Maarakennusurakointia ja kiviainestuotantoa

10.06.2024 9.15

hyun1.jpg

Kiviainesalueella murskaa syötetään Hyundai HX300LC-9A mallilla, missä on tunteja jo yli 14.000 mutta kone toimii edelleen luotettavasti.

Koneurakointi Lehto Oy tarjoaa monipuolista koneurakointia ja maanrakennuspalveluita Turussa ja lähialueilla. Viime vuoden kesällä toiminta laajeni myös kiviainespuolelle, kun yritys osti Liedon Kalliosora Oy:n toiminnan. Kaivukonekannan rungon muodostaa Hyundai, mihin on luotettu jo yii vuosikymmenen ajan.

Vuodesta 2014 yritys- ja yksityisasiakkaita palvellut Koneurakointi Lehto Oy on kaivinkonetöiden asiantuntija. 

- Hoidamme maanrakennuksen, pohjatyöt, maa-aineksien myynnin ja siirron sekä kiinteistönhoidon varmalla ammattitaidolla. Käytössä on laajasti erilaista kone- ja kuljetuskalustoa, joilla onnistuu haastavammatkin projektit. Myymme ja kuljetamme myös maa-ainekset asiakkaiden tarpeisiin täsmällisesti ja turvallisesti sekä hoidamme lisäksi kiinteistönhoidon luotettavasti. Ja nyt Liedon Kalliosoran hankinnan myötä tuotamme ja toimitamme myös kiviainekset kaikkeen rakentamiseen Liedon Kynnyksessä sijaitsevalta kiviainesalueelta, kertovat veljekset Riku ja Marko Lehto.

hyun2.jpg

Veljekset Riku (oik.) ja Marko Lehto ovat kasvattaneet yritystoimintaansa
tasaisen vahvaan tahtiin: 
– Kiviainestuotanto tukee omaa urakointia ja lisäksi materiaaleja toimitetaan laajasti muiden toimijoiden tarpeisiin. Vuodessa tältä alueelta on tehty kiviaineksia noin 100.000 tonnia riippuen toki markkinoiden kysynnästä.

Opiskelun kautta koneyrittäjiksi

Ennen yrittäjiksi lähtemistä Riku opiskeli ammattikorkeakoulussa infrapuolta sekä korjaili myös maarakennuskoneita ja Marko valmistui tuotantotekniikan insinööriksi, jonka jälkeen hän työskenteli verkkopuolen rakentajilla työnjohtajana. Ja kun koneiden ja autojen kanssa oli aina touhuiltu, niin molempien veri veti urakoimaan.

- Minä perustin oman yritykseni vuonna 2008 ja hankin kaivukoneen. Marko teki saman liikkeen pari vuotta myöhemmin ja jonkun aikaa mentiin omilla firmoilla kunnes 2014 yhdistimme voimat ja perustimme Koneurakointi Lehdon. Myös isämme Eero on tärkeä apumies jäätyään eläkkeelle päivätyöstään tekstiiliteollisuuskoneiden parista, kertoo Riku. 

hyun3.jpg

Kiviaineet murskataan Metson kalustolla ja lisäksi käytössä on seulayksikkö.

Kiviainekset Liedosta 

Koneurakointi Lehdon omistama kiviainesalue tarjoaa laadukasta kalliota vuosikymmeniksi eteenpäin. Liedon punertavaa kiviainesta on louhittu jo 30 vuotta – tarvekivi operoinnista vastaa Suomen Vientikivi ja louhinnasta syntyvää sivukiveä hyödynnetään osana kiviaineistuotantoa. 

- Murskamme ja seulomme murskeen, sepelin, soran ja kaikki muut kiviainestuotteet. Löydät meiltä myös pihanrakentamiseen soveltuvat tuotteet, kuten kivituhkan ja asennushiekan tai pihojen täyttämiseen sopivat täyttömateriaalit. Toimitamme CE-merkittyjä kiviaineksia kaikkeen rakentamiseen sekä rakennus¬teollisuudelle että kuluttajille. Lisäksi vastaanotamme alueella puhdasta ylijäämämaata sekä louhetta, kertoo Marko.

hyun4.jpg

Viime aikoina Koneurakointi Lehto on tehnyt runsaasti erilaisia katu- ja tieprojekteja; kuvassa ollaan Turussa tietyömaalla Hyundai HX300AL kaivukoneella.

Vahva luotto Hyundaihin

Ensimmäinen Hyundai kaivinkone, pyöräalustainen R140W, hankittiin Suomen Telakoneelta vuonna 2014, mikä vakuutti niin että korealaismerkkiä on tullut sen jälkeen taloon tasaisen vahvaan tahtiin.

- Kaupat tehtiin silloin Rautionmaan Matin kanssa ja sen jälkeen Hyundait on ostettu Nurmen Villeltä, joka on todella asiallinen myyntimies ja hänen panoksensa on iso siinä, että merkissä on pysytty vahvasti – toki yhdessä hyvien koneiden ja asiallisesti pelaavien huoltopalvelun rinnalla. Ostamme Humppilasta myös lähes kaikki koneissa tarvittavat lisälaitteet, kertoo Riku.

Tällä hetkellä Koneurakointi Lehdon Hyudai-arsenaali on varsin vakuuttava: kuusi telakonetta (HX145LCR, HX220LC, HX235LCR, HX260AL, HX300LC-9A, HX300AL) ja kolme pyöräalustaista (2x HW140A ja HW160A).

- Hyundaissa on hinta-laatu suhde todellakin kohdillaan. Luotettavat koneet ovat mukavia ajaa ja tehokkaita, joten hommat hoituvat. Teemme infrapuolella paljon katu- ja tieprojekteja, joihin Hyundait soveltuvat oikein hyvin. Lisäksi pyöräalustainen HW160A varustettuna kouralla on Suomen Rengaskierrätyksen terminaalissa syöttämässä renkaita prosessiin ja kiviainespisteessä murskaa syötetään vuosimallin 2012 HX300LC-9A mallilla, missä on tunteja jo yli 14.000 mutta edelleen kivi liikkuu, kertovat veljekset, jotka ajavat itsekin jatkuvasti koneilla.

Vuokrauspalvelua työkoneista ralliautoihin

Urakoinnin lisäksi Marko ja Riku Lehto tarjoavat erilaisia työkoneita vuokralle Suomen Maarakennuskone Oy:n nimissä.

- Vuokraamme omia koneitamme sekä järjestämme muitakin koneita asiakkaille heidän tarpeensa mukaan. Vauhdikkaampi puoli vuokraustoimintaa on Rally Rent Finland, joka tarjoaa ralliautoja vuokrakäyttöön.

16.06.2024 8.00Jussi Malmi, toimialajohtaja, Wihuri Tekninen Kauppa: ?Tulevaisuutta rakennetaan perheyrityksen pitkällä tähtäimellä?
15.06.2024 8.00Odotettu uutuus Hitachilta
14.06.2024 22.00KATSO TÄSTÄ 14.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
14.06.2024 8.00Jorpe - maansiirtolavoja yli 50 vuoden kokemuksella
13.06.2024 8.00Serco tehostaa tuotantoaan
12.06.2024 8.00Kokonaisvaltaista poltto-ainehuoltoa urakointiin
11.06.2024 8.00Maansiirto Mykkälä siirtyi kolmanteen polveen
10.06.2024 9.15Maarakennusurakointia ja kiviainestuotantoa
07.06.2024 19.00KATSO TÄSTÄ 7.6. LÄHETYS! Ammattilehden Hyviä uutisia! tarjoaa kuljetus-, maarakennus- ja metsäalan tuoreet kuulumiset
05.06.2024 8.11Nimityksiä Terrafame Oy:n johtoryhmässä

Siirry arkistoon »