Matekon Seinäjoen toimipisteessä tapahtuu - uutta voimaa myyntiin ja Konepäivät tulossa!

28.02.2024 12.22

jarkko_rantala_mateko_seinajoki.jpg

Matekon Seinäjoen toimipisteessä on viimeinen vuosi paahdettu kovalla sykkeellä, ja korjaamolla on riittänyt kiirettä. Myös myyntipuolella tapahtuu, sillä helmikuussa Seinäjoella aloitti uusi konemyyjä.

Jarkko Rantala, 52, on kokenut ja kaiken nähnyt B2B-myynnin ammattilainen. Rantala on toiminut yrittäjänä rakennusteollisuudessa 29 vuotta, ja sen jälkeen on toiminut mm. rakennuskoneiden vuokrauksessa. Tutuksi ovat tulleet niin toimitusjohtajan, myyntipäällikön kuin asiakkuusjohtajan tehtävät.

Rantalan asiakkuuksiin on kuulunut maanrakentamisen parissa toimivia yrityksiä, joten konepuoleen on tullut kosketusta sitä kautta. ”Olen itsekin ollut koneiden puikoissa jonkun verran, joskaan ei aivan ammattimaisesti. Ala on kuitenkin tuttu.”

Uudessa hommassa maantie tulee tutuksi, mutta tämä ei liikkuvaa miestä häiritse: ”Vanha Vaasan lääni on meillä pääaluetta, mutta verkostoja on ympäri suomea, koska olen viettänyt Helsingissäkin yli 20 vuotta. Vastaanotto Matekolla on ollut todella hieno – nyt on sitten vuorossa talon tapojen ja teknisten juttujen opettelu samalla, kun ensimmäisiä myyntikontakteja otetaan.”

Matekon hiljattaista yrityskauppaa Rantala kommentoi positiivisesti: ” Stokkerin mukaantulo on merkittävä ja upea juttu Matekolle. Nyt asiakkaat saavat samasta paikasta laajemmin tuotteita.”

Työn vastapainoksi Rantala rentoutuu mökillä perheen kanssa, mikä onkin tärkeä henkireikä. Nuorempana meni pari vuosikymmentä tiiviisti kartingin parissa, ja tällä hetkellä metsästys on Rantalan intohimoinen harrastus. ”Vuoden vanha viiriäiskoira on tällä hetkellä kaverina siinä hommassa.”

Seinäjoki valmistautuu Konepäiviin

Korjaamopäällikkö Petri Henttonen on ollut Seinäjoen korjaamon vetovastuussa vuoden verran, ja siinä ajassa on Mateko mennyt vahvasti eteenpäin.

”Tässä taloudellisessa tilanteessa vanhojen koneiden kunnostukseen panostetaan, ja se näkyy korjaamolla lisätöinä. Uusia koneitakin toki varustellaan aina kun kauppa käy. Varastopuoleen olemme tietoisesti panostaneet, ja nimikkeitä onkin entistä laajemmin saatavilla. Myös korjaamopuolen kalustoon on tehty satsauksia.”

Töitä riittää, ja nykyiset tilatkin käyvät jossain vaiheessa ahtaiksi:

”JCB:llä on tälläkin alueella hyvä konekanta, ja se tuo toki meille huoltoasiakkaita. Tietenkin meidän pitää vastata huutoon, ja koneet pitää hoitaa kuntoon tilanteessa kuin tilanteessa. Nykyisten tilojen riittävyyttä on pian pohdittava – varsinkin kun kohta alamme huoltaa myös Kubotan traktoreita.”

Joskus koneet tekevät tenkkapoon kesken urakan, ja huollon on päästävä apuun paikan päälle:

”Saimme hiljattain käyttöön toisen kenttähuoltoauton, mikä parantaa meidän valmiuttamme huomattavasti. Vaikka yksi auto pyörii ennalta sovituilla keikoilla, voi toisen lähettää hädän tullen auttamaan pulassa olevaa yrittäjää. Meillä onkin nyt tuoreita näyttöjä siitä, että panostukset tuovat myös hyötyjä suoraan asiakkaille. Hyvin toimiva jälkimarkkinointi on kuitenkin uusien kauppojen peruste.”

Kevättalven kohokohta lakeuksilla ovat Seinäjoen Konepäivät, jotka tänä vuonna pidetään maaliskuun toisena viikonloppuna. Mateko valmistautuu konepäiviin laittamalla esille todella laajan kattauksen sekä JCB:n että Kubotan laitteita.

19.04.2024 11.00Metso tukee kaivostoiminnan kestävää kehitystä Chilessä ja esittelee ainutlaatuisen kiertotalousratkaisun myllynvuorausten kierrätykseen
17.04.2024 10.05Työkoneiden vuokramarkkinan odotetaan supistuvan tänä vuonna - Kasvun povataan alkavan ensi vuonna
16.04.2024 9.00Pyhäsalmen kaivoksen aurinkopuiston rakentaminen alkaa
15.04.2024 9.00Wihuri Teknisen Kaupan jälkimarkkinoinnissa keskitetään palveluja
13.04.2024 12.00Tamtron Group Oyj tuo markkinoille mullistavan AI-pohjaisen automaattisen materiaalien tunnistusjärjestelmän
12.04.2024 23.00KATSO TÄSTÄ MANSEN MÖRINÄT LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
09.04.2024 9.00Rototiltin varmatoimiset ja virheettömät tuotteet helpottavat työtä ja tekevät siitä tehokkaampaa
05.04.2024 21.00KATSO TÄSTÄ 5.4. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
03.04.2024 11.00Metso ja Almalyk MMC allekirjoittivat raamisopimuksen suuren kuparisulaton toimittamisesta Uzbekistaniin
02.04.2024 7.00Seppo Voutilainen nimitetty Terrafamen toimitusjohtajaksi

Siirry arkistoon »