatiokulttuuri. Odotamme mielenkiinnolla yhteistyötä Suomen Malmijalostuksen kanssa, sillä sen tavoitteena on suomalaisten mineraalien arvon vastuullinen hyödyntäminen, ja niitä mahdollisuuksia, mitä tämän aiesopimuksen puitteissa voimme tunnistaa.’’

’’Sopimus vahvistaa sitoutumistamme Suomeen, Sakatti-projektiin sekä sen monimetallimalmioon, jonka hyödyntämiseen tähtäävä hanke on täysin Suomen ja EU:n kriittisiä mineraaleja koskevien prioriteetteen mukainen. Suunnittelemme Sakattiin seuraavan sukupolven FutureSmart Mining™ -kaivosta. Suunnittelussa hyödynnetään laajaa kokemustamme ympäristövaikutusten minimoimisesta sekä teknologian ja innovaatioiden käyttämisestä entistäkin parempien ympäristötulosten ja sosiaalisten vaikutusten aikaansaamiseksi samalla kun tuotamme vihreään siirtymään ja vähähiiliseen energiatulevaisuuteen oleellisesti tarvittavia raaka-aineita.”

Suomella on mahdollisuus tuottaa luotettavasti ja turvallisesti monia globaalien hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen tarvittavia metalleja ja mineraaleja. Yhä useammat maat ovat alkaneet priorisoida kestävästi ja vastuullisesti tuotettuja raaka-aineita. Kehitys avaa uusia mahdollisuuksia luonnonvaroja omaavalle ja mineraalien louhimisesta kierrätykseen asti ulottuvaan akkuarvoketjuun investoivalle Suomelle. 

Jani Kiuru, Suomen Malmijalostuksen raaka-aineiden liiketoiminta-alueen johtaja, sanoo: ”Anglo American on meille luonteva kumppani, koska yhtiö tuntee jo suomalaisen toimintaympäristön. Lisäksi Anglo American on pitkän linjan kaivososaaja, joka on edelläkävijöiden joukossa sekä teknologian että vastuullisuuden saralla. Uskomme, että yhdistämällä paikallista ja globaalia osaamista voimme edistää menestyksekkäästi suomalaisten mineraalivarojen hyödyntämistä vastuullisesti. Yhtiöillämme on yhteinen näkemys siitä, että Suomen mineraalipotentiaalilla on erittäin laajat mahdollisuudet edistää siirtymää vihreään, matalan hiilijalanjäljen energiaan Euroopassa”.

Suomen Malmijalostus on valtion omistama erityistehtäväyhtiö, jolla on mandaatti kehittää suomalaista kaivos- ja akkutoimialaa. Tämän ansiosta yhtiö on luontainen potentiaalinen kumppani Anglo Americanille Suomessa. Suomen Malmijalostuksen tytäryhtiö Terrafame tuottaa muun muassa nikkeli- ja kobolttisulfaatteja. Yhtiö omistaa Soklin esiintymän, josta on löydetty fosfaattia ja harvinaisia maametalleja. Suomen Malmijalostus omistaa myös 20 prosenttia Keliberistä, jonka tähtäimessä on aloittaa litiumhydroksidin tuotanto vuonna 2025. Lisäksi Suomen Malmijalostus Oy valmistelee useita akkuarvoketjun investointihankkeita.

01.03.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 1.3. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
28.02.2024 12.22Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!
28.02.2024 8.00Maarakennusalan kustannukset nousivat vuoden 2024 tammikuussa 1,0 % vuodentakaisesta
27.02.2024 17.00KATSO VIDEO! Dinolift 50 vuotta - Pitkäaikainen yhteistyö Rotatorin kanssa
24.02.2024 11.00Metso toimittaa keskeistä murskaus- ja jauhatustekniikkaa australialaiseen kultakaivokseen
23.02.2024 18.00KATSO TÄSTÄ 23.2. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.02.2024 14.00engcon lanseeraa tärylevyn uuteen kokoluokkaan
22.02.2024 11.00Kaivosteollisuus ry:n EDI-työkalu on nyt julkaistu
20.02.2024 15.00Karjalan ja Savon ratojen parantaminen aloitettava pikaisesti
20.02.2024 12.00Nimitykset: Tuomas Hietanen ja Petteri Karttunen vahvistaa Suomen Rakennuskoneen myyntitiimiä

Siirry arkistoon »