Henning Have: "Siksi käytän Rototilt R2:ta pienemmissä koneissa"

14.03.2024 11.00

rotistttt.jpg

Henning Have A/S:llä on Rototilt R2 12 pienemmässä kaivinkoneessa, mikä parantaa koneiden käyttömahdollisuuksia. Kun Rototilt on lisäksi kestävä ja myös korjattavissa, tässä on Henning Haven mielestä voittava tuote.

"Ehkä olemme hieman vanhanaikaisia, kun omistamme itse kaikki laitteemme. Olemme tarkkoja siitä, millaisia laitteidemme tulee olla. Kun ostamme uuden koneen, asetamme sille tiettyjä vaatimuksia, ja yksi niistä on Rototilt." 

Näin sanoo Henning Have, Vejenissä sijaitsevan maanrakennusyritys Henning Have A/S:n johtaja. Yhtiöllä on 29 suurta ja 36 pientä kaivinkonetta ja se työllistää 160 henkeä.

"Meillä on siis paljon koneita, jotka tarvitsevat monenlaisia lisävarusteita. Kun omistamme ne itse, voimme koota mielemme mukaiset tuotteet haluamiksemme kokonaisuuksiksi."

Yksi tuotteista, joihin Henning Have on vuosien mittaan investoinut, on rototiltti:
"Ja sen on oltava Rototiltin valmistama", hän korostaa.

"Olemme esimerkiksi ostaneet 12 R2-mallia, joka on tarkoitettu pieniin kaivinkoneisiin. Erityisesti 6 tonnin kaivinkoneisiin se sopii todella hyvin."

Rototilt R2 on fiksu valinta pieniin koneisiin

"Miksi päätit hankkia suhteellisen kalliin laitteen pienempään kaivinkoneeseen?"

"Syy on hyvin yksinkertainen. Tein niin, koska se tekee kaiken tarvittavan eikä ole kömpelö ja painava käytössä. Se toimii odotusteni mukaisesti niin, että voin työskennellä kauhan kanssa tehokkaammin joka suuntaan."

"Rototilt R2 toimii varmasti samalla tavoin monia, monia työtunteja. Olemme käyttäneet muitakin merkkejä, mutta haluamme punaisen Rototiltin, koska sen koko ja kestävyys ovat mielestämme parhaat." 

"Rototilt kestää pitkään, vanhetessaan se on helppo korjata ja siihen saa hyvin varaosia. Tämä erottaa sen merkittävästi kilpailijoistaan."

Henning Have korostaa myös, että varaosien saatavuus Rototiltteihin on helppoa:

"Tässä ei ole mitään ongelmaa, ja teemme korjaukset itse omassa työpajassamme. Kunnostusmahdollisuus on erinomainen asia, kun laitetta on käytetty pitkään."

Myös Rototilt R2:n koko on Henning Haven mielestä suuri plussa:
"Varsinkin pienissä kaivinkoneissa on suuri etu, että R2 ei vie kovin paljoa tilaa. Kun sen paikka on kaivuuvarren ja kauhan välissä, sen koko ei saa olla kauhaa suurempi. Se ei myöskään saa olla pitempi, jotta se ei kävisi liian painavaksi kaivuuvartta ajatellen. Esimerkiksi sokkelikaivantoja tehtäessä se mahtuu myös kapeisiin kaivantoihin. 

Rototilt lisää koneen käyttömahdollisuuksia

Henning Have sanoo, että hänen henkilöstönsä haluaa koneisiin Rototiltin:
"Silloin koneen kuljettaja saa aikaan enemmän kuin ennen ja tekee työn loppuun asti valmiiksi tarvitsematta toista henkilöä, joka viimeistelee työn käsin. Rototilt tekee kaivinkoneesta käyttökelpoisemman."

Pienempiin kaivinkoneisiin tarkoitettujen R2-mallien lisäksi Henning Havella on muitakin Rototilt-tyyppejä muissa koneissaan.

"Syystä on sama kuin valitessamme R2:n. Ne pystyvät kaikkeen mihin niiden pitääkin pystyä, ne pysyvät kunnossa pitkään ja ne voi korjata. Siksi rototilttimme tulevat nykyään vain Rototiltiltä.

Tieto Rototiltistä metsästysmatkalla Ruotsissa

Henning Have on toiminut alalla vuosikausia ja sanoo, että kaivinkoneen toimintaperiaate on edelleen sama kuin se on aina ollut:
"Lisälaitteissa on räjähtänyt sekä niiden suorituskyky että niiden hinta suhteessa kaivinkoneen hintaan. Lisälaitteiden ansiosta voimme hyödyntää konetta paremmin, koska ne tekevät sen käytöstä joustavampaa."

20 vuotta sitten yrityksellä ei ollut yhtään rototilttiä. Ne ovat tulleet vasta viimeisten kymmenen vuoden aikana.

"Ensimmäiset, joilla aloitimme, olivat eri valmistajalta. Kuulin kuitenkin Rototiltistä ruotsalaisten metsästyskavereiden kautta. Otin sitten yhteyttä Skovteknikiin ja kysyin, onko niitä saatavana Tanskassa, koska olin kuullut Ruotsissa paljon hyvää Rototiltistä. Lisäksi poikani työskenteli jonkin aikaa mekaanikkona myös Ruotsissa, missä hänkin sai hyviä kokemuksia Rototiltistä.

29.05.2024 10.44Liikennevakuutuslain uudistus koskee myös kaivuuvahinkoja
28.05.2024 20.00KATSO VIDEO! Puhtaasti korkeammalle - N RENT
24.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.05.2024 8.02Uusi murskausmenetelmä säästää vettä ja energiaa kaivoksilla ja tuottaa parempaa akkumateriaalia - jatkotestaukseen myös muille malmeille
21.05.2024 14.00Metso saavutti sadan kaivoskuorma-autojen lavatoimituksen merkkipaalun - viimeisin lavatoimitus Bolidenin kaivokselle Suomessa
20.05.2024 17.00Suomalaiset Kaivosbarometrissa: Olemme liian riippuvaisia Kiinan ja Venäjän mineraaleista
20.05.2024 10.00Enersensen yhteistyö tuulipuistojen kunnossapidossa OX2:n kanssa saa jatkoa
17.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
17.05.2024 12.30Kia EV9 GT Line matkatestissä - maailmanluokan matkantekoa - KATSO VIDEO!
16.05.2024 14.00Metso tuo markkinoille diesel-sähkökäyttöisen Lokotrack EC -sarjan ensimmäiset tuotteet

Siirry arkistoon »