Metso tuo markkinoille diesel-sähkökäyttöisen Lokotrack EC -sarjan ensimmäiset tuotteet

16.05.2024 14.00

lokolaunch.jpg

Metson Lokotrack® EC -sarja tuo kiviainesmarkkinoille uuden diesel-sähkökäyttöisen tuotesarjan. Tuotteiden prosessitoiminnot ovat sähköisiä, mikä vähentää murskausoperaatioiden vaatiman hydrauliöljyn määrää. Kaikkia Lokotrack EC -sarjan koneita voidaan käyttää ulkoisesta lähteestä saatavalla sähköllä.

Metso lanseerasi Lokolaunch-tapahtumassaan Tampereella uuden Lokotrack EC -sarjan kaksi ensimmäistä tuotetta. Lokotrack LT400J on 68 tonnin liikkuva leukamurskain, joka on suunniteltu kovan kiven ja kierrätettyjen kiviainesten esimurskaukseen. Lokotrack LT350C on 50 tonnin siirrettävä kartiomurskain väli- ja hienomurskaukseen. Korkean kapasiteetin saavuttamiseksi LT350C:ssä on uusi Nordberg ® HP350e kartiomurskain ja LT400J:ssä Nordberg ® C120 leukamurskain. Molemmat yksiköt voidaan yhdistää saumattomasti toisiinsa sekä Lokotrackin liikuteltaviin seuloihin korkealaatuisten kiviainesten tuottamiseksi.

”Kun ulkoista sähköä on saatavilla, uusi sähkövoimansiirto mahdollistaa korkean kapasiteetin minimoiduilla käyttökustannuksilla ja CO2 -päästöillä. Mikäli sähköä ei ole saatavilla, alustaan integroidut dieselgeneraattorit mahdollistavat täyden itsenäisen toiminnan. Samoista virtalähteistä saadaan virtaa myös apuyksiköille, kuten liikuteltaville mobiiliseuloille ja kuljettimille, mikä vähentää entisestään koko laitoksen käyttöön tarvittavaa energiaa”, sanoo Metson uudesta Lokotrack-tuotesarjasta vastaava johtaja Jarmo Vuorenpää.

Lokotrack EC -sarja on kehitetty käyttämällä uutta, modulaarista arkkitehtuuria, joka vähentää komponenttien määrää ja tarjoaa skaalautuvia ratkaisuja, jotka voidaan mukauttaa erilaisiin sovelluksiin ja kapasiteettitarpeisiin. ”Uusi tapa tehdä tuotekehitystä mahdollistaa nopeamman ja ketterämmän tavan vastata asiakkaiden muuttuviin tarpeisiin. Lisäksi sen avulla koneita voidaan huoltaa tehokkaammin, sillä osia tarvitaan vähemmän ja uusien ominaisuuksien päivitys on helpompaa”, sanoo Renaud Lapointe, Metso-tuotteiden liiketoimintalinjan johtaja.

Kaikki uuden EC-sarjan komponentit on suunniteltu ja testattu toimimaan vaativissa olosuhteissa maksimaalisen käyttöajan saavuttamiseksi. Turvallisuuteen ja käytettävyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota. LT400J:n ja LT350C:n muotoilu täyttää uusimmat turvallisuusstandardit ja ne ovat entistä helppokäyttöisempiä. Uusien digitaalisten työkalujen avulla koneita voidaan hallita turvallisesti kaivinkoneesta käsin, ja niiden asentaminen nopeasti kuljetuksesta käyttöön on entistä helpompaa.

Metson Lokotrack® -tuotesarja

Metso kehitti liikuteltavien tela-alustaisten murskainten ja seulojen konseptin Suomessa vuonna 1985. Innovaation avulla pystyttiin pienentämään kivenmurskaamisen kustannuksia ja energiankäyttöä. Lokotrack-koneet sopivat ihanteellisesti sekä luonnonkiviainesten että kierrätysmateriaalien käsittelyyn. Lokotrack EC on uusi diesel-sähköinen mallisto, joka täydentää nykyistä tarjontaa. Lokotrack EC -tuotesarja on tärkeä osa Metson Planet Positive -tarjontaa, sillä se pienentää CO2 -päästöjä sähköllä käytettäessä. Se auttaa myös vähentämään hiilijalanjälkeä, koska hydrauliöljyn tarve on pienempi.

Lisätietoja löytyy englanninkielisiltä nettisivuilta Lokotrack EC - Metso.

16.06.2024 8.00Jussi Malmi, toimialajohtaja, Wihuri Tekninen Kauppa: ?Tulevaisuutta rakennetaan perheyrityksen pitkällä tähtäimellä?
15.06.2024 8.00Odotettu uutuus Hitachilta
14.06.2024 22.00KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024 8.00Jorpe - maansiirtolavoja yli 50 vuoden kokemuksella
13.06.2024 8.00Serco tehostaa tuotantoaan
12.06.2024 8.00Kokonaisvaltaista poltto-ainehuoltoa urakointiin
11.06.2024 8.00Maansiirto Mykkälä siirtyi kolmanteen polveen
10.06.2024 9.15Maarakennusurakointia ja kiviainestuotantoa
07.06.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 7.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.06.2024 8.11Nimityksiä Terrafame Oy:n johtoryhmässä

Siirry arkistoon »