Steelwrist esittelee kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjät ja tuo markkinoille kokonaan uudet pyörivät liittimet sekä laajan valikoiman uusia työlaitteita

19.03.2024 19.00

eeeeetiltttwith-gripper-1-1.jpg

Steelwrist järjesti 13.-14. maaliskuuta 2024 lanseeraustapahtuman Steelwrist Deutschland GmbH:n uusissa tiloissa Hampurissa, jossa esiteltiin yrityksen historian innovatiivisin tuote-esittely.

Kaksipäiväisen kutsuvierastapahtuman aikana toimittajat ja asiakkaat osallistuivat Steelwristin kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjien lanseeraukseen. Steelwrist esitteli myös kokonaan uudet pyörivät liittimet, uusien maantiivistäjien ja kourien lisäksi. Hampurin jälkeen uudet tuotteet esitellään Ranskassa, Norjassa, Ruotsissa ja Briteissä.

Kaksipäiväinen tapahtuma, vieraita joka puolelta Eurooppaa

Kaksipäiväinen tapahtuma toi runsaasti toimittajia, jälleenmyyjiä sekä asiakkaita Nordestedtiin, Hampurin lähelle, missä pidettiin Steelwristin hisorian suurin lanseeraustapahtuma. Vierailijat tapasivat Steelwristin asiantuntijoita, jotka kertoivat näkemyksiä ja yksityiskohtia uusista tuotteista. Osana tapahtumaa vihittiin käyttöön Steelwrist Gmbh:n toimitilat

Uutuudet esillä

Tapahtuman keskipisteenä on Steelwristin kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjien ensimmäinen malli, XTR20, joka esittelee useita innovatiivisia teknisiä ja ohjausjärjestelmän ominaisuuksia.

XTR20 on Steelwristin kolmannen sukupolven XTR-kauhanpyörittäjäsarjan ensimmäinen malli, jota täydennetään myös ensimmäisen sukupolven XR-pyörivillä liittimillä sekä toisen sukupolven XT-kallistuvilla liittimillä.

Steelwrist esitteli jo ennestään kattavan työlaitevalikoiman lisäksi myös uuden HCX-maantiivistäjän, MGX-yleisikourien ja SGX-lajittelukourien valikoiman. Kaikki uudet työvälineet on suunniteltu käytettäväksikauhanpyörittäjän alla, mikä lisää kaikkien kaivinkoneiden joustavuutta ja monipuolisuutta.

XTR20-SQ60-5-SQ60-5-without-gripper.jpg

Steelwrist esittelee kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjien ensimmäisen mallin lanseeraamalla XTR20:n

XTR20 on ensimmäinen Steelwristin kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjistä, joka on suunnattu 16-20 tonnin kaivinkoneille ja nostaa tehokkuuden seuraavalle tasolle. Luokkansa paras kallistusgeometria, LockSense - uusi patentoitu turvallisuusratkaisu työlaitteiden lukitusta varten ja OptiLube - sisäinen voitelujärjestelmä ovat vain osa teknisistä innovaatioista.

kolmannen sukupolven Steelwrist-kauhanpyörittäjissä. XTR20 on saatavana sekä S60- että SQ60-kiinnikkeillä, ja se on suunniteltu siten, että asiakkaamme voi päivittää S60-kiinnikkeen täysautomaattiseksi SQ60-kiinnikkeeksi. Haluamme antaa asiakkaalle mahdollisuuden päivittää laitteistoaan vaivatta.

Valuteräskomponentit ja optimoitu kallistusgeometria

Uudessa XTR20-mallissa on valuteräsrakenne, mukaanlukien yläkiinnike, vaihdelaatikko sekä työlaitekiinnike ovat valurunkoisia. Kompaktista rakenteesta huolimatta, XTR20:ssa on 45-asteen kallistuskulma, vaikka rakennekorkeus on entistä matalampi.

Steelwristin ylivertaista kallistusgeometriaa on kehitetty entisestään XTR20-mallissa, jotta käyttäjä saa mahdollisimman jouhean tuntuman. Kallistussylinterien kiinnitys on epäkeskeinen ja sylintereistä on tehty entistä lyhyemmät optimaalisen geometrian ansiosta. Onnistuimme pitämään sylinterien liikeradan kapeana, tinkimättä tasaisen korkeasta kallistusvoimasta.

optilubeeeehighlighting-OptiLube-1.jpg

Voiteluvapaa laakerointi ja OptiLube - kauhanpyörittäjän integroitu voitelujärjestelmä

XTR20:ssä on uutuutena voiteluvapaat laakerit kolminkertaisella tiivistyksellä. Tämä tarkoittaa sitä että laakerit on suojattu pölyltä ja lialta.

Kuljettaja voi vahingossa unohtaa kauhanpyörittäjän voitelun tai se jää riittämättömäksi. Joissakin tapauksissa kaivinkoneen rasvarissa käytetään liian notkeaa tai muutoin huonolaatuista voiteluainetta. OptiLuben perusajatuksena on varmistaa voiteluaineen oikea määrä, oikeaan aikaan ja optimaalisella rasvalla, jolloin kauhanpyörittäjän käyttöikä pitenee.

Uuden OptiLube-voitelujärjestelmän ansiosta Steelwrist-kauhanpyörittäjän huolto ei ole koskaan ollut helpompaa. OptiLube-järjestelmä huolehtii voitelusta automaattisesti varmistaen tasaisen ja optimaalisen suorituskyvyn. Käyttämämme voiteluaine on kehitetty erityisesti Steelwrist-kauhanpyörittäjiä varten, ja se vähentää kitkaa ja pidentää käyttöikää. OptiLube on integroitu kauhanpyörittäjän ohjausjärjestelmään, mikä mahdollistaa voitelun suorituskyvyn jatkuvan seurannan ja ilmoittaa käyttäjälle, kun on aika vaihtaa voitelupatruuna. Tämä ominaisuus poistaa arvailut ja rutiinitarkastukset, jolloin käyttäjä voi keskittyä työhön ilman keskeytyksiä.

LockSense-wedges-close-up-1.jpg

Loikka turvallisuudessa LockSense-teknologian avulla

Turvallisuus on ensiarvoisen tärkeää. Steelwristin XTR20 ottaa uuden harppauksen turvallisuusratkaisuissa ja valmistautuu tulevaisuuteen LockSensen avulla. Steelwrist esitteli ensimmäisenä Front Pin Lock -järjestelmän jo vuonna 2012, ja tälläkin kertaa se on teknologiakehityksen edelläkävijä uudella LockSense-järjestelmällä.

XTR20:ssä on patentoitu LockSense-teknologia - huipputekninen anturijärjestelmä työvälineiden turvallista lukitsemista varten. Innovatiivisessa LockSense-ratkaisussa on tarvittavat ominaisuudet tulevien turvallisuusmääräysten noudattamiseksi. Langattoman ratkaisun ansiosta ei tarvitse käyttää herkkiä kaapeleita riskeille alttiissa paikoissa. Akun käyttöikä on noin viisi vuotta.

Käyttäjät saavat sekä visuaalisen että auditiivisen vahvistuksen, mikä varmistaa, että jokainen työvälineen vaihto on turvallinen ja luotettava. Kyse on muustakin kuin vain turvallisuudesta. Se tuo mielenrauhaa, sillä se varmistaa, että jokainen työmaa on yhtä turvallinen kuin tehokas.

Modulaarinen rakenne, joka mahdollistaa päivityksen Open-S-yhteensopivaan SQ:hen

Uudet kauhanpyörittäjät, kuten kaikki muutkin Steelwristin tuotteet, ovat saatavilla standardoidulla S-kiinnikkeellä, joka on kansainvälisesti nopeimmin kasvava kiinnike-standardi. Modulaarisen rakenteen ansiosta kauhanpyörittäjä voidaan päivittää S-kiinnikkeestä SQ-tyyppiseksi. Steelwrist SQ-teknologian ansiosta kuljettaja voi vaihtaa hydraulisten työvälineiden välillä vain muutamassa sekunnissa - poistumatta ohjaamosta.

Uusi XTR20 ja muut vielä tulossa olevat kolmannen sukupolven kauhanpyörittäjät voidaan päivittää S-tyypistä SQ-malliin ilman runko-osien vaihtoa, toisin kuten aiemmissa malleissa. Yksinkertainen komponenttien vaihto mahdollistaa päivityksen S:stä SQ:ksi. Tämä on sekä vähemmän aikaa vievää että taloudellisempaa asiakkaalle.

Kaikki Steelwrist SQ-tuotteet noudattavat kansainvälistä Open-S teollisuusstandardia kaivinkoneiden täysautomaattisille pikakiinnikkeille. Maailmanlaajuisen Open-S teollisuusstandardin tavoitteena on antaa urakoitsijoille vapaus valita ja yhdistellä standardia noudattavien eri valmistajien laitteita.

Uusi monipuolisempi pihtikasetti paremmalla ulottuvuudella

Lisävaruusteena saatava pihtikasetti on mahtava työkalu joka lisää merkittävästi tuottavuutta. XTR20 voidaan varustaa uudelleen suunnitelluilla alaviistoon suunnatulla 3-käpäläisellä pihtikasetilla, joka lisää kaivinkoneen ulottuvuutta. Parannetun geometrian ansiosta pihdit aukeavat isolle ja sulkeutuvat limittäin lähes kiinni. Kappaleiden käsittely on verrattoman tarkkaa. Vankka rakenne, mukaanlukien jykevät sylinterien suojat takaavat sujuvan työskentelyn kaikkialla.

Koneenohjausjärjestelmän integrointi tehostaa tehokkuutta

Mittalaitejärjestelmien (MCS) suosio kasvaa jatkuvasti kaikkialla maailmassa, sillä nämä ratkaisut parantavat merkittävästi kaivinkoneen tuottavuutta ja tarkkuutta. Aikaisemmin on usein ollut niin, että koneenohjausjärjestelmätoimittajat ovat joutuneet asentamaan omia kallistusantureitaan, jotta työvälineen asennosta saataisiin riittävän tarkat tiedot. XTR20:n myötä tämä ei ole enää tarpeen.

Huipputarkat korkean resoluution anturit ovat XTR20:ssa vakiona. Saamme mittalaitteelle tarkan pyöritys- ja kallistustiedon ja tarjoamme kuljettajalle mahdollisuuden erittäin tarkkaan työhön. Steelwrist on jo nyt integroitavissa merkittävämpien mittalaitejärjestelmätoimittajien laitteisiin.

"XTR20 edustaa harppausta eteenpäin suorituskyvyssä ja luotettavuudessa. LockSensen, OptiLuben, suuremman kallistus- ja pyöritysvoiman sekä helpon päivitettävyyden kaltaisilla ominaisuuksilla osoitamme jatkuvan sitoutumisemme kaivinkoneiden tehokkuuden parantamiseen. Olen erittäin ylpeä siitä, mitä tiimimme on saanut aikaan. Odotan innolla, että Steelwristin uusi XTR20-kauhanpyörittäjä parantaa työmaita eri puolilla maailmaa", sanoo Stefan Stockhaus, Steelwristin toimitusjohtaja.

XR7-rotor-coupler-without-gripper.jpg

Uusi Steelwrist tuoteryhmä - Pyörivät liittimet (XR)

Uusien XR7 ja XR20 pyörivien liittimien lanseerauksen myötä Steelwrist esittelee täysin uuden tuotemalliston jo ennestään kattavan valikoiman lisäksi. Pyörivä liitin lisää joustavuutta ja tehokkuutta rajoittamattoman 360 asteen pyörityksen ansiosta. Sen asennus on helppoa, erillistä ohjausjärjestelmää ei tarvita. Steelwrist tähtää kahdella ensimmäisellä mallillaan kahteen tärkeään koneluokkaan. XR7 on tarkoitettu 4-7 tonnin koneisiin ja XR20 14-20 tonnin kaivinkoneisiin.

Steelwrist XR7 ja XR20 pyörivät liittimet antavat kaivinkoneille mahdollisuuden kehittyneeseen pyöritysteknologiaan

Kaivinkoneissa on käytetty pyöriviä liittimiä jo useita vuosia ja niide suosio on edelleen kasvussa. Pyörivän liittimen ansiosta työlaitetta voi pyörittää portaattomasti 360 astetta. Pyöritystoiminnon avulla kuljettaja voi sijoitella työlaitteen tarkemmin. Kaivinkonetta ei tarvitse liikutella paljoa, mikä lisää tehokkuutta.

Steelwristin pyörivät liittimet nostavat tarkkuuden ja monipuolisuuden täysin uudelle tasolle verrattaessa tavalliseen kiinnikkeeseen. Pyörivän liittimen tarjoama joustavuus tekee kaivinkoneesta todellisen monitoimikoneen, jolla pystyy hoitamaan enemmän erilaisia töitä ja parantamaan koneen käyttöastetta. Suorituskykyiseksi suunniteltu jykevä vaihdelaatikko mahdollistaa minkä tahansa työlaitteen tarkan ja tehokkaan pyörityksen.

Uusien XR7 ja XR20 pyörivien liittimien lanseerauksen myötä Steelwrist esittelee täysin uuden tuotemalliston jo ennestään kattavan valikoiman lisäksi. XR7 soveltuu 4-7 tonnin kaivinkoneisiin ja siinä on S40 kiinnike. XR20 on saatavana S60 ja SQ60 kiinnikkeillä ja se on suunniteltu 14-20 tonnin kaivinkoneille.

Kompakti rakenne, helppo asennus ja suurvirtausläpivienti

XR7 ja XR20 pyörivissä liittimissä on vankka rakenne, matala rakennuskorkeus ja paino. Asennus on vaivatonta, erillistä ohjausjärjestelmää ei tarvita. Peruskoneen vaatimuksena on vähintään yksi 2-toiminen lisähydrauliikka. Toinen 2-toiminen hydraulipiiri tarvitaan mikäli käytetään pihtejä (optio) tai hydraulista työlaitetta.

Suurvirtausläpivienti molemmissa malleissa mahdollistaa suurta hydraulivirtausta vaativien työlaitteiden, kuten vasaroiden, niittomurskainten ja kourien käytön. Suurvirtausläpivienti takaa maksimaalisen virtaustehokkuuden, jolloin työvälineet voivat toimia parhaalla mahdollisella tavalla.

Turvalliset työlaitteiden vaihdot

XR7 on varustettu FPH etutapin koukulla. Se on vankka ja varma turvaratkaisu. XTR20:ssa on patentoitu LockSense-teknologia. Anturipohjainen lukitusjärjestelmä. Molemmat teknologiat tarjoavat jykevän ja varman ratkaisun turvalliseen työlaitteen vaihtamiseen.

Lisävarusteena pihtikasetti ja absoluuttinen pyöritysanturi

XR7 ja XR20 voidaan varustaa pihtikasetilla, mikä lisää huomattavasti tuottavuutta. Pihdit aukeavat isolle ja sulkeutuvat lähes täysin kiinni. Sylinterien suojat ovat vankkaa terästä eivätkä haittaa kaivamista. Pihtikasetti voidaan asentaa myös jälkikäteen.

XR7 ja XR20:n on saatavana huipputarkka absoluuttinen pyöritysanturi joka on integroitavissa mittalaitejärjestelmään.

"XR7 ja XR20 pyörivien liittimien esittelyn myötä kasvatamme jo ennestään laajaa valikoimaamme. Keskitymme edelleen kaivinkoneen monipuolistamiseen. Pyörivä liitin ei luonnollisestikaan vastaa ominaisuuksiltaan kallistuvaa kauhanpyörittäjää, mutta se on edullisempi ja helpompi asentaa. Olen varma että asiakkaat jotka eivät vielä halua sijoittaa kallistuvaan kauhanpyörittäjään ovat hyvin tyytyväisiä uuteen XR-mallistoomme. Vaivaton asennus, vankka rakenne ja muut loistavat ominaisuudet kautta Steelwristin tuotemallien ovat houkuttavia, kertoo Steelwristin toimitusjohtaja Stefan Stockhaus."

Optimoidut työkalut kauhanpyörittäjän alle

Työhön tarvitaan työkalut ja työkalu tarvitsee kaivurin - eikä päinvastoin. Kaivinkoneen tehokkuutta pohdittaessa, lähdetään tästä perusajatuksesta liikkeelle. Steelwrist tarjoaa laajan valikoiman työlaitteita. Esittelemme nyt uudet maantiivistäjät, yleis- ja lajittelukourat, jotka kaikki on suunniteltu käytettäväksi kauhanpyörittäjän alla.

HCX20-compactor.jpg

Helppoa maantiivistystä Steelwristin uusilla tärylätkillä (HCX)

Steelwrist esittelee toisen sukupolven maantiivistäjät, HCX-tuotesarjan. Tiivistäjämme tuottavat vertaansa vailla olevan suuren tiivistysvoiman. Se tekee maaperän ja kaivantojen tiivistämisestä saumatonta ja vaivatonta. Innovatiivisen muotoilun ansiosta, tiivistäjämme toimii hyvin myös hieman pienemmällä hydraulivirtauksella. Ne on suunniteltu käytettäväksi kaivinkoneissa kauhanpyörittäjän alla. Uuden HCX-malliston tiivistysvoima on sama kuin edellisen malliston, mutta se tarvitsee vain puolet öljyvirtauksesta.

Uusi tiivistäjämallistomme koostuu kuudesta mallista. HCX6-HCX26, jotka kattavat 2-26 tonnin kaivinkoneet. Tiivistäjät on saatavana standardoidulla S-kiinnikkeellä, joka on kansainvälisesti nopeimmin kasvava kiinnikestandardi. Niitä on tarjolla S40 kokoluokasta lähtien aina S70-kokoon saakka. Modulaarisen rakenteen ansiosta kiinnike on helposti päivitettävissä S-kiinnikkeestä SQ-kiinnikkeeksi. Steelwristin SQ-teknologian ansiosta kuljettaja voi vaihtaa hydrauliset työlaitteet muutamassa sekunnissa - poistumatta hytistä.

Steelwristin HCX-maantiivistäjät on suunniteltu kuljettajan tarpeita ajatellen. Tiivistäjää on helppo ohjata joten työskentely on tarkkaa ja tiivistys optimaalista. Lisäksi HCX-tiivistäjät toimivat pienellä öljymäärällä joten vaikutus polttoaineen kulutukseen on merkittävä.

SGX26-sorting-grapple.jpg

Yleiskoura (MGX) ja lajittelukoura (SGX) moneen erilaiseen työhön

Steelwristin kouravalikoima on optimoitu käytettäväksi kauhanpyörittäjän kanssa ja niillä on yhteisiä ominaisuuksia, jotka parantavat niiden tehokkuutta ja kestävyyttä. Uudet yleiskourat (MGX) ja lajittelukourat (SGX) ovat painoltaan kevyempiä mutta rakenteeltaan vahvempia ja niiden kokonaiskorkeutta on matalampi. Nämä ominaisuudet parantavat tuottavuutta entisestään.

Myös uudet kouramallimme noudattavat S-kiinnikestandardia. Luonnollisesti nekin voidaan päivittää SQ-tyyppiseksi, modulaarisen rakenteen ansiosta.

Yleiskoura MGX on monipuolinen ja vahva koura kaikenlaisiin töihin, kuten puutavaran käsittelyyn, tolppien siirtoon ja kevyeeseen purkutyöhön. Saatavana on 5 eri kokoa, pienkaivureihin soveltuvasta MGX2:sta, aina MGX26:n eli 26 tonnisiin kaivureihin suunniteltuun kouraan.

Lajittelukoura (SGX) soveltuu erinomaisesti kovempien materiaalien, kuten kivien, lohkareiden, puutavaran ja romun käsittelyyn sekä kierrätykseen, lajitteluun ja keskiraskaaseen purkutyöhön. Uusia malleja on neljä. Pienin on SGX8, 5-8 tonnin kaivureihin ja isoin SGX26 vastaavasti 26 tonnin koneille.

"Toisen sukupolven tiivistäjiin ja kouriin tehtyjen erittäin merkittävien parannusten ansiosta meillä on tarjota asiakkaille toivotut ratkaisut, joiden avulla voimme tehdä kaivinkoneistaan entistäkin monipuolisempia ja tuottavampia", sanoo Steelwristin toimitusjohtaja Stefan Stockhaus."

29.05.2024 10.44Liikennevakuutuslain uudistus koskee myös kaivuuvahinkoja
28.05.2024 20.00KATSO VIDEO! Puhtaasti korkeammalle - N RENT
24.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 24.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
23.05.2024 8.02Uusi murskausmenetelmä säästää vettä ja energiaa kaivoksilla ja tuottaa parempaa akkumateriaalia - jatkotestaukseen myös muille malmeille
21.05.2024 14.00Metso saavutti sadan kaivoskuorma-autojen lavatoimituksen merkkipaalun - viimeisin lavatoimitus Bolidenin kaivokselle Suomessa
20.05.2024 17.00Suomalaiset Kaivosbarometrissa: Olemme liian riippuvaisia Kiinan ja Venäjän mineraaleista
20.05.2024 10.00Enersensen yhteistyö tuulipuistojen kunnossapidossa OX2:n kanssa saa jatkoa
17.05.2024 23.00KATSO TÄSTÄ 17.5. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset - MUKANA IFAT 2024 MESSUKOOSTE!
17.05.2024 12.30Kia EV9 GT Line matkatestissä - maailmanluokan matkantekoa - KATSO VIDEO!
16.05.2024 14.00Metso tuo markkinoille diesel-sähkökäyttöisen Lokotrack EC -sarjan ensimmäiset tuotteet

Siirry arkistoon »